Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 22

Užtikrinta „Lietuvos ryto“ pergalė (nuotraukos)

Ketvirtadienį antrose LKL ketvirfinalio rungtynėse susitiko dvi sostinės komandos „Lietuvos rytas“ ir „Perlas“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Ketvirtadienį antrose LKL ketvirfinalio rungtynėse susitiko dvi sostinės komandos „Lietuvos rytas“ ir  „Perlas“. Pirmose varžybose „Perlas“ metė rimtą iššūkį LKL čempionams ir pralaimėjo tik po atkaklios kovos dešimties taškų skirtumu. Tad į mačą susirinkę ir pakalbinti aistruoliai tikėjosi geros kovos ir šiame susitikime. Tačiau taip neatsitiko ir „Lietuvos rytas“ iškovojo triuškinančią pergalę 103:82.

Stebint iš šalies atrodė, kad „Lietuvos rytas“ ir vėl tikisi lengvo pasivaikščiojimo prieš jaunuosiuos savo priešininkus, tačiau taip atrodė tik iš šalies. Rungtynes „Lietuvos rytas“ pradėjo užtikrintai ir jau susitikimo pradžioje pabėgo į priekį 15:5. Tiesa, šią persvarą kiek apkartino Milko Bjelicos trauma, kuri po kiek laiko pasirodė nerimta. O kėlinuką „Lietuvos rytas“ užbaigė pirmaudamas 16:10.

Antrajame ketvirtyje „Lietuvos rytas“ nemažino apsukų. Martynas Gecevičius svaidė tritaškius, o Bradas Newley tiesiog skrajojo aikštelėje, o jo puikų pasirodymą vainikavo įspūdingas dėjimas, po kurio pakilo visas „Lietuvos ryto“ atsarginių žaidėjų suolelis. „Perlo“ žaidėjai nervinosi, o vyriausiasis treneris Robertas Štelmaheris net sugebėjo užsidirbti techninę pražangą. Tačiau nervai nepadėjo, o prieš puikų „Lietucos ryto“ puolimą priešnuodžių neturėjęs „Perlas“ ilsėtis ėjo turėdamas didžiulį deficitą 50:30.

Trečiasis ketvirtis pernelyg neišsiskyrė, o didžiausias netikėtumas buvo tas, kad aikštelėje pasirodė Simas Jasaitis, dėl kurio buvo abejojama, ar jis spės išgyti iki LKL finalų, o „Lietuvos rytas“ didino savo persvarą, kuri vienu metu buvo šoktelėjusi virš 30 taškų.

Nors rungtynių pabaigoje Žydrūno Kelio pastangomis skirtumą pavyko aptirpdyti, tačiau intrigos atgaivinti nepavyko ir „Lietuvos rytas“ šventė triuškinančią pergalę.

„Lietuvos rytas“: Bradas Newley 23, Martynas Gecevičius 16, Steponas Baubrauskas, Jonas Valančiūnas, Kenanas Bajramovičius – po 12 taškų.

„Perlas“: Žydrūnas Kelys 19, Evaldas Kairys ir Aidas Viskontas po 10 taškų.

Įdomu tai, kad dėl didelės persvaros „Perlo“ komanda pernelyg neišgyveno, o vyriausiasis komandos treneris pertraukos metu emocingai bei per daug neliūdėdamas aikštelėje vykusius epizodus aptarė  su varžovu šiose varžybose – treneriu Dariumi Moskoliūnu.

„Perlo“ ekipos kapitonas Eimantas Bendžius: trūko susikaupimo Eimantai, koks būtų Jūsų komentaras apie šio vakaro varžybas? – Gaila, tačiau paleidome rungtynių pradžią, leidome jiems pelnyti lengvus taškus, o patiems užpulti nepavyko, todėl ir pralaimėjome. – Ko pritrūko lyginant su pirmomis ketvirfinalio varžybomis, kai iki pergalės trūko visai nedaug? – Labiausiai, manau, trūko ramumo, susikaupimo, tokio lygio varžybų patirties. – Daug nervų išliejote reaguodami į teisėjų sprendimus, ypač Jūs, kodėl? – Šiaip esu nervingas. Todėl... (šypsosi). – Tai, kad buvo kovojama prieš „Lietuvos rytą papildomos motyvacijos pridėjo? – Be abejo pridėjo, tačiau mes esam jauni, ištroškę pergalių, tad motyvacijos mums niekada netrūksta. – Sezonas baigtas, ar sportuosi individualiai? – Manau, treneris duos keletą laisvų dienų, o toliau sportuosiu individualiai, ruošiuos rinktinių stovykloms.

Dainiaus Nemanio nuotraukos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius