Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 12

Iš pirmojo pasaulio kurčiųjų krepšinio čempionato kauniečiai grįžo su medaliais

Liepos pradžioje Lenkijoje, Liublino mieste, vyko pirmasis pasaulio kurčiųjų U-21 krepšinio jaunimo čempionatas, kuriame sėkmingai pasirodė Lietuvos kurčiųjų jaunimo rinktinės....
Temos: 1 Medalis

Liepos pradžioje Lenkijoje, Liublino mieste, vyko pirmasis pasaulio kurčiųjų U-21 krepšinio jaunimo čempionatas, kuriame sėkmingai pasirodė Lietuvos kurčiųjų jaunimo rinktinės. Tiek vaikinai, tiek merginos pelnė sidabro medalius.

Liepos 2 d. pusfinalyje Lietuvos rinktinės vaikinai sėkmingai nurungę Venesuelą, rezultatu 70:67, o merginos Rusiją, rezultatu 72:47, pateko į finalą, kuriame kovojo su JAV. Čia pergalės išplėšti nepavyko nei merginoms, nei vaikinams. Pastarieji, didžiają laiko dalį pirmavę, pralošė 5 taškais, rezultatu 78:73, o merginos iki pergalės trūko dar daugiau - 67:44.

„Pasiruošti rinktinė turėjo tik 14 dienų, tad treniravomės 3 kartus per dieną. Taip pat sužaidėme 8 draugiškas rungtynes Varėnoje ir Vilniuje, tad ruošėmės vieningai ir tikslingai." - pasakojo klubo „Tyla" pirmininkas, Lietuvos kurčiųjų jaunimo rinktinės vyr. treneris Algirdas Jurkša. Visgi finalo metu, kaip mano vyr. treneris, koją pakišo nuovargis ir įtampa, nes per 9 dienas teko sužaisti net 8 rungtynes. Nuovargį atspindėjo ir tai, kad iš 29 mestų baudų pataikyta tik 14. „Tai kurgi dar 15 baudų pasidėjo?" - stebėjosi A.Jurkša.

Nors lietuviai laimėjo du sidabro medalius, tačiau į pasiekimą vyr. treneris nežiūri itin optimistiškai, jis teigia, kad tai prilygsta pralaimėjimui. Galbūt todėl ir atšvęsta buvo kukliai: „Susikabinę salės viduryje apsikabinome, padėkojome vieni kitiems už ryžtą, valią, ištvermę, išgėrėme šampano".

A.Jurkšą džiugino tai, kad iš rinktinės 5 žaidėjai bus pakviesti į vyrų kurčiųjų rinktinę ruošis 2011 metų Pasaulio kurčiųjų vyrų čempionatui Italijoje, kur reikės apginti Pasaulio čempionų vardus, laimėtus 2007 metais Kinijoje. Į šį simbolinį penketuką pateko ir trečiame kėlinyje už 5 pražangas aikštelę palikęs komandos lyderis K.Birieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius