Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

Skaitytojo informacija: kodėl vandens tiekėjai išsiuntinėjo gyventojams skolos lapelius?

Naujienų portalo žurnalistams pradėjus ieškoti atsakymų į skaitytojo klausimus išaiškėjo stulbinama klaida: vandens tiekėjai per klaidą išvadino vilniečius skolininkais! 15min.lt...

Naujienų portalo žurnalistams pradėjus ieškoti atsakymų į skaitytojo klausimus išaiškėjo stulbinama klaida: vandens tiekėjai per klaidą išvadino vilniečius skolininkais!

15min.lt skaitytojas Arūnas K., kaip ir daugelis kitų vilniečių, iš vandens tiekėjų gavo „grėsmingą“ įspėjimą apie susidariusią skolą.

Vilnietis suprato, kad pakeitus pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydį nuo 18 iki 19 proc., šaltas vanduo vilniečiams kainuoja nebe 4,12 lito, o 4,15 lito už kubinį metrą.

„Pakalbėjome su kolegomis, čia daug kas pas mus gavo tokius lapelius. Ten parašyta, kad tiems, kas naudoja 2–3 kubus vandens, per mėnesį susidarė 6–9 centų skola. O kiek kainuoja išspaudinti ir visiems išsiuntinėti tokius pranešimus?“ – teiraujasi 15min.lt skaitytojas.

Arūno nuomone, tokia strategija ekonomiškai tikrai nėra tikslinga.

„Keisčiausia, kad „Vilniaus vandenys“ patys viešai skelbia, kad vanduo miestiečiams vis dar kainuoja 4,12 lito. Ir jų interneto svetainėje, ir Vilniaus savivaldybės puslapyje vis dar parašyta senoji kaina“, – stebisi 15min.lt skaitytojas Arūnas.

Vilnietis su kolegomis bandė rasti žinių apie naują vandens kainą tiekėjų įmonės interneto puslapyje, tačiau aptiko tik senąją informaciją . Ir Vilniaus savivaldybės svetainėje, kur skelbiami šviežiausi, nuo 2009 sausio 1 dienos įsigalioję komunalinių paslaugų tarifai, rašoma, jog vanduo Vilniuje kainuoja 4,12 lito už kubinį metrą.

„Šalto vandens kaina tikrai nesikeitė ir artimiausiu metu nesikeis. Tam reikia valdžios sprendimo. Atsiprašome, jei kai kurie gyventojai gavo skolos raštelius, įvyko klaida. Visos skolos bus anuliuotos, o permokos įskaičiuotos į kitą mokėjimą“, –  sakė „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Bronius Miežutavičius.

Kad vandens kaina esą keitėsi, klaidingai rašė net kai kurie laikraščiai ir interneto portalai. Nekompetentingi įmonės atstovai žiniasklaidai nesugebėjo pateikti informacijos apie įvykusį nesusipratimą.  



Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius