Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 19

Olimpinė čempionė Vida Vencienė: „Nebėgti negaliu“

Birželio 22 dieną Vilniuje, prie Baltojo tilto, vyks Olimpinės dienos renginiai. Bėgikams bus pasiūlyti net trys startai – simbolinė lietuviška olimpinė mylia (1988 m) bei 5 ir...

Birželio 22 dieną Vilniuje, prie Baltojo tilto, vyks Olimpinės dienos renginiai. Bėgikams bus pasiūlyti net trys startai – simbolinė lietuviška olimpinė mylia (1988 m) bei 5 ir 10 km distancijos.

Aišku, bėgimo mėgėjai, stosiantys į varžybų startą, turės įvairių tikslų – pasijusti olimpinės šeimos nariais, aplenkti varžovą, pagerinti savo asmeninį rezultatą, gal pirmą kartą gyvenime įveikti vieną ar kitą nuotolį.
Tačiau šioje šventėje galios olimpinis devizas “Svarbiausia – dalyvauti!”, todėl tikimės, kad bėgimo entuziastų būrys bus ypač gausus ir margas. Kad atsirastų daugiau noro registruotis ir dalyvauti šiame renginyje, siūlome paskaityti, ką apie olimpines žaidynes ir olimpinės dienos varžybas kalba žinomi Lietuvos sportininkai.

Vida Vencienė, olimpinė čempionė:

"Jau sunku pasakyti, kiek metų iš eilės dalyvauju Olimpinės dienos bėgimuose. Manau, kad bus tikrai daugiau nei 10 metų. Kartais pagalvoju, kad gal jau nebereikia, pagalvoju apie savo amžių, gal kartais sveikatos problemos skatintų nebėgti, bet tiesiog NEGALIU. Kai ateini į tą šventę, kur tiek daug žmonių, kur tvyro pati tikriausia olimpinė nuotaika, negali nestoti į simbolinės olimpinės mylios startą. Aš startuoju kasmet.

Aišku, mums, aktyviai sportavusiems, tas nuotolis nėra labai sunkus, tačiau čia svarbiausia – ne rezultatas. Man be galo gražu ir smagu Olimpinėje dienoje pamatyti tėvus su vaikais, šeimas, veteranus, jiems visiems ši diena būti didžiulė šventė. Ir kai matai tą nepakartojamą dalyvių entuziazmą, jauti tikrą olimpinę dvasią, negali neprisijungti prie dalyvių. Todėl net tada, kai pati sau būnu pasakiusi, jog šiemet tai nebėgsiu, atėjusi į šventės vietą nuomonę pakeičiu ir būtinai dalyvauju. Turbūt taip bus ir šiemet.

Manau, kad kiekvienas, nors šiek tiek sportuojantis Olimpinės dienos renginiuose, gali pasijusti olimpiečiu. Būnant su bendraminčiais apima geras, labai geras jausmas. Todėl nuoširdžiai kviečiu visus atvykti į šių metų Olimpinę dieną ir drauge stoti į Olimpinės mylios startą. O kas yra ištvermingesni, be abejo – į 5 ar 10 km bėgimo startą. Sakau visiems – iki pasimatymo 2013 metų olimpinėje dienoje Vilniuje!"

Registracija į bėgimą - www.olimpinisbegimas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius