-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 28

Teisės studentai dalinosi gerumu vaikų ligoninėje

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto pirmakursiai įrodė, kad jaunimas yra sąmoningas, humaniškas ir atsakingai mąstantis. Grupė entuziastingai nusiteikusių studentų apsilankė Vilniaus universiteto Vaikų ligoninėje ir įteikė labdarą – suaukotus pinigus ir knygeles vaikams.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto (VU TF) pirmakursiai įrodė, kad jaunimas yra sąmoningas, humaniškas ir atsakingai mąstantis. Grupė entuziastingai nusiteikusių studentų apsilankė Vilniaus universiteto Vaikų ligoninėje ir administracijos atstovams visų pirmakursių vardu įteikė labdarą – suaukotus pinigus ir knygeles vaikams.

Paaukotos lėšos buvo surinktos vykusio „nulinukų“ prisistatymo metu, kai teisės pirmakursiai surengė improvizuotą mugę. Joje studentai demonstravo savo sukurtus stendus – kampelius, kurie buvo skirti kulinarijai, kinui, sportui, dailei, šokiui, teatrui ir kitiems laisvalaikio užsiėmimams. Jeigu lankytojai norėdavo įsigyti autoportretą ar atsigerti kavos, jų taip sumokėti ir suaukoti pinigėliai būtent ir atiteko Vilniaus universiteto Vaikų ligoninei.

Atiduodami dovanas ligoninės direktoriaus pavaduotojai slaugai Daivai Lebednykienei, studentai sakė, kad nori aktyviai dalyvauti tiek akademiniame, tiek visuomeniniame gyvenime. „Nepaisant to, kad esame labai jauni, norime padėti ir parodyti, kad esame socialiai atsakingi ir domimės daugeliu klausimų, o ne vien teise“, – labdaros rinkimo motyvus dėstė VU TF pirmakursiai.

Direktoriaus pavaduotoja slaugai D.Lebednykienė džiaugėsi, kad jauni žmonės ėmėsi tokios gražios iniciatyvos. „Mus visada džiugina, kai žmonės savo gerais darbais nori padėti mūsų ligoninei. Ypač smagu, kad esate teisės specialybės studentai. Tai tarsi įrodymas, kad medicina turėtų rūpėti įvairioms visuomenės grupėms, o ne vien medikams“, – kalbėjo D.Lebednykienė.

Teisės pirmakursiai taip pat buvo pakviesti apžiūrėti vaikų žaidimų kambario. Studentai gyrė tiek puikiai įrengtas ligoninės patalpas, tiek savo darbui atsidavusį personalą ir žadėjo Vaikų ligoninės nepamiršti ir ateityje.

Šiais metais Vilniaus universiteto Teisės fakultetas sulaukė 220 studentų, sieksiančių tapti diplomuotais ir kvalifikuotais teisininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius