Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 09

Sargi kaukaziukė ieško senų ar naujų šeimininkų

Padėkite surasti šios, kaip manoma Kaukazo aviganių veislės, didelio ūgio kalytės, neseniai turėjusios vaikučių, šeimininkus. Ji tikrai juos turi turėti, nes neatrodo išsekusi.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Padėkite surasti šios, kaip manoma Kaukazo aviganių veislės, didelio ūgio kalytės, neseniai turėjusios vaikučių, šeimininkus. Ji tikrai juos turi turėti, nes neatrodo išsekusi. Jos patekimo į „Grindą“ istorija prasidėjo 2011-06-08 d. ryte, kai ją, neva rastą Salininkuose, į ten atvežė vyras sakydamas, kad jam sėdant į automobilį ji draugiškai priėjo ir lyg niekur nieko įlipo į automobilį. Pasielgė žmogus kaip elgiasi 80 proc. tautiečių – pagalbą gyvūnui suprato kaip jo nuvežimą į į įstaigą, kur tyko mirtini pavojai: neskiepytiems gyvūnams – užkrato pasigavimas ir mirtis, užsibuvusiems sveikiems – eutanazija.

Atvežęs kalytę, kuriai apytiksliai buvo nustatyta apie 5 m., vyras pasakojo, kokia ji draugiška – visą kelią, kol važiavo, gerinosi jam. Gyvybės vagonėlių savanoriai, žinodami, koks yra „Grindos“ požiūris į sarginius ir kovinius šunelius (su jais yra „nesiterliojama“), paprašė laikinai, bent pusdieniui, kol bus parašytas kreipimąsis apie rastinukę, pririšti ją prie tvoros vagonėlių teritorijoje (vagonėliuose vietelių visai nėra). Labai tikėjomės, kad tas, kas ieško savo augintinės, pamatys skelbimuką. Bet tik išvažiavus minėtam vyrui, kalytė pasikeitė: pradėjo pykti ant visų pro šalį einančių.

Neaišku, kaip būtų pasibaigusi ši prevencijos priemonė, suteikta šunytei, jei ji pati nebūtų atsisegusi antkaklio ir pagreitinus problemos sprendimo. Gavus informaciją, kad ji ramiai vaikšto po vagonėlių teritoriją palaida, neliko nieko kito, kaip prašyti „Grindos“, kad ją visgi paimtų. Gaila ir pikta buvo visiems. Šunytės patekimo į „Grindą“ atitolinimas vis tik davė rezultatų – išsiaiškinta, jog vedžiojama ir laisva ji nei gyvūnams, nei žmogui nėra pikta, yra absoliuti gerietė, o rišimas ir buvimas narve ją įpareigoja sargauti, todėl vagonėlių savanoriai taip nenorėjo, kad ji patektų į „Grindą“, nes ten ji bus narve, kuriame los, pyks ir gali suagresyvėti (ne vieną pavyzdį tokį jau turime).

LABAI TIKIMĖS PAGALBOS IŠ SKAITYTOJŲ: gal jūs žinote, kieno yra ši kalytė. Pradedame įtarti, kad į „Grindą“ ją atvežęs vyras gali būti jos tikrasis šeimininkas, tik sumelavo, kad rado, nenorėdamas skiepyti savo gyvūno, priduodamo į prieglaudą. Patirtis rodo, kad meluoja dauguma augintinius išduodančių ir priduodančių, o gyvūnai pasakyti tiesos negali, kas pasmerkė juos kalėjimui ir galbūt mirčiai.

O TIEMS, KAS IEŠKO LABAI DIDELIO, SARGAUS ŠUNELIO, dabartinė grindinukė tikrai yra ideali. Tai tinkamiausias šunelis apsaugai, žmogui, kuris nori turėti draugą ir tikrą sargą.

Skambinkite tel. nr. 8 606 50618

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius