Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 02 /11:39

Sveikatą ir gyvenimo trukmę 50 proc. lemia gyvenimo būdas

Pasaulio Sveikatos organizacijos teigimu, sveikatą ir gyvenimo trukmę lemia skirtingi veiksniai: 10 proc. nulemia medicininės priemonės, aplinkos ir darbo sąlygos – apie 20 proc.,...
Kaip atsikratyti papildomų kilogramų?
Kaip atsikratyti papildomų kilogramų? / Fotolia nuotr.

Pasaulio Sveikatos organizacijos teigimu, sveikatą ir gyvenimo trukmę lemia skirtingi veiksniai: 10 proc. nulemia medicininės priemonės, aplinkos ir darbo sąlygos – apie 20 proc., paveldimumo veiksniai dar apie 20 proc., o likusią dalį – 50 proc. – gyvenimo būdas.

Vilniaus universiteto Medicinos fakultetas kartu su Lietuvos Respublikos garbės konsulatu Neapolyje spalio 3 d. Vilniaus rotušėje organizuoja mokslinį tarptautinį kongresą „Fizinis aktyvumas ir Viduržemio jūros dieta – kelias į sveiką gyvenimą“ (Physical Activity Prescription and Mediterranean Diet for a Wellness Culture).

Sveika mityba ir fizinis aktyvas – tai kertiniai dalykai, formuojantys sveiką gyvenseną.

„Pasaulyje daugėja žmonių, turinčių antsvorio ir nutukimo problemų, todėl būtina atkreipti dėmesį į sveiką gyvenseną, sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą. Moksliniame tarptautiniame kongrese šiuos klausimus kaip tik ir svarstysime su kolegomis iš Italijos“, – sako Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto dekanas profesorius Algirdas Utkus.

Profesoriui antrina Italijos sporto medicinos federacijos atstovas dr. Savy Saverio Salierno: „Kongresas svarbus ne tik todėl, kad prisideda prie tarptautinių santykių tarp Lietuvos ir Italijos gerinimo, tačiau dar ir dėl to, jog sveikos gyvensenos, sveikatos kultūros tema yra ypatingai aktuali šiuolaikiniame pasaulyje. Kongrese pranešimus skaityti kvietėme ne tik gydytojus, bet ir sporto federacijų, olimpinių komitetų atstovus, atletus iš abiejų šalių“.
Kongreso metu bus aptariamos labai įvairios temos: viduržemio jūros dieta ir sveika gyvensena; antsvoris ir genetika; studentų fizinis aktyvumas; krūties vėžys ir fizinis aktyvumas;  pica Neapolyje ir pasaulyje; fizinis aktyvumas bei kremzlių susidėvėjimo prevencija.

Kongreso dalyvius tradiciniais neapolietiškais patiekalais (pica su šviežiai pagamintu mocarela sūriu, pyragais) vaišins ponas Giuseppe De Grgorio iš Sorento regiono restorano „Villanella“.

Kongrese dalyvaus Lietuvos Respublikos garbės konsulas Neapolyje dr. Vincenzo Russo, Italijos ambasadorius Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio, Italijos kultūros instituto Vilniuje vadovė prof. Paola Cioni, Neapolio sporto medicinos asociacijos prezidentas dr. Franco F. Caruso, Italijos medicinos federacijos prezidentas dr. Maurizio Casasco, Italijos šeimos gydytojų akademijos prezidentas dr. Walteris Ingarozza, Lietuvos kultūros instituto Neapolyje vadovė dr. Margherita Tartaglia.

Taip pat laukiama Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro dr. Juozo Oleko, sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės, viceministro Gedimino Černiausko, Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko, Lietuvos Respublikos ambasadorės Italijoje Jolantos Balčiūnienės, Užsienio reikalų ministerijos Valstybinio ir diplomatinio protokolo departamento direktoriaus Petro Zapolsko, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės, Vilniaus turizmo informacijos centro direktorės dr. Jolantos Beniulienės, l. e. p. VU rektoriaus prof. habil. dr. Jūro Banio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius