Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 07

„Velnio atodūsis“ – pavojingiausias narkotikas pasaulyje

Ar įsivaizduojate žmogų, kuris iš pažiūros atrodo ir elgiasi kaip dauguma kitų, yra sąmoningas, tačiau negalintis kontroliuoti savo veiksmų, ir primenantis marionetę, kurią valdo piktadariai? Būtent taip veikia vienu baisiausiu pasaulyje tituluojamas – Scolopomin‘as (hioscinas), Kolumbijos gatvėse geriau žinomas „velnio atodūsio“ vardu.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Ar įsivaizduojate žmogų, kuris iš pažiūros atrodo ir elgiasi kaip dauguma kitų, yra sąmoningas, tačiau negalintis kontroliuoti savo veiksmų, ir  primenantis  marionetę, kurią valdo piktadariai? Būtent taip veikia vienu baisiausiu pasaulyje tituluojamas – Scolopomin‘as (hioscinas), Kolumbijos gatvėse geriau žinomas „velnio atodūsio“ vardu.

Šis narkotikas išgaunamas  iš keletos rūšių alkaloidinių augalų, turinčių psichotropinį poveikį, ir augančių Pietų Amerikoje. Nusikaltėlių dažniausiai naudojamas kaip priemonė siekiant apiplėšti, išprievartauti ar pagrobti žmones. Kolumbijos sostinės – Bogotos - gyventojai žino daugybę istorijų apie aukas, kurios buvo paveiktos šio narkotiko. Lengviausiai aukos pakliūna į prostitučių rankas, kurios į besilinksminančių vyrų gėrimus įpila „velnio atodūsio“ miltelių (savo išvaizda nesiskiria nuo kokaino), arba atsitiktiniai žmonės sutikę praeivį, kuris klausdamas restorano adreso, netikėtai papučia velniškų dulkių tau tiesiai į veidą.

Kaip teigia viena iš Scolopomin‘o aukų: „Aš buvau kaip zombis, neturėjau jėgų, nei valios pasakyti aplinkiniams, kad su manimi kažkas negerai, aš tiesiog dariau tai, ką jie sakė: atrakinau savo buto duris, atidaviau pinigus, vyro fotoaparatus, viską, ir tai dariau su džiaugsmu, visa laimė, kad manęs neišprievartavo“.

Bene keisčiausias faktas, kad augalas, iš kurio gaminamas narkotikas, auga tiesiog gatvėse, suvalgius jo vaisių prasideda haliucinacijos, kaip taikliai pastebėjo vienas žurnalistas: „šis augalas gražus, bet labai pavojingas – visai kaip Kolumbija“. Visai neseniai įvykusi tragedija JAV, kuomet „džokeriu“ pasivadinęs psichopatas kino teatre iššaudė tuziną žmonių galimai susijusi su Scolopomin‘u, kai kurių specialistų teigimu „džokeris“ galėjo būti apsvaigęs nuo šio narkotiko.

Teisybės dėlei vertėtų paminėti, jog iš šio augalo gaminami ir vaistai. O čia pateikiama nuoroda, kurioje amerikietis Ryan Duffy su draugu vyksta į Bogotą, savo akimis įsitikinti „velnio atodūsio“ egzistavimu.

Kornelijus Butkis

Šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius