Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 10

Rytis Zaloga, Karolis Birgilas ir jų tyrimas: didžiausią meilę Darbo partijai jaučia neegzistuojantys žmonės

Šis įrašas bus labai labai ilgas dėl gausybės vaizdinių nuorodų. Šį darbą atlikau kartu su dar vienu žmogumi, Karoliu Birgilu, buvusiu kursioku, mes abu esame šio atradimo bendraautoriai. O dabar pereikime prie esmės.
Rytis Zaloga
Rytis Zaloga / Facebook iliustr.

Šis įrašas bus labai labai ilgas dėl gausybės vaizdinių nuorodų. Šį darbą atlikau kartu su dar vienu žmogumi, Karoliu Birgilu, buvusiu kursioku, mes abu esame šio atradimo bendraautoriai. O dabar pereikime prie esmės.

Darbo partija pastarosiomis dienomis demonstruoja rimtą nepasitenkinimą dėl Dalios Grybauskaitės pareiškimo apie galimą Kremliaus įtaką šios partijos vadovams. Reikalaujama faktų ir dokumentų, piktinamasi visuomenės nuteikinėjimu prieš šią politinę jėgą. Šiame tekste suteikiame jums galimybę susipažinti su pačios Darbo partijos veiksmais formuojant visuomenės nuomonę. Su faktais ir dokumentais. Neabejojame, kad paskelbus šį tekstą darbiečiai mėgins atsiriboti nuo šios veiklos, todėl šiame įraše bus pridedama daugybė veiklos iliustracijų.

Visi esame girdėję, jog naujienų portalų komentaruose galima sutikti neegzistuojančių komentatorių, kurie noriai užsiima tam tikrų pozicijų palaikymu bandant formuoti visuomenės nuomonę.

Visi esame girdėję, jog naujienų portalų komentaruose galima sutikti neegzistuojančių komentatorių, kurie noriai užsiima tam tikrų pozicijų palaikymu bandant formuoti visuomenės nuomonę. Todėl norime pasveikinti Darbo partiją ir jos jaunimo organizaciją „Darbas“ kurie pirmieji perkėlė šią veiklą į socialinį tinklą „Facebook“.

Žemiau yra pateikiamos kelios prielaidos apie darbiečių sukurtų botų, kurie šlovina partiją ir jos lyderius socialiniame tinkle „Facebook“ (pasirodžius autoriaus įrašui, jos pradėtos masiškai trinti).

1. Šis tinklas galėjo būti jaunimo organizacijos „Darbas“ vasario 1 dieną Kėdainiuose organizuotų mokymų „namų darbas“, nes didžioji netikrų darbiečius giriančių anketų dalis buvo sukurta sausio 27-28 dieną. T. y. likus kelioms dienoms iki mokymų pradžios.

Netikros anketos draugavo su kitomis netikromis anketomis, Vilius Gružauskas buvo pirmasis realus žmogus vienu metu pradėjęs draugauti su daugelio botų anketomis.

2. Mes manome, jog šių anketų administratorius yra jaunimo organizacijos „Darbas“ vicepirmininkas Vilius Gružauskas. Kodėl taip manome?

Aptiktas botų tinklas ilgą laiką buvo uždaras – netikros anketos draugavo su kitomis netikromis anketomis, Vilius Gružauskas buvo pirmasis realus žmogus vienu metu pradėjęs draugauti su daugelio botų anketomis. 

Todėl manome, jog būtent šis asmuo koordinuoja netikrų komentarų rašymą ir darbiečių šlovinimą (netikroms anketoms draugaujant su kitomis netikromis anketomis pakankamai sudėtinga į draugų ratą įtraukti realius žmones, kurių nuomonę norima paveikti).

Kaip gi veikia darbiečių botai? Pateikiame jums iliustraciją žemiau.

Mes žinome, kad Paulius Stakanavičius nesupyks, nes Pauliaus Stakanavičiaus paprasčiausiai nėra. Visų pirma sukurti botai pamėgsta „Darbo“ partijos puslapius FB, ir pagrindinių Darbo partijos oponentų FB puslapius. Taip pat įtraukiamos ir Lietuvoje veikiančių naujienų puslapių paskyros.

Mes žinome, kad Paulius Stakanavičius nesupyks, nes Pauliaus Stakanavičiaus paprasčiausiai nėra.

Vėliau imama girti Darbo partiją, menkinti jos konkurentus. Visais atvejais, kai suabejojama dėl paskyros tikrumo, paskyra yra iškart užblokuojama – todėl neabejojame, kad nuorodos į paskyras, kurias jums pateiksime bus greitai užblokuotos po to, kai ši informacija bus išplatinta. Būtent dėl šios priežasties šiame dokumente pateiksime jums daug vaizdinės informacijos. Nes internetas nepamiršta.

Pradėkime nuo Pauliaus Stakanavičiaus FB anketos adreso. Tapatybė buvo pavogta iš šio asmens.

Štai taip atrodo tipinis boto pamėgtų puslapių sąrašas:

Ryčio Zalogos iliustr./Pauliaus Stakanavičiaus pamėgti puslapiai
Ryčio Zalogos iliustr./

Štai taip atrodo Pauliaus Stakanavičiaus draugų sąrašas. Beveik visas netikrų anketų tinklas vienoje vietoje, ir , netikėta, kelios įdomios pavardės. Pirmasis tikras jo draugas buvo Vilius Gružauskas, vėliau prisijungė ir Benas Cechanavičius, dabartinis JOD pirmininkas, bei Viktoras Fiodorovas – Seimo narys, viena iš JOD sėkmės istorijų.

Ryčio Zalogos iliustr./Pauliaus Stakanavičiaus draugai
Ryčio Zalogos iliustr./Pauliaus Stakanavičiaus draugai

Visą Ryčio Zalogos tinklaraštį su dar daugiau nuorodų ir pastebėjimų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius