Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 05

Vilniaus universitetas atvėrė duris būsimiesiems studentams (nuotraukos)

Vilniaus universitetas atvėrė duris būsimiems studentams ir visiems, panorusiems išsamiau susipažinti su stojimo į universitetą tvarka, dėsytojais bei fakultetų administracija.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šeštadienį, balandžio 2-ąją, Vilniaus universitetas (VU) atvėrė duris būsimiems studentams ir visiems, panorusiems išsamiau susipažinti su stojimo į universitetą tvarka, dėsytojais bei fakultetų administracija.

Svečių sulaukė Filologijos, Filosofijos, Ekonomikos, Istorijos, Chemijos, Matematikos ir informatikos fakultetai, Užsienio kalbų institutas, VU Tarptautinio verslo mokykla, taip pat VU priklausantys centrai: Religijos studijų ir tyrimų centras ir Orientalistikos centras.

Atvirų durų dieną VU slenkstį peržengė ne tik dabartiniai abiturientai, galvojantys apie bakalauro studijų universitete galimybę, bet ir besidomintys magistrantūros bei doktorantūros studijomis. Svečiai išklausė fakultetų dekanų pasisakymus, trumpus studijų programų apibūdinimus, išgirdo atsakymus į jiems rūpimus klausimus. Konkrečiai apie stojimus į dominančias specialybes sudomintieji su dėstytojais kalbėjosi atskirose auditorijose.

Nepaisant prastų oro sąlygų, į VU centrinius rūmus sugužėjo didelis skaičius būsimų studentų. Kone mažiausiai auditorijose sėdėjo vilniečių – daug aktyvesni pasirodė esą įvairių Lietuvos regionų moksleiviai. Vidurinio išsilavinimo dar neturintys renginio svečiai jautėsi gana nedrąsiai – vienus į auditorijas lydėjo tėvai, kiti atėjo įsikibę į močiutės parankę, drąsesni į universitetą atvyko kartu su draugais. Klausimai apie stojimo sistemą dėstytojams pasipylė dar iki renginio pradžios.

Renginio svečiams nemokamai buvo dalinamos knygelės apie universitetą, taip pat lankstinukai, skrajutės.

Skirtingai savo siūlomas studijas pristatinėjo fakultetų dekanai. Štai Filologijos fakulteto dekanas doc. dr. Antanas Smetona į universiteto  gyvenimą bandė pažvelgti su humoru – docentas nuolat juokavo, kalbino susirinkusiuosius, dalijosi mintimis apie universiteto paskirtį. Filosofijos fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Dubnikas būsimus studentus glaustai supažindino su fakulteto istorija, filosofijos tradicija.

Būsimus VU studentus domino, kaip ir nuo kada turėtų būti pildomos stojimų paraiškos, kokie yra reikalavimai stojantiesiems, kokios studijų teikiamos perspektyvos, teiravosi, kokios studijų mainų programų galimybės.

Tiesa, šeštadienį duris atvėrė ne visi universiteto fakultetai – štai Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute besidomintieji studijomis VU laukiami balandžio 7–ąją, Gamtos mokslų fakultete – balandžio 16-ąją, Kauno humanitariniame fakultete – gegužės 13-ąją dienomis.

Teksto autorė: Viktorija Navickaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius