Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 14

Lietuvos U-20 rinktinė – Europos čempionė (nuotraukos)

Šeštadienį Lietuvos regbio U-20 rinktinė namo, iš vieno gražiausių Vengrijos miestų, Esztergomo, parsivežė čempionų taurę.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šeštadienį (lapkričio 13 d.) Lietuvos regbio U-20 rinktinė namo, iš vieno gražiausių Vengrijos miestų, Esztergomo, parsiveža čempionų taurę. Trečiadienį, sutriuškinę Šveicarijos komandą, lietuviai pateko į Europos vaikinų iki dvidešimties metų finalą. Tryliktą dieną, tryliktą valandą vykusios varžybos buvo  velniškai nesėkmingos Vengrijos komandai, bet liks neužmirštamos Lietuvos regbio istorijoje.

11 val. Vengrijos laiku, prasidėjo rungtynės tarp Šveicarijos ir Ukrainos komandų. Nuo pat pradžios rezultatyviu žaidimu pasižymėję šveicarai neleido Ukrainos komandai perimti iniciatyvos į savas rankas. Dėl didžiulio spaudimo ukrainiečiai beveik visas rungtynes žaidė labai grubiai bei agresyviai.

Į Vengriją su dideliu pasitikėjimu atvykę ukrainiečiai privalėjo pasitenkinti tik ketvirtąja vieta. Rezultatu 33-6 bronzos medalį iškovoję Šveicarijos rinktinės vyrai džiaugėsi pergale. Varžyboms pasibaigus į stadioną ėmė rinktis vis daugiau ir daugiau Vengrijos sirgalių. Pasipuošę vėliavomis, šaukdami skanduotes vengrai atrodė įsitikinę savo pergale. Nors varžybos buvo mokamos, 500 forintų (apie 5 litai)  nepasirodė per didelė suma nei jauniems, nei vyresniems regbio sirgaliams.

Pertraukos tarp varžybų metu, vyko parodomosios Esztergomo vaikų regbio varžybos, o po to vyras griežė smuiku. Pagaliau, į aikštę išėjo FIRA-AER  atstovas iš Prancūzijos „M Arpaillange“ ir pasakė įkvėpiančią kalbą apie abi komandas.

Prieš rungtynes Lietuvos rinktinės jaunuoliai negalėjo nuslėpti jaudulio, buvo nekalbūs ir susikaupę. Dieną prieš varžybas, paklausti ar tikisi laimėti, lietuvaičiai bijojo prognozuoti rungtynių pabaigą, sakė, jog yra laimingi, kad pateko į finalinį dvejetą. Abiem komandoms suėjus į aikštę, prasidėjo rungtynės.

Pirmasis kėlinys lietuviams buvo labai sėkmingas. Kamuolį prispausti įskaitiniame plote pavyko Justinui Urbonui bei Vytarui Bloškiui. Pastarasis pirmajame kėlinyje pelnė net dešimt taškų, įspirdamas taiklią realizaciją bei baudą. Modestas Bekeris laikinai buvo pakeistas Daivaru Jonaičiu. Paskutiniosiomis minutėmis už grubų žaidimą geltoną kortelę gavo Justinas Urbonas. Vengrams pavyko įspirti dvi taiklias baudas. Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 15-6 Lietuvos naudai.

Baimę pralaimėti pakeitė viltis išlošti, bet atsipalaiduoti nebuvo kada. Į rūbinę pailsėti nuėję Lietuvos rinktinės jaunuoliai buvo padrąsinti trenerio susikaupti antrajam kėliniui ir neatsipalaiduoti žaidime.

Antrasis kėlinys lietuviams nebuvo toks sėkmingas. Pirmosiomis minutėmis grumtynių pagalba vengrams pavyko prispausti kamuolį įskaitiniame plote, tai labai išgąsdino Lietuvos sirgalius ir atsarginius žaidėjus. Realizacija buvo netaikli ir daugiau taškų nei vienai komandai nepavyko pelnyti. Tik sėkmės ir puikios lietuvaičių gynybos dėka vengrams nepavyko pelnyti daugiau taškų.

„Visas antras kėlinys vyko mūsų įskaitiniame plote ir nors grumtynėse buvom silpnesni, drąsia gynyba neleidome vengrams pelnyti taškų“ – po varžybų sakė Lietuvos rinktinės nariai.

Antrame kėlinyje gausėjo lietuvių traumų bei keitimų. Modestą Bekerį pakeitė Daivaras Jonaitis. Traumą gavęs Julius Sutkus nebegalėjo žaisti ir jį keitė Ernestas Lisauskas.  O Lauryną Prielgauską pakeitęs Arimas Gedminas, pabuvęs vos kelias minutes aikštėje, gavo geltoną kortelę. Tik vieną kartą vengrai turėjo galimybę spirti baudą, bet ji buvo netaikli. Nei tautiečių traumos, nei prasižengimai nebepakeitė rezultato. Rungtynėms pasibaigus, Vengrijos rinktinės nariai bei sirgaliai privalėjo pripažinti lietuvių pergalę.

Teisėjui V.Iordachescu iš Rumunijos, paskelbus rungtynių pabaigą, Lietuvos rinktinės jaunuoliai pradėjo šėlti iš laimės. Išsimurgdę purve, paskandavę „Lietuva“, pamėtę trenerį į viršų, sudainavę „Tris milijonus“ ir pasiėmę laimėtą taurę lietuvaičiai nenusiramino. Dar ilgai buvo galima juos girdėti rūbinėje, o paskui pakeliui į viešbutį.

Net sirgaliams, pergalės jausmas ir ta laimė, kurią pajutome kai baigėsi rungtynių laikas, vis dar užplūsta net ir praėjus parai po varžybų. Šis lietuvių laimėjimas įrodė, kad regbis Lietuvoje ne tik „gyvas“, jis progresuoja. Lietuvos regbio federacija, kartu su sirgaliais, dėkoja Lietuvos regbio U-20 rinktinei už pasiektą pergalę ir linki jiems sėkmės ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius