Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 21

(Ne)draugiškas mūšis: Lietuva - Ispanija 75:94

Penktadienio vakarą televizijos ekranuose šmėžavo draugiškų rungtynių tarp Lietuvos ir Ispanijos transliacija. Pirmasis kėlinukas praėjo gana neblogai, lyginant su praėjusiomis...

Penktadienio vakarą televizijos ekranuose šmėžavo draugiškų rungtynių tarp Lietuvos ir Ispanijos transliacija.

Pirmasis kėlinukas praėjo gana neblogai, lyginant su praėjusiomis rungtynėmis. Lietuvių krepšį atidarė L. Kleiza, pataikydamas du dvitaškius iš eilės, o vėliau - tritaškį ir taip išlygindamas rezultatą 7:7. Vėliau taškų kraitį papildė M. Kalniečio tritaškis metimas, privertės ispanus prašyti minutės pertraukėlės. Po jos ispanai atsigavo ir laimėjo kėlinį rezultatu 24:19.

Antrąjį kėlinį lietuviai pradėjo energingai ir spurtavo rezultatu 10:0, taip priversdami ispanus paplušėti. Po keleto minučių ispanai atsigavo ir rezultatą persvėrė savo naudai 34:33. Nepaisant lietuvių pastangų, Ispanijos komanda savo persvarą padidino iki 8 taškų ir pirmąjį ketvirtš baigė rezultatu 49:41.

Trečiasis kėlinys prasidėjo taikliu ispanų rinktinės dvitaškiu metimu, bei Marco Gasolio pražanga. Tuo tarpu lietuvių gretose prasižengė P. Jankūnas. Po 2 minučių žaidimo ir L. Kleizos taiklių baudos metimų rezultatas tapo 51:42 Ispanijos naudai. Lietuvos rinktinės žaidimas išsiderino. Varžovai tuo pasinaudojo ir dar labiau išsiveržė į priekį rezultatu 57:42. Lietuvos komandos trenerių štabas paprašė minutės pertraukėlės, tačiau ir ji nepadėjo, nes Lietuvos komanda niekaip neatrado savo žaidimo. Po Ch. Navarros ir R. Rubio pelnytų taškų, ispanai dar labiau atitrūko rezultatu 62:44. Likus 2 minutėms iki kėlinio pabaigos prasižengė A. Eitutavičius. Ispanai padidino savo persvarą iki 18-os taškų. Iki pat kėlinio pabaigos Lietuvos rinktinė nesugebėjo pajusti žaidimo ritmo ir kėlinį pralaimėjo rezultatu 74:54.

Paskutinįjį rungtynių kėlinį pradėjo taiklus M. Kalniečio metimas su varžovo pražanga. Tuo tarpu R. Javtokas sužingsniuoja ir Ch. Calderonas taikliai įmeta dvitaškį. L. Kleiza atsako taip pat taikliu dvitaškiu metimu. Sužaidus pusę ketvirtojo kėlinio laiko Ispanijos rinktinė priekyje rezultatu 80:62. Lietuviams lieka vos 5 minutės atsitiesti ir garbingai sužaisti rungtynių pabaigą. Kovingai nusiteikės L. Kleiza prasižengia ketvirtąjį kartą ir sėda ant atsarginių žaidėjų suolelio. Tuo tarpu " raudonieji matadorai" ir toliau valdo situacija ir nenumaldomai veržiasi į priekį rezultatu 84:68. Likus 2minutėms iki kėlinio pabaigos, T. Delininkaitis gražiai meta iš po krepšio ir pelno du lengvus taškus. Likus žaisti pusantros minutės, T. Klimavičius taikliai meta iš trijų taškų zonos ir mažina atsilikimą iki 17 taškų 90:73. Nepaisant Lietuvos rinktinės pastangų, tenka pripažinti ispanų pergalę rezultatu 94:75.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius