Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 28

„Žaliasis kodas“

Konkurso „Žaliasis kodas“ dalyvis Gytis Martinkus

Konkurso „Žalias kodas“ dalyvio Gyčio Martinkaus darbas.

Seniai labai seniai gyveno žmonės, kurie nešiukšlino. Nevažinėjo automobiliais, o eidavo savo kojomis. Nebuvo jokių gamyklų, bet svarbiausia jie brangino gamtą. Ne taip kaip dabar visi rūko, važinėja automobiliais, kerta medžius, žudo gyvūnus, vartoja narkotikus ir kitaip kenkia gamtai. Man gaila gamtos, juk joje gyvens mūsų vaikai ir provaikaičiai, kurie gyvens jau užterštoje aplinkoje. Bet svarbiausia ne mes tvarkysime savo šiukšles, o mūsų vaikai. Mes savo vaikams ir provaikaičiams užkrausime naštą, kurios galėtų ir nebūti. Jeigu mes pradėtume nuo savęs ir tvarkytume gamtą visi kartu, o ne po vieną tai mūsų svajonės virstų tikrove. Turėtume žaliuojančius parkus, švarų orą, visada šviečiančią saulę, turėtume daug medžių, sulauktume gaivinančio lietaus kiekvieną rytą ar vakarą. Būtume sveikesni, nebūtų gamyklų, kurios terštų aplinką, automobilių varikliai pavirstų į elektrinius variklius. Visiems užtektų vietos po saule ir žmonėms, ir gyvūnams, ir visa kas gyva.

Sukurti   elektronines  knygas ir  elektroninius sąsiuvinius. Jeigu būtų gaminama daugiau elektroninių knygų ir sąsiuvinių, tuomet butų mažiau kertama medžių. Reikia, kad  visi žmonės  rūšiuotų šiukšles ir neatidėliotų tai rytdienai, o darytų jau šiandien.

Jeigu aš pats keičiuosi ir pasaulis keičiasi aplink mane. Ko aš visiems ir linkiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius