-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 01

Keturios dramos – Baltijos rankinio lygos finaliniame ketverte (nuotraukos, video)

Pasibaigė Baltijos rankinio lygos (BHL) finalinio ketverto rungtynės.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Pasibaigė Baltijos rankinio lygos (BHL) finalinio ketverto rungtynės. Šiemet teisę rengti finalinio ketverto rungtynes turėjo Lietuva. Kaip žinia, dvi lietuvių komandos Vilniaus „VHC Šviesa" ir Klaipėdos „Žemaitijos-Dragūnas" dalyvavo BHL. Patekus tarp stipriausių keturių Baltijos komandų, Vilniaus „VHC Šviesa" įgavo teisę finalinio ketverto etapą pravesti Vilniuje. Savo sirgaliams ir visiems rankinio sporto šakos mėgėjams „VHC Šviesa" padovanojo tikrą rankinio fiestą. Vilniaus Pedagoginio universiteto didžiojoje sporto salėje aistruoliai išvydo dvi Estijos „HC Kehra/Horizon Pulp&Paper“ ir Polvas Serviti, vieną Suomijos Riihimean „Cocks" ir Lietuvos Vilniaus „VHC Šviesa" komandas.

Rungtynių finalinį etapą ir pirmąją dramą pradėjo „HC Kehra/Horizon Pulp&Paper“ ir Riihimean „Cocks". Pačioje dvikovos pradžioje užvirė tikras mūšis, komandos keitėsi greitomis atakomis, vienas po kito sekė įvartis. Triukšmingų ir ištikimų sirgalių palaikomi „Cocks" rankininkai pirmąjį kėlinį laimėjo minimaliu skirtumu 17:16. Antrojoje rungtynių dalyje tempas nukrito, bet išaugo įtampa ir intriga. 44 rungtynių minute Estijos atstovams pavyko išlyginti rezultatą (22:22) ir nuo šio momento komandos žaidė lygų žaidimą, nei vienai komandai nepavyko nuo varžovų pabėgti. Po pelnyto įvarčio puolime, komandai gynyboje tekdavo kamuolį išsiimti ir iš savųjų vartų tinklo. Esant taikiam rezultatui (27:27) ir likus iki rungtynių pabaigos 10 sekundžių rezultatyviausias „HC Kehra/Horizon Pulp&Paper“ komandos žaidėjas Glinkin Roman (7 įv.) pelnė įvartį ir komandą išvedė į Baltijos rankinio lygos finalą.

Sekančiose rungtynėse (antroji drama) susitiko namų šeimininkai „VHC Šviesa" ir BHL turnyrinės lentelės lyderiai Polva Serviti (Estija). Galime paminėti, jog 15 proc. BHL tinklapio lankytojų, buvo įsitikinę, kad BHL taurę laimės „Polva Serviti“ ir tik 9 proc. manė, kad tai padaryti pasiseks Vilniaus "VHC Šviesa" ekipai. Nors favoritais ir buvo laikomi Estijos rankininkai, bet vilniečiai kaip reikiant kibo jiems į atlapus. Pirmąjį kėlinį svečiai laimėjo minimaliu skirtumu 13:14.

Antrojo kėlinio pradžioje du tolimi Domanto Čiuplinsko metimai išvedė į priekį lietuvius. Vilniečiai šį kėlinį nė karto neleido savo varžovams pirmauti, bet ir patiems nepavyko pabėgti nuo varžovų. Iki rungtynių pabaigos likus minutei, Vilniaus „VHC Šviesa" rankininkai pirmavo 2 įvarčių skirtumu (28:26),  bet po netikslaus Vaido Trainavičiaus metimo varžovai surengė greitą ir tikslią ataką, kuri leido svečiams sušvelninti persvarą iki minimumo. Spaudžiami vilniečiai priešininkų antrą kartą privertė grubiai suklysti vilniečius. Po to sekė įspūdingas iš maždaug 13 metrų atstumo, „Polva Serviti“ žaidėjo Janio Selge įvartis į Aisčio Pažemecko ginamus vartus, kuris komandą išvedė į pratęsimą. Pirmąjį pratęsimo kėlinį 2:3 laimėjo „Polva Serviti“, antrajame kėlinyje vilniečiai dar bandė pasivyti varžovus, bet nuovargis ir grubios klaidos tolino nuo finalo. Antrąjį pratęsimo kėlinį pralaimėję vilniečiai (2:4) pralaimėjo ir rungtynes bendru rezultatu 32:35.

Antrąją dieną Vilniaus „VHC Šviesa" toliau tęsė kovas (trečioji drama), šįkart dėl III vietos Vilniaus vyrai susitiko su svečiais iš Suomijos „Cocks" rankininkais. Puikiai startavę nuo rungtynių pradžios vilniečiai pirmajame kėlinyje susikrovė trijų įvarčių pranašumą (12:9). Antrąjį kėlinį vilniečiai sėkmingai gynėsi ir neleido varžovams priartėti. Įsibėgėjus rungtynių laikui, iniciatyvos ėmėsi Riihimaen „Cocks" komandos lyderis Jarve Kristo, kuris antrajame kėlinyje pelnė net 7 įvarčius iš 15. Dvikovos 52 minutę jo ir Riihimean „Cocks" komandos pastangomis rungtynių rezultatas buvo išlygintas (22:22), toliau rungtynės tęsėsi taškas į tašką, bet sėkmingiau rungtynių pabaigoje sužaidę vilniečiai išplėšė pergalę rungtynėse ir padovanojo Vilniui - Baltijos rankinio lygos bronzą.

Estiškasis finalas ir ketvirtoji drama

Galime paminėti, kad Estijos čempionate šios komandos šį sezoną  buvo susitikusios tris kartus ir visos rungtynės baigėsi minimalia persvara, tad iš finalo galima buvo tikėtis tikrai įnirtingos ir gražios kovos. Rungtynes abi Estijos komandos pradėjo labai atsakingai ir susikaupusios. 13 rungtynių minutę vienu įvarčiu priekyje buvo „HC Kehra/Horizon Pulp&Paper“ ekipa (7:6), bet per 17 min. sugebėję pelnyti tik tris įvarčius ir praleidę į savus net 10 „Polva Serviti“ metimų, pirmąjį kėlinį pralaimėjo 6 įvarčių skirtumu. Daugelis žiūrovų manė, kad finalas pasibaigs triuškinamu rezultatu, tačiau antrajame kėlinyje jie išvydo kitą „HC Kehra/Horizon Pulp&Paper“ veidą. Visą antrąjį kėlinį kantriai gynėsi ir atkakliai puolę „HC Kehra“ po truputį tirpdė „Polva Serviti“ pranašumą ir iki finalinės rungtynių sirenos sugebėjo rungtynių rezultatą išlyginti (24:24). Išplėšę pratęsimą „HC Kehra/Horizon Pulp&Paper“ per pridėtą laiką laikė iniciatyvą ir iki pat pratesimo pabaigos jo nepaleido iš rankų.  (26:28)  Laimėdami pirmąjį pratęsimą „HC Kehra/Horizon Pulp&Paper“ laimėjo rungtynes ir galimybę vadintis šį sezoną stipriausia rankinio komanda Baltijos šalyse.

Baltijos rankinio lygoje rezultatyviausiu ir naudingiausiu žaidėju buvo pripažintas Vilniaus „VHC Šviesa" komandos kapitonas Vaidas Trainavičius.

VIDEO: Vilniaus "VHC Šviesa" - Baltijos rankinio lygos bronzininkė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius