Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 04

Pasibaigė Lietuvos rankinio lygos komandų ginklavimosi varžybos

Baigėsi Lietuvos rankinio lygos komandų ginklavimosi varžybos. Šie metai, skirtingai nuo kitų, pasižymėjo gausiu dalyvių skaičiumi.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Sausio 31 d. baigėsi Lietuvos rankinio lygos komandų ginklavimosi (transferių/perėjimų laikotarpis) varžybos. Šie metai, skirtingai nuo kitų, pasižymi gausiu dalyvių skaičiumi, net penkios komandos: Klaipėdos „Žemaitijos-Dragūnas“, Kauno „Granitas-Gaja-Karys“, Vilniaus „VHC Šviesa“, Kauno „Lūšis“ ir Utenos „HC Utena“ pasipildė naujais žaidėjais. Taip pat retas atvejis Lietuvos rankinio lygoje, jog į lygą atėjo žaisti žaidėjas iš užsienio. Šiose ginklavimosi varžybose:

- Penktąją vietą užėmė daugkartinė Lietuvos čempionė Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ komanda. Šios komandos gretas papildė Kauno SM „Gaja“ ekipos 200 cm ir 90 kg svorio žaidėjas Paulius Šarkauskas.

- Ketvirtoji vieta atiteko Utenos „HC Utena“ komandai. Iš Vilniaus „VHC Šviesa“ komandos į Utenos „HC Utena“ komandą perėjo centro žaidėjas, ilgą laiką buvęs traumuotas – Tomas Čiužas. Taip pat ekipą sezono pradžioje papildė du Molėtų komandos atstovai: Mindaugas Agurkis ir Tomas Maciulevičius.

- Trečiąją, bronzine vieta apdovanojama Vilniaus „VHC Šviesa“ komanda. Vilniečių gretas papildė rezultatyviausias Panevėžio HC „Grifas“ – KKSC komandos ir pirmojo rezultatyviausių Lietuvos rankinio lygos dešimtuko žaidėjas, Domantas Čiuplinskas. Komandą paliko Tomas Čiužas.

- Antroji vieta priklauso Klaipėdos „Žemaitijos-Dragūno“ komandai. Ekipa pasipildė dviem žaidėjais: Justinu Riauba ir Mindaugu Mickumi, bei į užsienį žaisti išleido Dainių Matutį.

- Šių metų ginklavimosi varžybų lyderė Kauno „Lūšis“.

    Kauniečių komanda pastaruosius Lietuvos rankinio lygos sezonus buvo tarp komandų lyderių, šiemet komanda stebina ne itin geru žaidimu, trumpu žaidėjų suoleliu, tad nenuostabu, kad treneris A.Katkevičius buvo priverstas daryti ryžtingus žingsnius. Pirmasis žingsnis – komanda pasipildė labai pajėgiais žaidėjais iš Šiaulių „Universiteto-Diringa“ komandos, Petru Očiku ir Egidijum Morkūnu. Antrasis – labai svarbus žingsnis, kuris nustebino ne vieną rankinio ekspertą, tai ilgamečio, vieno iš daugiausiai rungtynių Lietuvos rankinio rinktinėje sužaidusio, Andriaus Stelmoko sutikimas apsivilkti Kauno „Lūšies“ ekipos marškinėlius. Žaidėjas į Kauno komandą atvyko iš BM Toledo (Ispanija) klubo.

    Ar šių žingsnių užteks Kauno „Lūšies“ komandai laimėti Lietuvos rankinio lygos čempionatą? Viena yra aišku, kad po šių permainų Lietuvos rankinio lyga taps dar įdomesnė, aikštelėse virs dar daugiau įnirtingų kovų.

    Pokalbis su pačiu A.Stelmoku apie Lietuvos rankinio lygą ir naująją jo komandą.

    Paklaustas, ar teko žaidžiant užsienio klubuose, girdėti, domėtis apie Lietuvos rankinio lygos čempionatą, žaidėjas atsakė, jog niekada nebuvo nutolęs nuo Lietuvos rankinio, visąlaik internetiniuose portaluose pasiskaitydavo, kaip sekasi žemiečiams, stebėdavo statistiką, visąlaik žinojo, kas yra čempionato lyderiai, rezultatyviausi ir daugiausiai prasižengę rankininkai.

    Į antrąjį klausimą, kuo skiriasi Lietuvos rankinio lygos čempionatas, nuo svetur vykdomų, A.Stelmokas atsakė manantis, kad šis čempionatas skiriasi pirmaujančių komandų turnyrinėje lentelėje ir rezultatyviausių žaidėjų kaita. „Nežinau, ar tai trenerių darbo indėlis, ar čempionato sistemos, nes kiekviena komanda, kiekvienas žaidėjas vis labiau ir labiau stiebiasi aukštyn besistengdami užimti kuo aukštesnę vietą turnyrinėje lentelėje, statistikos skiltyse.“

    Pašnekovas, paklaustas ar ne per vėlai prisijungė prie komandos ir ar pavyks pasiekti geriausią formą lemiamoms rungtynėms, atsakė, kad sunku pasakyti, viskas priklausys nuo komandos pasiruošimo, treniruočių ciklo. „Dar nemačiau komandos, neteko susitikti su žaidėjais, kai kuriuos žaidėjus pažįstu iš ankščiau, bet reikia pamatyti komandą ir tada galėsiu atsakyti į daugiau klausimų“, – teigė A.Stelmokas.

    Pranešti klaidą

    Sėkmingai išsiųsta

    Dėkojame už praneštą klaidą
    Reklama
    Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
    Reklama
    28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
    Reklama
    Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
    Reklama
    Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
    Užsisakykite 15min naujienlaiškius