-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 21

Trys Baltijos šalių universitetai partnerystę sutvirtins strateginio bendradarbiavimo deklaracija

Ketvirtadienį trijų pagrindinių Baltijos šalių universitetų rektoriai susitiko Tartu universitete (Estijoje) ir pasirašė strateginio bendradarbiavimo deklaraciją, kuri dar labiau sutvirtins šių universitetų partnerystę.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Ketvirtadienį trijų pagrindinių Baltijos šalių universitetų rektoriai susitiko Tartu universitete (Estijoje) ir pasirašė strateginio bendradarbiavimo deklaraciją, kuri dar labiau sutvirtins šių universitetų partnerystę.

Vilniaus, Latvijos ir Tartu universitetai, remdamiesi jau egzistuojančiais trijų universitetų bendradarbiavimo laimėjimais ir vadovaujančiu vaidmeniu savo šalių akademiniame gyvenime, siekia plėtoti trišalę strateginę partnerystę. Glaudūs šių trijų institucijų ryšiai daugelyje sričių jau suteikė pagrindą aktyvesniam moksliniam bendradarbiavimui. Visi trys deklaraciją pasirašantys universitetai pripažįsta, kad bendradarbiavimas gali plėstis ir spartėti, ir yra pasirengę įveikti visas kliūtis, keistis informacija ir sudaryti detalias veiklos programas. Bendradarbiavimas apims mokslą, studijas, planuojamas jungtines studijų programas ir doktorantūros mokyklas, universiteto valdymą, bendrą marketingą pristatant savo studijų programas užsienyje.

Rektoriai taip pat ketina pasirašyti bendrą kreipimąsi į šalių vyriausybes siekdami, kad būtų pripažintas strateginis ir nacionalinis interesas kiekvienoje šalyje turėti bent vieną pasaulinio lygio universitetą, kad būtų pripažinta šių universitetų reikšmė formuojant ateinančią mokslininkų kartą, kad būtų įvertinta papildoma atsakomybė ir finansinė našta, kurią patiria šie universitetai, atlikdami savo įsipareigojimus visuomenei ir saugodami bei atverdami visuomenei savo kultūrines ir istorines vertybes.

Tikimasi, kad ateityje tokie universitetų vadovų susitikimai vyks nuolat Vilniuje, Rygoje ir Tartu paeiliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius