Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 19

Stiklinė siena – mirtis paukščiui

Gyvūnų globėjų asociacija dažnai sulaukia skambučių, pranešančių apie į stiklą atsitrenkusius ir susižeidusius ar net užsimušusius paukščius.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Mirtis

Gyvūnų globėjų asociacija (GGA) dažnai sulaukia skambučių, pranešančių apie į stiklą atsitrenkusius ir susižeidusius ar net užsimušusius paukščius. Neretai ir pačiame biure sulaukiama sužeistais paukšteliais nešinų žmonių. Gerai, kad žmonės rūpinasi silpnesniais, padeda jiems nelaimės atveju, tačiau dažnai tų nelaimių kaltininkais esame būtent mes, žmonės.

Ne vienas mūsų sodyboje ar daržuose turime stiklinius šiltnamius, miestuose auga modernūs namai su dideliais stiklais, terasomis – visa tai yra didžiulis išbandymas paukščiams. Šie gyvūnai nesupranta, kad prieš juos yra stiklas, į kurį jie gali atsitrenkti ir stipriai susižeisti. Matydami skaidrų vaizdą, jie įsivaizduoja, kad ten nieko ir nėra, todėl lekia kaip lėkę, o tada – bumt. Dažnai tai būna lemtingas bumbtelėjimas. Gerai, jei paukštelis tiesiog skrajoja padange – gal jis ir pamatys sunkiai įžiūrimą kliūtį, o kas, jei tuo metu jis medžioja? Lėkdamas dideliu greičiu jis niekaip nespės susiorientuoti, kad priešakyje laukia neperskrendama kliūtis.

Mes galime padėti paukščiams išvengti šių nelaimių ir mums tai net nekainuos didelių pastangų. Pats paprasčiausias ir labai veiksmingas būdas yra ant stiklo užklijuoti paukščio imitaciją – tiesiog nupieškite paukštį – pačią paprasčiausią varnelę, kaip kad piešdavote vaikystėje – ir užklijuokite ant stiklo. Paukštis tada matys, kad tai nėra tik tuščia erdvė ir neatsitrenks.

Taip liks sveikas ir paukštis, ir jums neteks lieti ašarų gailint vargšo gyvūnėlio.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius