Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 23

Savanoriai iš Europos Lietuvoje skleidžia savas kultūras (nuotraukos, video)

Rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais Kuršėnuose 11 jaunų žmonių iš Gruzijos, Italijos, Izraelio, Latvijos, Prancūzijos ir Vokietijos vykdo tarptautinį savanorystės projektą „EuroBasket of volunteers 2011“.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Savanoriai

Rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais Kuršėnuose 11 jaunų žmonių iš Gruzijos, Italijos, Izraelio, Latvijos, Prancūzijos ir Vokietijos vykdo tarptautinį savanorystės projektą „EuroBasket of volunteers 2011“. Savanoriai siekia supažindinti vietos žmones su savo šalių kultūra, krepšinio istorija ir tradicijomis. Tik atvykę savanoriai kibo į paruošiamuosius rugsėjo 3 d. Kuršėnuose vyksiančio krepšinio sirgalių sporto ir kultūros festivalio darbus: kuria šio festivalio užsiėmimus, kviečia atvykti savo šalių krepšinio komandų fanus.

Per tris veiklos savaites savanoriai iš šešių Europos šalių padėjo organizuoti akcijos „Varom už Lietuvą“ sutikimą Kuršėnuose, surengti kultūros pristatymus Kuršėnų miesto bibliotekoje bei vaikų globos namuose. Per likusį laiką savanoriai ne tik ruošis krepšinio sirgalių festivaliui, bet ir atnaujins keletą gatvės krepšinio aikštelių Kuršėnų kiemuose, rengs kultūros pristatymus mokyklose, jaunimo organizacijose.

Prie savanorių iš užsienio prisijungė būrys vietos savanorių, kurie prisidės prie festivalio Kuršėnuose organizavimo ir gatvės krepšinio aikštelių atnaujinimo. „Vyksta mainai – vietos savanoriai turi galimybę bendrauti su žmonėmis iš 6 Europos šalių, susipažinti su jų kultūra, o užsienio savanoriai bendraudami su jaunais kuršėniškiais greičiau perpranta lietuviškos kultūros ypatybes“ – teigė už darbą su savanoriais Kūrybinės raiškos centre atsakinga Sandra Navickaitė.

„Aš manau, kad vietiniai savanoriai yra labai veiklūs, energingi. Man malonu su jais ne tik dirbti, bet ir leisti laisvą laiką. Esu laiminga, kad jų yra tiek daug ir džiaugiuosi gaunanti daug pagalbos iš jų. Tikiuosi, kad mes puikiai praleisime likusį laiką ir išpildysime visus lūkesčius organizuojant krepšinio sirgalių, sporto ir kultūros festivalį“ – teigė vokietė Juliana.

Visi savanoriai į Lietuvą atvyko dėl meilės krepšiniui, bet tai ne vienintelė priežastis. „Italijoje aš dirbu centre, kuriame suteikiu informaciją jaunimui apie studijas, darbą, kalbų kursus, sportą, teatrą. Įgyta savanoriavimo patirtis bus naudinga, dirbant su jaunais žmonėmis Italijoje. Aš matau, kaip Kūrybinės raiškos centro nariai bendradarbiauja su jaunimu ir mūsų grupe, taigi, grįžusi į Italiją galėsiu tai pritaikyti. Manau, kad norint įsidarbinti labai svarbios užsienio kalbos žinios, įgūdžiai, tikiuos čia pavyks patobulinti bendravimą anglų kalba,“ – atvykimo priežastis atskleidė italė Petra.

Savanoriai nekantriai laukia rugsėjo 3 d. Kuršėnuose vyksiančio festivalio. „Mes turime daug idėjų, planuojame festivalio veiklas, kviečiame žmones atvykti į smagią ir įdomią šventę. Savo pasirinktomis atsakomybėmis džiaugiuosi ir nekantrauju jas įgyvendinti “ – džiūgavo iš kaimyninės Latvijos atvykusi Ieva.

Savanorius Kuršėnuose priima jaunimo organizacija Kūrybinės raiškos centras. Europos savanorių tarnybos projektą „Eurobasket of Volunteers“ finansuoja ES programa „Veiklus jaunimas“.

Daugiau informacijos apie festivalį – www.festivalis.eu

VIDEO: International volunteers invite basketball fans to sports and culture festival in Kursenai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius