Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 14

Vaikus ir jų tėvelius suvienijo muzika

Kalėdiniame Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos koncerte pasirodė ir vaikučiai, ir jų tėveliai.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Gruodžio 6 d. Vilniaus Algirdo muzikos mokykloje įvyko mokytojos Virgilijos Laurinaitienės mokinių Kalėdinis koncertas.

Koncerte dalyvavo 1-7 klasių mokiniai. Visi pasipuošę, gražūs, o patys mažiausieji itin nedrąsiai žengė, didžiule sale savo pirmuosius muzikos žingsnelius. Pirmokams tai buvo didelė šventė – pirmasis koncertas jų gyvenime.

Mokytoja pasitiko kiekvieną su šypsena veide, tarsi drąsindama kiekvieną atėjusį į mažą, bet labai lauktą šventę. Buvo atlikta įvairių kūrinėlių – nuo paprastų iki gana sudėtingų, o patys mažiausieji kūrinius atliko padedami mokytojos.

Muzika šeimoje

Vaikus į muzikos mokyklą atveda tėveliai, kurie nori, kad jų atžaloms būtų suteiktas muzikinis išsilavinimas. Vieni tėvai tikisi, kad  ateity vaikai užaugs žymiais kompozitoriais ar atlikėjais, kiti nori, kad vaikas susipažintų su muzikos pasauliu, pamiltų ir išmoktų vertinti grožį.

Didžioji dalis tėvelių praeityje patys lankė muzikos mokyklą, vieni sėkmingai baigė,  kitiems priešingai – pritrūko noro ir kantrybės, tačiau neabejotina, kad kiekvienas širdyje trokšta savo vaikui laimės.

Muzika vienija

Keletas vaikų kūrinius atliko kartu su tėveliais. Slepiamas tėvelių jaudulys, susirinkusiems kėlė šypseną ir susižavėjimą. Galima tik pasidžiaugti, kad rengiami tokie renginiai, tai lyg dviejų kartų susiliejimas. Vaikas ir tėvai sujungiami grandimi, kurios negali niekas nutraukti, grandimi, kurios vardas muzika. Tokios akimirkos ypatingai jaudinančios, nes pradedi suvokti egzistencijos prasmę šioje žemėje.

Kvietimas tęsti tradiciją

Renginys pavyko – mokytoja, vaikai ir tėveliai liko laimingi. Mokytoja Virgilija visiems širdingai padėkojo už kantrybę, supratimą, palinkėjo gražių ir šiltų švenčių bei paragino tėvelius dažniau rengti panašius renginius.

„Jei tėveliai turi pomėgių, mėgsta groti, dainuoti arba kažkada labai troško, bet neturėjo galimybių – būtų nuostabu, jei galėtų kartu su savo vaikučiais dalyvauti tokiame renginyje, jiems padėti ir drąsinti. Juk mes, tėveliai, esame savo vaikučiams  padrąsinimo, ryžto ir siekių pavyzdys“, – susijaudinusi šiltus žodžius tarė mokytoja.

Salėje neatsirado nei vieno tuo abejojančio. Būtų nuostabu, jei tai taptų mokytojos Virgilijos Laurinaitienės tradicija. Juk kurti kažką gražaus ir prasmingo – tai vertybės, vienijančios pasaulį.

Teksto autorė: Inga Ladygienė, VPU SKI, II magistrantūros kurso studentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius