Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 30

Studente, gydymo įstaigą rinkis jau dabar!

Šiomis dienomis po universitetus ir kolegijas pradės vaikščioti agentai, siūlantys medicinines paslaugas studentams. Tad pagalvokite, ar tai nėra aktualu ir jums.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Šiomis dienomis po universitetus ir kolegijas pradės vaikščioti agentai, siūlantys medicinines paslaugas studentams. Tad pagalvokite, ar tai nėra aktualu ir jums.

Jau keletą metų iš eilės, kai kurios gydymo įstaigos siunčia savo agentus į aukštąsias mokyklas, taip pirmakursiams studentams siūlydamos užsiregistruoti jų ligoninėje/klinikoje.

Šeimos gydytojų konsultacijos, gydymo paslaugos, nedarbingumo lapelių išrašymas, įvairiausi kraujo tyrimai ir dar daug kitų paslaugų – apie tai išgirsta studentai iš apsilankiusio agento.

Pavyzdžiui, Vilniuje pradėjusiam gyventi studentui naudinga užsiregistruoti vienoje, ar kitoje medicinos įstaigoje, – juk niekada nežinai, kada užklups liga ar nelaimė. Bet priimant tokį sprendimą reikėtų žinoti, kad:

*Vienas asmuo (šiuo atveju jūs), vienu metu, gali būti užregistruotas TIK VIENOJE medicinines paslaugas teikiančioje viešojoje įstaigoje. Tarkim, jeigu atvykęs iš Klaipėdos (kur gyvenote iki studijų pradžios), jūs užsiregistravote Vilniuje, tai būsite išregistruotas iš Klaipėdos medicininės įstaigos ir tapsite pasirinktos Vilniaus gydymo įstaigos pacientu.

*Net jeigu ir nesate Vilniuje užsiregistravęs jokioje gydymo įstaigoje (bet savo gimtajame mieste esate), jūs esate apdraustas savo aukštosios mokyklos, ir pirmoji pagalba jums bus suteikta visiškai nemokamai (neįskaitant tolesnio gydymo išlaidų, vaistų kainos ir t.t.).

*Nepatikusią esamą gydymo įstaigą jūs galite keisti į kitą arba grįžti į buvusią. Pakeitus gydymo įstaigą jūsų medicininė kortelė yra persiunčiama į naująją medicinos paslaugas teikiančią įstaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius