2014 05 05

Susivienijo visos Lietuvos „Pasakos“

Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigos „Pasaka“ susivienijo Iniciatyvos Lietuvos ikimokyklinių ugdymo įstaigų „Pasaka“ susibūrimui imtasi 2012 metų susitikimo Šiaulių lopšelyje-...
Trečiasis Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų susitikimas Utenoje 2014 m.
Trečiasis Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų susitikimas Utenoje 2014 m.

Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigos „Pasaka“ susivienijo

Iniciatyvos Lietuvos ikimokyklinių ugdymo įstaigų „Pasaka“ susibūrimui imtasi 2012 metų susitikimo Šiaulių lopšelyje-darželyje „Pasaka“ metu. Tada susirinkusios atstovės iš 5 įstaigų (Šiaulių, Rūdiškių, Elektrėnų, Mažeikių ir Kretingos) ne tik dalyvavo respublikinėje apskritojo stalo diskusijoje „Ugdymo kokybės gerinimas kokybiškumo aspektu“,  bet ir  nusprendė pasiūlyti visos Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigoms pavadintoms  „Pasakos“  vardu susivienyti ir bendradarbiauti.

Iniciatyvą palaikė visos 19 Lietuvoje veikiančių ikimokyklinio ugdymo įstaigų „Pasaka“.
2013 metais Rūdiškių (Trakų raj.) vaikų lopšelyje-darželyje „Pasaka“, įvyko antrasis susitikimas, kurio dalyviai susipažino su jaukia ir atnaujinta įstaigos aplinka, vykdomomis programomis bei dalyvavo seminare “Ugdymo kokybės gerinimas integruojant etninės kultūros pagrindus“. Susitikime dalyvavo atstovai iš 7 „Pasakų“ (Šiaulių, Elektrėnų, Rūdiškių, Kauno, Prienų, Varėnos, Utenos).
Trakų rajono Rūdiškių lopšelyje-darželyje „Pasaka“ 2013 m. balandžio 4 d. prasidėjęs bendradarbiavimo sutarties pasirašymas baigėsi lygiai po 7 mėnesių: lapkričio 4 d. sutartis atkeliavo į Šiaulių lopšelį-darželį  „Pasaka“.

2014-04-23 Utenos lopšelyje-darželyje „Pasaka“ suorganizuotas trečiasis Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų „PASAKA“ susitikimas. Susitikime dalyvavo atstovai iš 10 „Pasakų“: Utenos, Šiaulių, Kauno, Vilkaviškio, Mariampolės, Palangos, Plungės, Kretingos, Mažeikių ir Panevėžio. 
Susitikime buvo diskutuojama apie netradicines ugdymo aplinkas, kiekvienos įstaigos atstovai dalijosi profesine patirtimi, pristatė filmuotą medžiagą, lankstinukus, įstaigų leidinius.

Utenos lopšelis-darželis „Pasaka“ susitikimo dalyviams pristatė savo patirtį ir bendradarbiavimą su kitomis įstaigomis, siekiant visapusiškai ugdyti asmenybę, bei sudarė galimybę pamatyti pastato rūsyje įrengtas patalpas, kuriose pedagogai vaikus supažindina su lietuvių senaisiais amatais, senoviniais rakandais. Taip pat parodė darželio patalpose įrengtą erdvę, kuri naudojama kūrybai iš molio, veiklai su teatro lėlėmis ir kita.

Jau tampa tradicija, kad Lietuvos „Pasakos“ susitinka kiekvienais metais po šv. Velykų. 2015 m. Panevėžio miesto lopšelis-darželis „Pasaka“ bus atsakingas už bendradarbiaujančių įstaigų atstovų priėmimą. Šio susitikimo metu planuojama išrinkti ir patvirtinti logotipą, kuris reprezentuos Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigas „Pasaka“.

Bendradarbiavimas ir noras susitikti kas met auga, „Pasakos“ inicijuoja respublikinius renginius, o bendradarbiaujančios įstaigos juose aktyviai dalyvauja: 2013 metais vyko Kauno miesto lopšelio-darželio "Pasaka"organizuotas respublikinis projektas-paroda „Vaikų džiaugsmui daiktai virsta lėlėmis“, Mariampolės vaikų lopšelis-darželis "Pasaka" organizavo respublikinį renginį "Seku seku pasaką" , Palangos mokykla- darželis „Pasaka“ inicijavo prevencinę akciją "Padėk šalia esančiam", Kretingos lopšelis-darželis „Pasaka“ kvietė dalyvauti projekte-konkurse „Žiemos magija“.

Įspūdžiai ir nuotraukos iš Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų „Pasaka“ bendradarbiavimo yra:
www.facebook.com/pages/Lietuvos-ikimokyklinio-ugdymo-įstaigos-Pasaka/236066983201997 


Šiaulių lopšelio-darželio „Pasaka“
Direktorė Neringa Baršauskienė
 

Pirmasis Lietuvos ikimokyklinių įstaigų susitikimas Šiauliuose 2012 m.
Pirmasis Lietuvos ikimokyklinių įstaigų susitikimas Šiauliuose 2012 m.
Antrasis Lietuvos ikimokyklinių įstaigų susitikimas Rūdiškėse 2013 m.
Antrasis Lietuvos ikimokyklinių įstaigų susitikimas Rūdiškėse 2013 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius