2011 08 08

Vaistinėmis pasitiki 8 iš 10 Lietuvos gyventojų

Pastaruoju metu kai vizito pas gydytoją kartais tenka laukti mažiausiai kelias dienas ar net kelias savaites, žmonės vis labiau linkę pasitikėti vaistininko patarimais kaip saugoti bei stiprinti savo sveikatą.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Vaistinė

Pastaruoju metu kai vizito pas gydytoją kartais tenka laukti mažiausiai kelias dienas ar net kelias savaites, žmonės vis labiau linkę pasitikėti vaistininko patarimais kaip saugoti bei stiprinti savo sveikatą. Tyrimų bendrovės „RAIT" duomenimis, bendras pasitikėjimas vaistinėmis tarp Lietuvos gyventojų yra gana aukštas, jis siekia 8,2 balo 10 balų skalėje.

Atliekant tyrimą buvo apklausti 1002 Lietuvos gyventojai, kurių amžius siekė nuo 15 iki 74 metų. Rezultatai atspindi visos šalies gyventojų nuomones bei pasiskirstymą pagal amžių, lytį, gyvenamąją vietą, išsimokslinimą. „Tyrimo metu respondentai, žinantys nors vienos vaistinės pavadinimą, buvo klausiami, kiek, kalbant bendrai, jie pasitiki vaistinėmis. Net 43 procentai visų apklaustųjų nurodė, kad jie visiškai pasitiki vaistinėmis, 31 procentas tvirtino, kad vaistinėmis jie greičiau pasitiki nei nepasitiki, 9 procentai save įvardijo neutraliais vaistinių pasitikėjimo atžvilgiu, 2 procentai buvo linkę vaistinėmis labiau nepasitikėti nei pasitikėti, ir tik 2 procentai respondentų teigė visiškai nepasitikintys vaistinėmis", - tyrimą komentavo tyrimų bendrovės „RAIT" valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė. Anot jos, tyrimas parodė, kad asmenys su pagrindiniu išsilavinimu, taip pat miestelių bei miestų (iki 180 000 gyv.) gyventojai statistiškai reikšmingai dažniau pasitiki vaistinėmis.

Kaip teigia keliose skirtingų tinklų vaistinėse sutikti žmonės, dauguma vaistinių dabar galima ne tik įsigyti reikalingų medikamentų, bet ir atlikti profilaktinių tyrimų, pasikonsultuoti su gydytojais specialistais. Kompetencijos patarti klientams rūpimais klausimais netrūksta ir patiems vaistininkams. Tai skatina pasitikėti šalies vaistinėmis. Žmonių lūkesčiai lankantis vaistinėse būtų asortimento platumas, gera informacinė sistema vaistinėse, t.y., informacija, kur vaistinių tinkle ieškoti norimų vaistų, taip pat informacija apie vaistų alternatyvas, pakaitalus. Daliai vaistinių klientų svarbus išskirtinių, įdomių prekių buvimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius