Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 15

NUOMONĖ. Nesėkmes lemia... krepšinio himnas?

Išsipildė „Trijų milijonų” himno žodžiai „…ir vėl netapome mes čempionais”. Tik per klaidą. O kokia esminė klaida ?
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Himnas
Išsipildė „Trijų milijonų” himno žodžiai „…ir vėl netapome mes čempionais”. Tik per klaidą. O kokia esminė klaida ?

Rašytojas M.Areima dar prieš krepšinio čempionatą perspėjo: „Nuolat kartodami, kad netapome čempionais, niekada jais ir netapsime. O ieškoti kaltų, jeigu pralaimime, visada būna per vėlu po…”. Tad „kas kaltas, jeigu pralaimim?” (naujojo krepšinio himno žodžiai). Mums atsako vėl M.Areima: „Visa ko esmė yra tikėjime. Tikėjime savimi, tikėjime komanda, tikėjime pergale… Visuomenei pateikiant energetinį užtaisą (kaip šiuo atveju: „Trys milijonai” arba „Krepšinio himnas”), turi atsispindėti tas tikėjimas. Tad, klausiu, kaip jis gali atsispindėti, jeigu tauta (tame tarpe ir sirgaliai, ir krepšininkai) be paliovos kala sau į smegenis vieną ir  tą patį : „ir vėl per klaidą netapome mes čempionais” ? ! Akcentuojama ta pati „klaida”, tas pats teiginys, neskatinantis tapti čempionais. Energetiniame užtaise (dainoje, himne ar giesmėje) turime naudoti tik pozityvius veiksnius, įgalinančius čempionų kodą. Nors mes netapome čempionais, bet aš vis tiek šaukiu:

„Mes čempionai širdyje, Mūsų gynyba – tvirta uola, Pergalės kaina – Lietuvos viltis, Šlovės muziejus mūs ateitis” („Giesmė krepšiniui”).

Giesmę krepšiniui sukūriau ne sau, o tautai, komandai, krepšininkams… Dovanojau Lietuvos rinktinei knygeles, kur yra šis kūrinys, bet… Pritrūko laiko… Kad įsigyventų tautos pasąmonėje čempionų kodas, reikia laiko. Tad, galime pradėti teigti, kad „Mes čempionai širdyje…” arba toliau traukti „Pabandom iš naujo…”). Kas įvyko, tai jau praeitis. Teikime dabartį, kad turėtumėm ateitį. Už tėvynę!”

Nenuleiskime rankų ir nemirkime iš nevilties, o įgalinkime čempionų kodą ateities pergalėms!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius