Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 31

„NBA“ krepšininkai bėga į Europą

Kol „NBA“ lygą sukaustęs lokautas, į Europą keliasi vis daugiau ir daugiau krepšininkų. Vieni pirmųjų į Europą persikelė europiečiai, žaidę „NBA“.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Kol „NBA lygą sukaustęs lokautas, į Europą keliasi vis daugiau ir daugiau krepšininkų. Vieni pirmųjų į Europą persikelė europiečiai, žaidę „NBA.

Nenadas Krstičius iš „Celtics persikėlė į Maskvos CSKA. Sasha Vujačičius iš Naujojo Džersio „Nets persikėlė į Stambulo „Anadolu Efes. Darius Songailas pasirašė kontraktą su Stambulo „Galatasaray, o Timofejus Mozgovas su Maskvos srities „Chimki ekipa.

N.Krstičius vienas pirmųjų iš „NBA persikėlė į Europą ir neslėpė džiaugsmo, kad galės rungtyniauti CSKA ekipoje. „NBA pirmynebėse praėjusį sezoną Nenadas Krstičius rinkdavo po 7,5 taško ir atkovodavo po 4,4 atšokusio kamuolio.

„Džiaugiuosi tapęs didžios komandos dalimi. Pažįstu klubą, žinau jo istoriją, todėl noriu pasakyti, kad atvykau čia laimėti. Trokštu žaisti Eurolygoje, kurioje nerungtyniavau nuo 21-erių metų. Rusijoje jau turėjau žaidimo patirties, kai atstovavau Liubercų „Triumph klubui. Tačiau tada man buvo išoperavę kelį, dėl to ir nepademonstravau aukščiausio lygio, – tvirtino N.Krstičius.

Bene daugiausiai kalbų sukėlė Derono Williamso persikėlimas į Europą. „NBA žvaigždė pasirašė kontraktą su Stambulo „Bešiktaš ekipa, kurioje taip pat rungtyniauja ir Allenas Iversonas.

Greičiausiai šis D.Williamso žingsnis ir lėmė tokį didelį „NBA krepšininkų susidomėjimą žaidimu Europoje:

„Jeigu Europos komandos būtų tikros, kad jis galėtų žaisti visą sezoną, arba aš galėčiau žaisti visą sezoną, arba LeBronas Jamesas žaistų visą sezoną – jie mokėtų dar daugiau pinigų.

Po D.Williamso į Europą atvyko ir vienas amerikietis, tik šįsyk ne į Stambulą, o į Lietuvą. Prie Kauno „Žalgirio ekipos prisijungė atletiškasis Sonny Weemsas, kuris praėjusį sezoną rungtyniavo viename klube su Linu Kleiza.

Tik pasirašęs kontraktą, šis krepšininkas neliko nepastebėtas ir krepšinio ekspertų. Krepšininkui klijuojama būsimos Eurolygos žvaigždės etiketė, o pats S.Weemsas tikina, kad prie „Žalgirio komandos prisijungė siekdamas pasikelti savo vertę.

„Man tiesiog geriau vykti į Europą ir žaisti „penki prieš penkis, kol visi kiti žiūrės. Man tai gera galimybė ir labai jos laukiu, – pasakojo iš Memfio kilęs puolėjas.

Trejus metus Toronto „Raptors komandoje žaidęs S.Weemsas praėjusį sezoną per rungtynes vidutiniškai pelnydavo 9,2 taško.

Į Europą iš Naujojo Orleano „Hornets persikėlė ir Davidas Andersenas, kuris po 7-erių metų pertraukos sugrįžo į Sienos „Montepaschi ekipą.

Praėjusį sezoną krepšininkas pradėjo Toronto „Raptors ekipoje, tačiau buvo išmainytas į Naujojo Orleano „Hornets komandą.

D.Andersenas vidutiniškai rinkdavo po 3 taškus ir atkovodavo po 1,9 kamuolio per rungtynes.

Prie D.Anderseno Sienoje prisijungė ir DaJuanas Summersas, kuris „NBA rungtyniavo nuo 2009 metų, tačiau parodyti solidesnio žaidimo jam taip ir nepavyko.

22-ejų metų 203 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną rinkdavo po 3,1 taško, atkovodavo po 0,5 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 0,1 rezultatyvaus perdavimo.

Net du „Warriors krepšininkai jau persikėlė į Europą. 25-erių metų 201 cm ūgio Jeffas Adrienas pasirašė kontraktą su Trevizo „Benetton, o Acie'as Lawusas papildė Belgrado „Partizan gretas.

Kontraktą su Nansi „SLUC ekipa sudarė ir Nicolas Batumas, kuris nusprendė grįžti į tėvynę ir išmėginti savo jėgas Eurolygoje. „SLUC marškinėlius prancūzas apsivilks tuo atveju, jei „NBA sukaustęs lokautas užsitęs iki sezono pradžios. Pasibaigus lokautui, Batumas grįš rungtyniauti į „Blazers ekipą.

„Čia yra geras treneris, puiki vadovybė, taip pat gaučiau galimybę žaisti Eurolygoje, – teigė N.Batumas.

Prie armijos jau prisijungusių prie Europos klubų krepšininkų gali prisidėti ir Kobe Bryantas, kurio agentas veda derybas su rinka, sudrebinusia Stambulo „Bešiktaš ekipą.

Taip pat galimybę persikelti į Europą svarsto ir Ersanas Ilyasova, kuris tikisi palikti Milvokio „Bucks ekipą. Į Europą keltis žada ir Keyonas Doolingas, kuris dar prieš keletą dienų tarėsi su Lietuvos čempionais, tačiau derybos nutrūko.

Panašu, kad „NBA lokautas gali padaryti didžiulę žąlą lygai bei sujaukti visą krepšinio sistemą. Vis daugiau krepšininkų keliasi rungtyniauti į Europą.

Tačiau ne visi reiškia norą rungtyniauti „NBA lokauto metu. Štai, pavyzdžiui, LeBrono Jameso nedomina galimybė rungtyniauti užsienyje. Tokios pat nuomonės yra ir geriausias praėjusio sezono lygos naujokas Blake'as Griffinas.

Taip pat dėjimų konkursą laimėjęs B.Griffinas tikisi, kad klubų vadovams bei žaidėjų asosiacijai pavyks suderinti naują sutartį ir sezonas prasidės laiku.

„Žinau tik tai, kad krepšininkai nori rungtyniauti. Nenorime prarasti sezono, todėl tikiuosi, kad abiems pusėms pavyks pasiekti susitarimą“, – sakė B.Griffinas.

O štai „NBA žvaigždžės Carmelo Anthony ir Chrisas Paulas svarsto galimybę rungtyniauti Kinijoje. Žurnalistų paklaustas, kur ir kodėl norėtų žaisti užsitęsus lokautui, Niujorko „Knicks puolėjas atsakė:

„Kinijoje. Ši šalis turi daug istorinių vietų, čia puikūs fanai. Kodėl gi neišbandžius šios galimybės?

Ch.Paulo atsakymas buvo trumpas: „Be abejonės, ten pat.“

BallinEurope Lietuva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius