Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 30

Sužaistos paskutinės 2010 metų VKL rungtynės (nuotraukos)

Vilniaus krepšinio lygoje sužaistos dvejos paskutinės 2010 metų rungtynės. Iššūkio A ir B grupėse ginklus surėmė dvi poros ekipų.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Vilniaus krepšinio lygoje sužaistos dvejos paskutinės 2010 metų rungtynės. Iššūkio A ir B grupėse ginklus surėmė dvi poros ekipų.

Basketnews.lt Iššūkio taurės B grupės varžybose „SK Bitinas-Medžio centras“ namie priėmė „BC Pilaitė“ Abi komandos turnyrinėje lentelėje žengė viena šalia kitos – iki šių varžybų turėjo po du pralaimėjimus ir tik viena pergale šeimininkai (5 pergalės) atsiliko nuo svečių (6 pergalės). Būtent dėl to buvo tikėtasi įnirtingos ir lygios kovos, tačiau jau pirmajame kėlinyje vaizdas buvo visai kitoks, nei tikėtasi.

Jau nuo pirmųjų minučių visiškai strigo pilaitiškių puolimas, byrėjo gynyba, tuo tarpu šeimininkai su tuo problemų neturėjo: „SK Bitinas-Medžio centras“, pasistiprinęs naujoku D.Norkūnu, tarpšventiniu laikotarpiu vykusias varžybas pradėjo neįtikėtinu spurtu 14:0. Pirmas šešias minutes „BC Pilaitė“ vyrai, įstrigę varžovų gynybos gniaužtuose ir netaiklių metimų lavinoje, išties atrodė pasimetę ir tik septintąją minutę D.Diržauskui taikliu baudos metimu pavyko pelnyti pirmąjį tašką.

„Bitinai“ ir toliau savo traiškančiu žaidimu gniuždė svečius ir kėlinio pabaigoje įgijo 20 tšk. persvarą (24:4). Galima pažymėti tai, kad „BC Pilaitė“ pirmojo ketvirčio metu prametė 6 baudas iš 8 bei atkovojo dvigubai mažiau kamuolių po krepšiais – 5, varžovai 10. Antrąjį kėlinį „BC Pilaitė“ pradėjo taikliu metimu ir atrodė, kad jie nusiteikę nepaleisti savo varžovų dar toliau. „SK Bitinas“ klaidos, netaiklūs metimai bei svečių agresyvesnis puolimas penktąją minutę leido sumažinti skirtumą iki 30:15. Nors pilaitiškiai ir laimėjo šį kėlinį (12:14), pirmojo ketvirčio tragiško žaidimo pasekmes pavyko sumažinti tik dviem taškais - 36:18.

Pirmoje varžybų pusėje nuostabą kėlė ne tik nerezultatyvus, bet ir nekomandinis „BC Pilaitė“ žaidimas – per du kėlinius nebuvo nė vieno rezultatyvaus perdavimo. Trečiąjį kėlinį „SK Bitinas-Medžio centras“ pradėjo labai aktyviu puolimu bei stipria gynyba, kuri tik antrąją minutę svečiams leido pelnyti pirmuosius taškus (12:2). Kitas penkias minutes „BC Pilaitė“ ir vėl tylėjo puolime, tuo tarpu „bitinų“ išnaudoti aukštaūgiai, greiti taiklūs prasiveržimai bei trys iš eilės pataikyti tolimi metimai septintąją minutę padidino persvarą iki triuškinančio 39 taškų skirtumo (59:20). Likusias tris minutes pavyko sužaisti apylygiai, o šeimininkai pamalonino žiūrovus dar ir J.Špoko dėjimu į krepšį.

Pasibaigus ketvirčiui rezultatas buvo 64:27. Paskutinį ketvirtį J.Špokas pradėjo tritaškiu metimu – atrodė, kad šeimininkams sekasi viskas, ką tik sugalvoja įgyvendinti aikštelėje. Įpusėjus kėliniui po D.Norkūno tolimo metimo persvara išaugo iki 43 tšk. (74:31). Galima pažymėti, jog tai buvo 10-asis šeimininkų tritaškis šiose varžybose. Likus keturioms minutėms iki rungtynių pabaigos „BC Pilaitė“ žaidėjas J.Lisauskas pagaliau atliko pirmą, tačiau ir paskutinį, rezultatyvų perdavimą. Neįspūdingu žaidimu „BC Pilaitė“ ketvirtajame kėlinyje sugebėjo pelnyti tik 10 tšk. ir varžybas pralaimėjo rezultatu 83:37.

„BC Pilaitės“ komandos žaidžiantis treneris J.Lisauskas po rungtynių kalbėjo: „visų pirma – sveikinimai varžovams ir treneriui Renatui. Iš tikrųjų didelė gėda po tokių rungtynių, tačiau pralošėm puikiai žaidusiems priešininkams. Jų agresyvi gynyba ir sumanus puolimas nepaliko jokių šansų šįvakar. Kalbant apie savo komandą, esam stipriai „nukraujavę“, neturim keleto pajėgių žaidėjų, o tokiai komandai kaip mūsų – tai didelė netektis. Turim didelių problemų žaisdami išvykoj, negalim įmest į krepšį net laisvi, todėl net nežinau, ką tokiu atveju padaryti. Bet esam mėgėjai, kurie iš to duonos nevalgo, todėl pernelyg kažką pakeisti negalime. Nors ir žaidžiame savo malonumui, tačiau pralaimėti 50 taškų labai nemalonu ir gėda. Visiems sėkmingų Naujųjų Metų, tikėkimės sėkmė aplankys ir mus!“

„Ginio Pajėgos“ ir „BC Trioteam“ dvikova

Paskutinės 2010 lygos rungtynės antradienį, vėlai vakare, vyko VGTU sporto salėje. Pastaruoju metu nesėkmingai rungtyniaujančiose „Ginio Pajėgose“ prieš šventes įvyko permainų – į komandą atėjo P.Zapolskas ir T.Petrovskij. Tiesa, pirmose rungtynėse žaidėjai niekaip nerado savo vietos aikštelėje, nors gali pasirodyti žymiai geriau. Ne stipriausia sudėtimi atvyko ir „BC Trioteam“, matyt, tikėdamiesi nesunkios pergalės. Tačiau ramų švenčių laukimą teko pakeisti atkaklia kova.

Demonstruodami puikų nusiteikimą šeimininkai startavo įspūdingu spurtu ir po taiklaus J.Aršausko („Ginio Pajėgos“) tritaškio pirmavo net 16:4. Tarsi netikėdami tokiu rezultatu „Trioteam“ net pasitikslino, ar rezultatas tablo yra teisingas. Antrajame kėlinyje prie ekipos prisijungė ir J. Gaubis, kurio atvykimas paskatino susikaupti ir komandos draugus, o pačioje ketvirčio pabaigoje po perimto kamuolio ir taiklaus A.Giedraičio („BC Trioteam“) prasiveržimo leido sumažinti atsilikimą iki 37:33. Trečiajame kėlinyje iniciatyvą perėmė svečiai, kurie po J.Gaubio dvitaškio išlygino, o po A.Ūsaičio prasiveržimo ir persvėrė rezultatą savo ekipos naudai – 44:46.

Sparčiai prastėjančią komandos situaciją „Ginio Pajėgoms“ ėmė gelbėti T.Narkun, pataikęs du tritaškius paeiliui ir vėl išvesdamas saviškius pirmyn. Ketvirtas kėlinys sėkmingiau prasidėjo „BC Trioteam“, tačiau į gerą startą taikliu tritaškių dar kartą atsakęs G.Splikus vėl persvėrė rungtynių svarstykles „Ginio Pajėgų“ naudai – 56:55. Tik šis kartas buvo jau paskutinis. Vienas paskui kitą penktas pražangas užsidirbo T.Narkun, J.Aršauskas ir P.Zapolskis, o be šių krepšininkų „Ginio Pajėgų“ puolimas tapo bedantis. Ramiai rinkdami taškus nuo baudų metimo linijos svečiai padidino savo pranašumą, kartu iškovodami dar vieną pergalę čempionate.

Toli gražu ne pačias sėkmingiausias sezono rungtynes sužaidęs „Ginio Pajėgų“ krepšininkas M.Sinkevičius po dvikovos kalbėjo: „Rungtynės labai prastos. Po šv.Kalėdų vyrai kažkodėl pikti – labai bauduojamės. Trūko kelių pagrindinių žaidėjų, todėl nebuvo tinkamos pamainos pavargusiems krepšininkams. Tai ir buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis“.

Savo gimtadienį šventęs „BC Trioteam“ krašto puolėjas J.Boguševičius buvo patenkintas pergale ir mintimis jau klajojo prie šventinio stalo:  „Jau ne pirmas rungtynes pradėjome užmigę, todėl po to teko atsilošti. Didžiuojuosi savimi, jog atvykau į rungtynes, nors jau senai galėjau sėdėti prie švenčių stalo. Gimtadienio proga varžovai bandė sulaužyt nosį, tačiau nepasisekė (šypsosi). Svarbu pergalė, kurią ir iškovojome.“

Taigi šiomis rungtynėmis pasibaigė 2010 Vilniaus krepšinio lygos sezono metai. Vilniaus krepšinio lyga drauge su „Įkrauk“ linki komandoms daug pergalių ir teigiamų emocijų ateinančiais 2011 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius