Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 17

SOS vaikų kaimo auklėtiniai dovanojo meilę seneliams

Vilnius, 2014 m. vasario 15 d. Minėdami meilės dieną, Vilniaus SOS vaikų kaimo globojami vaikai pačių sukurtais Valentino dienos atvirlaiškiais apdovanojo senelius, sergančius...

Vilnius, 2014 m. vasario 15 d. Minėdami meilės dieną, Vilniaus SOS vaikų kaimo globojami vaikai pačių sukurtais Valentino dienos atvirlaiškiais apdovanojo senelius, sergančius Alzheimerio ir kitomis senatvės ligomis.

SOS vaikų kaimų vaikai šv. Valentino dienai skirtus atvirlaiškius sukūrė drauge su žinomais Lietuvos žmonėmis Sauliumi Urbonavičiumi-Samu, Arnoldu Lukošiumi, Česlovu Gabaliu, Žydrūnu Savicku „Samsung kūrybinės laboratorijos“ atidarymo SOS vaikų kaime proga. Meilės dieną SOS vaikų kaimo auklėtiniai atvirukus perdavė Fabijoniškių socialinių paslaugų namų, Dienos socialinės globos centro gyventojams – senjorams, sergantiems Alzheimerio ir kitomis senatvės ligomis. Globos namuose augančių vaikų susitikimas su seneliais padėjo abiems pusėms pamatyti ir palyginti vieni kitų gyvenimus. Kaip teigia Fabijoniškių socialinių paslaugų namų vadovė Dalia Kiaušienė, vaikų sukurti atvirlaiškiai senjorams suteikė gerų emocijų, o ši akcija moko jaunąją kartą dalintis, reikšti jausmus.

Sausio mėnesį SOS vaikų kaime buvo įkurta „Samsung kūrybinė laboratorija“, kurioje, naudodami naujausias technologijas, jaunuoliai lavina saviraišką bei technologinius įgūdžius. Pasak „Samsung Electronics Baltics” verslo padalinio vadovo Tomo Deržanausko, įkurti tokią laboratoriją kompanija nusprendė atlikusi tyrimą, kurio metu paaiškėjo, jog tik kas trečias SOS vaikų kaimų auklėtinis turi galimybę kasdien naudotis kompiuteriu ir internetu. Tai beveik dvigubai mažiau už Lietuvos statistinius rodiklius ir gerokai mažiau už ES vidurkį.

„Kūrybinėje laboratorijoje jaunuoliai ir jų mokytojai mokslo reikmėms gali naudotis kompiuteriais, planšetėmis, fotoaparatais, išmaniuoju televizoriumi ir kitais įrenginiais. Suteikdami realias priemones, siekiame skatinti kūrybinį mąstymą, prasmingą mokymąsi ir norime padėti SOS vaikų kaimo auklėtiniams pasirengti ateičiai bei ateityje lengviau integruotis į darbo rinką,“ – teigė T. Deržanauskas.

SOS vaikų kaimo vaikai teigia, kad peržengė technologijų slenkstį be didelių sunkumų ir pajuto džiaugsmą ne tik mokymų pradžioje, atvirlaiškių kūrimo metu, bet ir tolesnių technologinių įgūdžių ir kompiuterinio raštingumo mokymų metu.

„Labai apsidžiaugiau sužinojusi, kad galėsiu išbandyti naujas technologijas, su kuriomis anksčiau nebuvau susidūrusi. Garsūs žmonės, su kuriais kūrėme atvirlaiškius, buvo labai draugiški ir šilti, nejutau jokios įtampos, o atvirlaiškių gamyba pralėkė labai greitai,“ –  džiaugiasi SOS vaikų kaimo auklėtinė Margarita.

„Kartu su Rolandu ėjome fotografuoti Samo, išėjo tiesiog fantastiškos nuotraukos. Vėliau kompiuteryje jas šiek tiek pakoregavome ir viskas tapo tiesiog idealu. Džiaugiuosi, jog teko galimybė susipažinti su naujausia technika“, - apibendrino „Samsung“ kompiuterinio raštingumo mokymo kursų dalyvė Renata.

„Atvirlaiškiai, kuriuos kūrybinėje "Samsung laboratorijoje" žinomi Lietuvos žmonės kūrė kartu su "SOS vaikų kaimo" vaikais, o vėliau, šv. Valentino dienos proga, įteikė senjorams –  simbolinė akcija apie tai, kad socialiniai projektai reiškia pažangių įmonių norą dalintis ir pelnu, ir patirtimi, ir žmogiškumu.  Kitaip tariant, tai viena svarbiausių naujos visuomenės egzistencijos sąlygų”, – džiaugdamasis SOS vaikų kaimų ir kompanijos „Samsung“ bendradarbiavimu sako Labdaros paramos fondo SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugijos direktorius Audrius Natkevičius.

Socialinis „Samsung“ projektas, kuris yra įgyvendinamas daugelyje Europos valstybių, tarp jų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, siekia prisidėti prie SOS vaikų kaimuose gyvenančių, be tėvų globos likusių vaikų ir jaunų žmonių, gyvenimo kokybės gerinimo. Projekto įgyvendinimo metu SOS vaikų kaimai aprūpinami naujausiomis technologijomis, kurios padeda kasdieniame šeimų gyvenime ir yra naudojamos lavinant technologinius vaikų įgūdžius.

Apie SOS vaikų kaimus

SOS vaikų kaimai – nevyriausybinė organizacija, globojanti našlaičius ar tėvų globos netekusius vaikus, padedanti socialinės rizikos šeimoms ir jų vaikams. Šiuo metu SOS vaikų kaime bei SOS jaunimo programose globojama ir ugdoma daugiau kaip 100 vaikų ir jaunuolių, taip pat suteikiama pagalba 200 vaikų iš socialinės rizikos šeimų. Daugiau informacijos: www.sos-vaikukaimai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius