-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 23

Lietuvos galiūnų čempionato finale ir žiūrovų jėgos bandymai (nuotraukos)

Šį savaitgalį Zarasuose vykusio Lietuvos galiūnų čempionato finalo metu varžėsi ne tik galiūnai, tarp kurių stipriausias ir vėl buvo Žydrūnas Savickas, bet ir žiūrovai. Pagrindinis galiūnų čempionato rėmėjas moteris kvietė varžytis giros sprinto rungtyje, o vyrus - giros jėgos rungtyje.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Šį savaitgalį Zarasuose vykusio Lietuvos galiūnų čempionato finalo metu varžėsi ne tik galiūnai, tarp kurių stipriausias ir vėl buvo Žydrūnas Savickas, bet ir žiūrovai. Pagrindinis galiūnų čempionato rėmėjas  moteris kvietė varžytis giros sprinto rungtyje, o vyrus - giros jėgos rungtyje.

Visų pirma prie starto linijos stojo šešios Zarasų gyventojos, nepabūgusios prieš gausią publiką bėgti 40 metrų sprinto distancijos rankose laikydamos pusės litro bokalus, sklidinus giros. Šią rungtį prižiūrėję teisėjai dalyvėms pabrėžė, kad svarbu ne tik kuo greičiau įveikti distanciją, bet ir parnešti kuo pilnesnius bokalus giros. Greičiausiai šią užduotį įvykdė Lina iš Zarasų pasiekusi finišą su beveik pilnu giros bokalu per 14,32 s.

Prieš vyrų jėgos rungtį buvo iškviestas daug žiūrovų simpatijų nuolat sulaukiantis Vidas Blekaitis, kuris vyrams, norintiems pasivaržyti jėgos rungtyje, pademonstravo, kas jų laukia. Jis į kiekvieną ranką griebė po 3 1L talpos bokalus, pilnus giros, ir ištiesė jas į šalis. Gerą pusę minutės ištiestose į šonus rankose palaikęs po maždaug 7,5 kg, V.Blekaitis tarė: „Dabar tegu varžosi žiūrovai, galėčiau laikyti tokius skanius svorius labai ilgai, tačiau mieliau juos ragaučiau, be to reikia ruoštis kitoms rungtims".

Iš tiesų, žiūrovų laukė kur kas paprastesnė užduotis. Šeši dalyviai kiekvienoje rankoje turėjo laikyti tik po 2 1L talpos pilnus giros bokalus, t.y. po beveik 5 kg. Stipriausiai šioje rungtyje pasirodė Zarasų gyventojas Robertas giros bokalus išlaikęs ilgiausiai iš visų - 1 min. 53 s.

Sprinto ir jėgos rungčių nugalėtojai buvo apdovanoti remėjų atributika bei gira. Planuojama, kad tokios rungtys žiūrovams galiūnų renginių metu taps nuolatinėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius