-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 10

Centauras baigė pasirodymą RKL

Stipriausias Elektrėnų krepšinio klubas „Centauras“ baigė kovas RKL pirmenybėse.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Stipriausias Elektrėnų krepšinio klubas „Centauras“ baigė kovas RKL pirmenybėse. Sezoną pradėjęs puikiai, antrą ratą sužaidė prasčiau ir patyrė kelias skaudžias nesėkmes kelių taškų skirtumu, tačiau pateko į kitą etapą būdamas viena iš stipriausių Vidurio regiono komandų. Kitame etape „Centaurui“ teko grumtis su stipriausiomis Aukštaitijos regiono komandomis. Nors startinės pozicijos buvo nekokios, šiame etape „Centauras“ turėjo vilčių kilti, tačiau prieš pat antrąjį etapą komandą paliko viena ryškiausių RKL žvaigždžių Matas Niparavičius.

Išvykus pagrindiniam komandos centrui atsivėrė didelė skylė po krepšiu, atsinaujino praėjusio sezono problemos neatkovoti kamuoliai tiek gynyboje, tiek puolime, negana to, traumas patyrė ir likusieji priekinės linijos žaidėjai, vienintelė gera žinia buvo ta, kad komandą papildė Eurolygos skonio ragavęs Mindaugas Budzinauskas. Elektrėniškiai iškovoję vos vieną pergalę liko aštuntoje vietoje, ši vieta reiškia, kad šešiolikftinalyje iki dviejų pergalių teks kovoti su Gargždų „Gargždais“.

Nepaisant aikštės pranašumo, dvikovos favoritai šioje serijoje buvo Gargždų krepšininkai. Šio klubo biudžetas siekia daugiau kaip 100 tūkst. litų, apie tokį biudžetą „Centaurui“ kol kas lieka tik pasvajoti. Nepaisant biudžetų skirtumų, „Centauras“ pradėjo rimtą kovą ir serijoje prireikė visų 3 rungtynių.

Pirmosiose rungtynėse namuose „Centauras“ buvo sutriuškintas, tačiau daug kam netikėtai „Centauras“ nukovė varžovus Gargžduose ir nutraukė 16 iš eilės nepralaimėtų dvikovų namuose seriją Gargždams. Trečiosios lemiamos rungtynės vyko Elektrėnuose, „Centaurą“ palaikė gausiausias iki šiol buvęs sirgalių būrys. Šeimininkai kovėsi atiduodami paskutines jėgas ir ilgą laiką pirmavo, tačiau antroje rungtynių pusėje „Centauras“ atrodė pavargęs, o kur kas ilgesnį suolelį turintys Gargždai tuo pasinaudojo ir šventė pergalę dešimties taškų skirtumu, tuo pačiu ir laimėdami seriją 2-1, šis pralaimėjimas reiškia, kad „Centaurui“ sezonas RKL pirmenybėse baigėsi.

Po varžybų kalbintas komandos vadovas V.Pupininkas teigė: „Vyrai kovojo visas rungtynes ir tik pabaigoje Gargždams pavyko laimėti. Norėčiau visai komandai padėkoti už neblogą sezoną ir tikiuosi, kad komandos branduolys išliks ir kitame sezone galėsime pasirodyti dar geriau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius