-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 13

SELL žaidynės kvies į Kauną!

Gegužės 12-15 dienomis įvairiose Kauno sporto bazėse rungsis geriausi penkiolikos šalių studentai.

Ketvirtadienį prasidėjo XXVII SELL (Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos) studentų žaidynės. Gegužės 12-15 dienomis įvairiose Kauno sporto bazėse rungsis geriausi penkiolikos šalių studentai. Sportininkai konkuruos daugiau nei dešimtyje sporto šakų ir sieks iškovoti savo šaliai ir universitetui aukščiausios klasės medalius. SELL studentų žaidynės yra labai populiarios, jose dalyvauja daugiau nei 1500 studentų, o taip pat dėstytojai ir treneriai iš įvairių šalių.

Surengtoje spaudos konferencijoje Lietuvos studentų sporto asociacijos (LSSA) prezidentas Česlovas Garbaliauskas pabrėžė, kad žaidynės skatins sporto iniciatyvas universitetiniame lygmenyje. Bus siekiama atkreipti universitetų bei kolegijų vadovų dėmesį į sporto plėtrą aukštosiose mokyklose bei sporto infrastruktūros gerinimą.

Metams bėgant keitėsi ir pačios žaidynės, o kai kurių sporto šakų jose teko atsisakyti. Priešingai nei Lietuva, Suomija ir Latvija neturėjo atstovų tam tikrose sporto šakose (pvz., sportinėje aerobikoje) todėl senąsias sporto šakas keitė naujos (pvz., graikų-romėnų imtynės).

Vis dėlto, didžiausios studentų gretos tradiciškai atstovauja lengvajai atletikai, krepšiniui, mini futbolui ir tinklinui. Daugiausiai vilčių dedama į lengvaatlečius, plaukikus, imtynininkus ir, žinoma, krepšininkus. Lietuva šiose sporto šakose gali didižiuotis itin profesionaliais savo atstovais. Tai šiemet įrodė ir VDU krepšinio komanda, iškovojusi čempionės titulą. Verta pasigirti ir tinkamai įvertinti Lietuvos Kūno Kultūros Akademiją (LKKA). Ji iškovotų medalių skaičiumi yra lyderė: maždau iš 1300 LKKA žaidynėse yra iškovojusi apie 400 medalių. Akademijai šiemet atstovauja apie 150 įvairiausių sričių sportininkų.

Bankoko universiados čempionė, daugkartinė SELL žaidynių dalyvė Viktorija Žemaitytė sako, kad atstovauti savo universitetą olimpiadose ir universiadose yra didelė garbė. Viktorija, be abejo, šiemet žaidynėse vėl sieks susigrąžinti čempionės titulą.

Penktadienį XXVII SELL studentų žaidynių organizatoriai kviečia į atidarymo ceremoniją Kauno sporto halėje. Čia Jūsų lauks įspūdingas muzikos, specialiųjų efektų bei šokių šou, kuriame dalyvauja Kauno burgundiškasis choras, geriausi Lietuvos gatvės bei sportinių šokių šokėjai, akrobatai ir kt. Įėjimas į renginį nemokamas.

Teksto autorė: Asta Tamošaitytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius