Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 27

Vilniuje pagerbtos Japonijos cunamio aukos (nuotraukos)

Vėlyvą antradienio vakarą prie Nacionalinės dailės galerijos Vilniuje vyko akcija cunamio Japonijoje aukoms pagerbti. Šalia galerijos rinkosi visi, norėję atiduoti pagarbą mirusiesiems, o ant galerijos sienų buvo demonstruojami specialiai sumontuoti 3D filmukai „Origami for the future“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Vėlyvą antradienio vakarą prie Nacionalinės dailės galerijos Vilniuje vyko akcija cunamio Japonijoje aukoms pagerbti. Šalia galerijos rinkosi visi, norėję atiduoti pagarbą mirusiesiems, padėkos žodį tarė užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis bei nepaprastoji ir įgaliotoji Japonijos ambasadorė Lietuvoje Miyoki Akashi. Specialiai sumontuotus 3D filmukus „Origami for the future“ ant galerijos pastato sienų demonstravo „AM | PM“ kūrybinė grupė.

Ministras A.Ažubalis dėkojo visiems susirinkusiems už solidarumą. Jo teigimu, nors Japonija ir rodosi esanti labai toli nuo Lietuvos, tokios stichinės nelaimės negali nepaveikti ir lietuvių širdžių. Ministras atkreipė dėmėsį į gražų sutapimą – šalia vietos, kurioje buvo atiduota pagarba nukentėjusiesiems, greitu metu turėtų pražysti sakuros – nacionaliniai Japonijos medžiai.

Žodį tarė ir Japonijos ambasadorė Lietuvoje M.Akashi. Moteris susirinkusią publiką nustebino prabildama lietuviškai. Ji pateikė liūdinančią statistiką apie cunamio padarytą žalą, trumpai papasakojo apie dabartinę šalies situaciją. Ambasadorė dėkojo visiems Lietuvos žmonėms už solidarumą ir džiaugėsi jau dvidešimt metų trunkančia abiejų šalių draugyste bei išreiškė lūkesčius, jog gražūs Lietuvos ir Japonijos santykiai tik tvirtės.

Po tokių kalbų susirinkusi publika turėjo galimybę stebėti filmuotą medžiagą iš Japonijos, kuri buvo demonstruojama čia pat ant Nacionalinės dailės galerijos pastato sienų. Žiūrovai pamatė pačios katastrofos vaizdus, Japonijos tradicijas bei pasiekimus atspindinčią vaizdo medžiagą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius