-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 14

Represinės policijos priemonės tvarkytis su spūstimi autostradoje

Reporteris piktinasi policijos abejingumu ir siūlo būdus, kaip sumažinti milžiniškas spūstis, kurios susidaro dėl kelio remonto darbų.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Gyvenu Kauno rajone, tad vienintelis būdas patekti namo – bandyti važiuoti autostrada Kaunas–Klaipėda. Tiems, kas dar nežino, – šiuo metu tiltas per Nerį labai spėriai remontuojamas, todėl susidaro siaubingi kamščiai nuo pat Kauno ir tai truks iki liepos mėn. (!) galo.

Visi, kam tenka pastovėti šiame kamštyje (tai trunka nuo 30 iki 45 minučių), jau yra susidūrę tiek su gudručiais, bandančiais važiuoti kelkraščiu, tiek su išskirtinės galios (tame tarpe ir protinės) vairuotojais – fūristais, kurie blokuos tiek eilių, kiek tik prireiks, kad visi būtų vienodai pasmerkti. Žinia ta, kad toji trečioji juosta autostradoje būtų tikras išsigelbėjimas visiems, kurie nusuktų dešinę (į Jonavos gatvę), todėl nevalia pykti ant tų, kurie ta galimybe bando pasinaudoti, o ir stovėti eilėje visiems reikėtų trumpiau.

Deja deja, buvau gana nemaloniai nustebintas mūsų policijos pastangomis suvaldyti spūstį. Manau, daugelis mūsų sugalvotų naudingesnių dalykų, ką galėtų ekipažas nuveikti, tame tarpe praleisdamas visus sukančius į dešinę. Tačiau ekipažas, kurį užfiksavau, naudojo jau įprastą fūristo logiką ir pasipelnymo instinktą – blokuoti kiek galima daugiau eilių, demonstuoti savo galią galimiems pažeidėjams, iš knygutės paskaitant taisykles. Nulis kūrybos, nulis noro padėti ir didelis didelis noras būti svarbiems.

Suprantu, kad ši žinutė sulauks daugybės nuomonių, kad tai vienintelės priemonės ką policija galėtų padaryti, kad gudručius važiuojančius kelkraščiu reikia bausti, kad gal net nėra šitos problemos ir spūsties, tačiau padandykite nuvažiuoti autostrada į pvz. Lapes. Stovėsite kamštyje tiek iš Kauno, tiek ir iš Klaipėdos pusės ne mažiau valandos, nes visas eismas, nukreipiamas „Megos“ viaduku. Pabandykite tai padaryti 2 kartus per dieną ir 3 mėnesius iš eilės t.y. 5 paras ;) Jei vis dar nematote problemos – reiškia turite marias laiko, kamščiai ir atsakingų institucijų vyrų bukumas Jums patinka.

Pabandykite komentaruose kartu pasiūlyti sprendimą, gal tai protingiems vyrams savivaldybėje duos kokių nors minčių, pvz:

- bent laikinai atidaryti nuvažiavimą į dešinę (į Lapes);

- atidaryti užvažiavimą į autostradą iš Panerių gatvės  – tai sumažins spūstis iš Klaipėdos pusės;

- rasti būdus, kaip nukreipti kelkraščiu sukančius į Jonavos gatvę iš Vilniaus pusės – tai sumažins spūstis iš Vilniaus pusės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius