Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 22

APŽVALGA. Europos vyrų krepšinio čempionato reitingai

Iki Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje liko vos 9 dienos. Šiandien BallinEurope Lietuva apžvelgs čempionate dalyvaujančių ekipų pajėgumo reitingus.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Iki Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje liko vos 9 dienos. Šiandien BallinEurope Lietuva apžvelgs čempionate dalyvaujančių ekipų pajėgumo reitingus.

Reitingas sudarytas pagal komandų rezultatus pasiektus pasirengimo ciklo metu.

1. Ispanija. Ispanijos vyrų krepšinio rinktinė pasirengimo cikle pralaimėjo vos vienerias rungtynes. „Žalgirio" arenos atidarymo rungtynėse ispanai 76:88 turėjo pripažinti lietuvių pranašumą. Tai buvo vienintelis Europos čempionų pralaimėjimas šią vasarą pasirengimo cikle.

2. Graikija. Bamberge graikai 62:38 nušlavė turkus, nugalėjo belgus ir vokiečius. Kipre nugalėjo Rusiją, Izraelį ir lenkus. Vienintelį pralaimėjimą graikai patyrė Bosnijoje ir Hercegovinoje. Kauno „Žalgirio" vyriausiojo trenerio Ilias Zouroso vedami graikai demonstruoja itin aukšto lygio krepšinį.

3. Rusija. Timofėjaus Mozgovo ir Andrėjaus Kirilenko vedami rusai šį mėnesį iškovojo 6 pergales iš 7 galimų. Rusai dukart nepasigailėjo Lietuvos rinktinės. Sykį mūsiškius nugalėjo namuose ir sykį Lietuvoje. Vienintelis pralaimėjimą rusai patyrė prieš graikus.

4. Prancūzija. Po triuškinančio pralaimėjimo ispanams, Prancūzijos nacionalinė rinktinė iškovojo 6 pergales iš eilės ir laimėjo turnyrą Londone. Turnyro finale, vedami Tony Parkerio, kuris pelnė 24 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus, prancūzai palaužė Serbus. Su Joakimu Noah, kuris po truputį įsilieja į rinktinės gretas, tai tai galėtų būti geriausia prancūzų rinktinė per pastaruosius 6 metus.

5. Lietuva. Europos čempionato šeimininkai po pralaimėjimo Ispanijoje iškovojo tik 2 pergales per 4 rungtynes, tačiau susirėmimas su ispanais namuose parodė galbūt tikrąjį lietuvių pajėgumą. Puikus Manto Kalniečio, Jono Valančiūno ir Simo Jasaičio žaidimas ir net 20 rezultatyvių perdavimų per rungtynes.

Lietuvos rinktinei labai brangiai kainavo pergalė prieš ispanus, nes iš rikiuotės iškrito Robertas Javtokas ir Darius Songaila, tačiau jie netrukus turėtų grįžti ir pilna jėga tęsti pasiruošimą čempionatui.

6. Kroatija. Kroatijos nacionalinė rinktinė iškovojo antrąją vietą Londone vykusiame draugiškame šešių komandų turnyre. Paskutinėse rungtynėse kroatai sutriuškino kinus. Didžiausia problema Kroatijos rinktinėje - itin prastas pataikymas. Į prancūzų krepšį Marko Popovičiaus ir Damiro Markotos ekipa pataikė vos 1 iš 17 tolimų metimų, o į Australijos krepšį įmetė vos 16 iš 50 dvitaškių. Žinoma, kroatai sugebėjo atsitiesti ir laimėjo likusias tris rungtynes Londone.

7. Serbija. Serbai pademonstravo neblogą žaidimą Adecco taurėje. Draugiškame turnyre Londone turėjo nemažai vargo su Didžiosios Britanijos krepšininkais, kuriuos nugalėjo paskutinėmis sekundėmis, kuomet Milošas Teodosičius iš po krepšio pelnė du pergalingus taškus. Taip pat pralaimėjimai Prancūzijos ir Australijos rinktinėms neparodo to gero, serbiško žaidimo.

8. Vokietija. Vokietijos rinktinė šią vasarą atrodo išties gerai. Dukart nugalėti turkai, puikus Dirko Nowitzki ir Chriso Kamano žaidimas. Panašu, kad vokiečiai Lietuvoje rengiasi labai rimtai pakovoti dėl kelialapio į Londono olimpiadą, o galbūt net ir dėl medalių?

9. Italija. Krūva krepšininkų iš NBA, Eurolygos ir keletas natūralizuotų žaidėjų. Visa tai leido pralaimėti Bosnijos ir Hercegovinos rinktinei, vėliau 82:73 nugalėti graikus. Italai kaip visada stengiasi visus nustebinti ir žaidžia itin banguotai.

10. Turkija. Turkų žaidimas bent jau kolkas labai smarkiai stringa. Pralaimėjimas Serbijos rinktinei BEKO super taurėje, vėliau triuškinanti nesėkmė prieš graikus. Dar yra laiko atstatyti žaidimą, tačiau kolkas turkai nepanašūs į tuos turkus, kurie žaidė 2010 metų Pasaulio čempionate ir tik finale nusileido amerikiečiams...

11. Slovėnija. Matjazo Smodišo žaidimo nepakanka slovėnams, norint pasiekti gerųrezultatų. Trečia vieta Adecco taurės turnyre, pergalė prieš Lietuvą svečiuose, tačiau du skaudūs pralaimėjimai ispanams. Kolkas slovėnai nedemonstruoja nei gero nei solidaus krepšinio, tačiau dar liko 9 dienos...

12. Gruzija. Trys pergalės pasiruošimo cikle - nugalėti žydai, olandai ir Villanovos universiteto komanda. Skamba ganėtinai įdomiai, tiesa?

13. Ukraina. Visai neseniai ukrainiečiai 81:67 sugebėjo nugalėti Vokietijos nacionalinę rinktinę. Kaip bebūtų, tačiau draugiškame turnyre ši pergalė nieko nepakeitė ir Ukraina užėmė paskutinę vietą.

14. Suomija.

15. Portugalija. Kvalifikacinį etapą įveikusi komanda. Patekimą į čempionatą lėmė pergalė prieš Vengrijos nacionalinę rinktinę, kas tikriausiai nebuvo ypatingai sudėtinga. Klausimas ar portugalai sugebės nugalėti suomius paskutinėse kvalifikacijos rungtynėse ar vis dėlto rungtyniaus vienoje grupėje su Lietuva.

16. Didžioji Britanija. Be Beno Gordono, britams draugiškas turnyras Londone nesusiklostė itin sėkmingai. Pralaimėjimas australams, prancūzams, apmaudus pralaimėjimas Serbijos rinktinei paskutinėmis sekundėmis.

B.Gordono netektis britams yra itin skaudi. Pastarasis negalės rungtyniauti Europos čempionate dėl komplikacijų esant NBA lokautui bandant įgyti draudimą.

17. Belgija. Nors belgai pralaimėjo visas 3 draugiškas rungtynes, tačiau pralaimėta būdavo nedideliu skirtumu. Belgijos krepšininkai nusileido vokiečiams, turkams ir graikams.

18. Bulgarija. Po pergalės prieš Izraelį, bulgarai buvo sutriuškinti Europos čempionų ispanų 59:96. Tai buvo paskutinės bulgarų draugiškos rungtynės...

19. Izraelis. Be savo šalies rinktinės lyderio Omri Casspi, žydai iškovojo vos 2 pergales iš 5 galimų. Aiškus lyderio trūkumas ir dar laukiamos rungtynės su Rusijos rinktine.

20. Lenkija. Kaip ir buvo tikėtasi, rinktinėje nežaidžia lenkų lyderis iš NBA - Marcinas Gortas. Vos viena pergalė prieš Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę ir dar artėjanti dvikova su Izraeliu ir Rusija.

21. Bosnija ir Hercegovina. Visa šalis ir pati rinktinė dar kvėpuoja emocijomis po pergalės prieš Italijos rinktinę, tačiau jau kitą dieną sekė triuškinantis pralaimėjimas Lenkijai...

22. Juodkalnija. Nors Nikola Pekovičius ir Omaras Cookas stojo ginti šios šalies garbę Europos čempionate, tačiau pergalė prieš Naująją Zelandiją yra kolkas tik antroji pergalė šią vasarą.

23. Makedonija. Makedoniečiai pagaliau iškovojo pirmąją pergalę, kuomet 79:74 nugalėjo Juodkalnijos rinktinę. Prieš tai Makedonija patyrė tris pralaimėjimus Adecco taurėje. Džiugu tik tai, jog šios šalies garbę stojo ginti Bo McCalebbas.

24. Latvija. Nei vienos pergalės pasiruošimo cikle. Pralaimėta Lietuvos, Slovėnijos rinktinėms ir dukart pripažintas rusų pranašumas. Negana to, Latvijos rinktinė pralaimėjo ir Lietuvos studentų rinktinei.

BallinEurope Lietuva - Europos krepšinio čempionatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius