-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 20

Vilniaus gyvybės vagonėlių Pandutė laukia naujų namų ar laikinų globėjų

Pandutė jau jaučiasi labai puikiai, kojytė gyja ne dienomis, bet valandomis. Veterinarijos gydytoja, prižiūrinti ją Kaune, stebisi, ką ji veikia veterinarijos klinikoje.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Pandutė  jau jaučiasi labai puikiai, kojytė gyja ne dienomis, bet valandomis. Veterinarijos gydytoja, prižiūrinti ją Kaune, stebisi, ką ji veikia veterinarijos klinikoje. Labai prašau, pagalvokite apie galimybę priglausti Pandutę, mažylę savo namuose. Reikalinga laikina globa, ar nuosavi, saugūs namai. Panda – labai judri, labai linksma ir energinga. Tikiu, kad kažkam labai reikia tokio energijos užtaiso. Palieku buvusią informaciją, kad turėtumėte žinių apie Pandos istoriją:

„Vakar vakare (2011-08-09) Lietuvos gyvūnų draugijos Vilniaus sk., geltonųjų vagonėlių  globotinė Pandutė (3-4 mėn. amžiaus, augs nedidelė) specialistų Kaune buvo nuodugniai apžiūrėta, padarytos labai tikslios pakartotinos nuotraukos. Sprendimas – užpakalinės kojytės lūžis prie šlaunies sąnario neiškraipytas, t.y. lūžusio kauliuko galai nepasislinkę nė kiek viens kito atžvilgiu, chirurginio kišimosi nereikia, nes nėra ką atstatinėti (jų žodžiais: lūžio dislokacija – stabili), langetės, ar gipso dėti nelabai išeina, nes įtvaras labai remsis į kirkšnį ir nutrins mėsytę. Šunytė sakė pati laiko labai stabiliai pakeltą kojytę, šokuoja ant trijų, vakar vis gulinėjo, o šiandien – gyvas vijurkas. Sako tai nėra gerai, nes reikia riboti jos energiją, jai reikia dabar kuo daugiau ramybės, gulėjimo (bokse), o ji, kaip įgelta – tik pamato ką nors gyvą ir puola bendrauti, žaisti, džiaugtis. Valgo su dideliu apetitu, tuštinasi irgi normaliai. Kauliukai Pandutės – dar labai minkštučiai ir sugis savaime. Įkandimas keteroje sakė visai nebaisus ir jau Šeškinės klinikos kolegų sutvarkytas buvo vakar.

ŠUNYTĘ GALIMA PAIMTI, TIK REIKALAVIMAS: kad globėjas ar šeimininkas arba neturėtų, arba neleistų bendrauti kurį laiką su kitais gyvūnais, nes Panda labai ieško savo gentainių draugystės. Kol kas – pagalvinis režimas, ramybė ir rūpestis – viskas ko reikia Pandutės išgijimui. Prognozė – vaikščios pilnavertiškai. Labai reikia  žmogaus, kuris suteiks šunytei taip reikalingą reabilitacijos galimybę, kad ji būtų atskirta nuo kitų gyvūnų, kad būtų reikiamas dėmesys ir priežiūra, nes į bendrabutį, atgal į vagonėlius,  jos talpinti negalime, ją ten nuvolios visai, nes ji pati labai nori dūkti, net dabar. Tariamės bendromis jėgomis, O SVARBIAUSIAI – KUO SKUBIAU IEŠKOM PANDUTEI SAUGIOS, MINKŠTOS PAGALVĖS MŲSŲ NAMUČIUOSE."

Istorijos pradžia: „Gal kas nors šiuo metu ruošiasi važiuoti į Kauną. Labai reikia vagonėlių Pandutę, kuri šiuo metu yra Šeškinės klinikoje (Šeškinės 22) ir laukia stebuklo, nuvežti į E. Diržinausko kliniką (Ringaudai, Liepų 4, tel. 869889896). Vakar dienos paieškos, kas galėtų operuoti mažylę Vilniuje, buvo bevaisės. Šiandien kreipiausi į Neringą (5 koja), kuri sutarė su p. E.Diržinausku, kad šiandien Pandutė turi nuvykti pas jį iki 12-13 val (po 16 val. klinika turi planines operacijas).“

Ačiū labai 5 kojai ir gyd. E. Diržinauskui už suteiktą viltį.

Jau paprašiau, kad Šeškinės klinika persiųstų į Kauną kojytės rengeno nuotraukas, kad iki šunytės atvykimo, jas specialistai galėtų apžiūrėti. Ačiū Šeškinės klinikai, kurios darbuotojai šiuo metu leidžia šunytei nuskausminamus vaistukus, bendrauja su ja (ji vargšelė vizgina uodegytę ir priekinėmis kojytėmis slenkasi, kiek galima arčiau žmogaus, ji laikosi ir tiki).

Skambinkite tel. nr. 8 606 50618

AČIŪ LABAI už pagalbą ir suteiktą galimybę Pandutei išlikti šiame pasaulyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius