-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 21

Savivaldybė propaguoja smurtą prieš vaikus?

Jau kuris laikas Vilniuje matyti savivaldybės parengti „socialiniai“ plakatai su užrašu „...neterliosi Vilniaus mūrų!“. Šie plakatai kviečia vilniečius duoti griežtą atkirtį jaunuoliams, paišantiems ant itin ir ne itin vertingų Vilniaus pastatų sienų.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Jau kuris laikas Vilniuje (pvz., prie Žvėryno žiedo) matyti Vilniaus miesto savivaldybės parengti „socialiniai“ plakatai su užrašu „...neterliosi Vilniaus mūrų!“. Šie plakatai kviečia vilniečius duoti griežtą atkirtį jaunuoliams, paišantiems ant itin ir ne itin vertingų Vilniaus pastatų sienų.

Iš tiesų kartais nemalonu, kai ant gražiai nuglaistytos ir brangiais dažais nudažytos sienos koks jaunuolis praneša apie save pasauliui. Ką tokiu atveju daryti sąmoningam piliečiui?

Iš plakato galima pamanyti, kad Savivaldydės Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamentas rekomenduoja: sulaužyk tam jaunuoliui ranką! (grafinė žinutė), o tada paskambink 112 (tekstinė žinutė) (žr. plakato nuotraukas).

Kas tai, jei ne smurto ir linčo teismo propaganda (prieš nepilnamečius, prieš vaikus)?

Savivaldybės Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja nusijuokė iš mano nuogąstavimų: „Kodėl manote, kad tai vilkas tą ranką sužalojo? O gal tepliotojas jau paišė susižalojęs? Nėra ten jokios smurto propagandos“.

Nuo tokio bukumo ir cinizmo pasidarė, švelniai tariant, nejauku. Sutartėm su šia pareigūne, kad aš niekaip nesuprasiu, kad čia viskas gerai, o aš jai niekaip neišaiškinsiu, kad smurto žinią nešantys plakatai turėtų būti atpažinti ir nukabinti.

O kol kas, kol atsakingiems pareigūnams krauju pasruvęs kvietimas duoti atkirtį smulkiems tvarkos pažeidėjams glosto širdį, belieka... Kas belieka? Negi pakviesti graffiti piešėjus ginkluotis dėl jų pačių saugumo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius