Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 27

Studentai sureagavo į gamtininkų raginimus rūpintis paukščiais

„Negalėjome patikėti, kad pamatysime tokį vaizdą,“ – stebėjosi Kauno kolegijos studentai, išvydę beveik užšalusiuose vandens telkiniuose aps
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šalčių iškamuoti paukščiai Kauno vandens telkiniuose gyvena itin sunkiomis sąlygomis. Mažose dar neužšalusio vandens properšose telkiasi pulkai plunksnuočių – vietomis net tiršta. Akivaizdu, kad kai kurie paukščiai sušalę ir nusilpę – ant plunksnų prilipę ledo gumulai, jie sunkiai juda. Paukščių maitinimo akcijoje dalyvavo apie 30 studentų, lesinusių paukščius Senamiestyje, Šančiuose ir prie Kauno hidroelektrinės. Akcijos dalyvių skaičiavimais per pusvalandį Kauno santakoje plaukiojusiems paukščiams buvos sulesinta maždaug virš 100 batonų. Prie iniciatyvos lesinti paukščius prisidėjo ir kai kurie Kauno kolegijos dėstytojai.

„Pritariu gamtininkams, kad žmonės turėtų prisiimti atsakomybę už tai, kad paukščiai gyvena tokiomis sąlygomis,“ – teigė Kauno kolegijos studentų atstovybės prezidentas Dovydas Kinderys.

Prieš keletą dienų Lietuvos gyvūnų globėjų asociacija išplatino informaciją, skatinančią gyventojus atkreipti dėmesį į paukščius. Gamtininkai instruktavo žmones, radusius paliegusį, sergantį gyvūną, kuriam reikia padėti, kad šie įneštų jį į šiltą patalpą, pagirdytų, pamaitintų ir pranešti apie jį Gyvūnų globėjų asociacijai. organizuodami paukščių lesinimo akciją Kauno kolegijos studentų atstovybės nariai suko galvą, kokiu būdu sugauti nusilpusius paukščius ir pristatyti juos gamtininkams, tačiau drąsuolių lipti ant ledo ir gaudyti paukščius neatsirado. Studentai juokavo, kad būtų galima sukurti specialų aparatą, padedantį įgyvendinti sumanymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius