Receptai pagal žymę „avokadas“

Pieno ir avokadų ledai (6 asm.)

Į dubenį supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite. Maišydami užvirinkite ant nesmarkios ugnies ir dar pakaitinkite, iki ištirps cukranendrių cukrus. Dubenį nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti. Avokadų minkštimą sudėkite į plakti skirtą indą, supilkite ir pasigamintą sirupą bei pieną. Viską gerai išplakite, iškart supilkite į formeles ir sudėkite į šaldiklį. Kai ledai...
5.0/1

Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis (4 asm.)

Kubeliais supjaustytą avokadą apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis. Nulupkite agurką, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais, panašiais į avokado kubelius. Sumaišykite visus salotų komponentus ir padėkite į vėsią vietą, kad skonis būtų geresnis. Sumaišykite druską, aitriąsias paprikas ir cukrų. Lašišos filė supjaustykite į 10 gabalėlių ir įtrinkite prieskoniais. Pakaitinkite aliejų ir apie 3–4 minutes paskrudinkite lašišą iš...
4.5/2

Žaliųjų citrinų ir gvakamolės užkandis su fetos sūriu (6 asm.)

Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5–6 minutes, kol gražiai paruduos. Sumaišykite prieskonius su žaliųjų citrinų sultimis ir kopūsto juostelėmis. Gautą masę suspauskite rankomis, įdėkite avokadų, sūrio ir palaukite apie 15–20 minučių. Patiekdami sudėkite paruoštą masę ant tortilijų gabalėlių ir papuoškite aitriųjų paprikų...
3.0/2

Rūkytų žuvų putėsiai (6 asm.)

Pirmiausia nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną. Iš žuvų filė išrinkite kaulus, žuvį susmulkinkite, sumeskite į dubenį ir užpilkite liesa grietinėle. Pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir atvėsinkite. Avokadą nulupkite, susmulkinkite, įmaišykite į žuvų masę. Tada suberkite citrinų žieveles, pipirus, druską, supilkite citrinos sulčių ir viską išplakite elektriniu plakikliu. Tada atsargiai kabindama šaukštu...

Lašiša su imbierais ir baravykais (2 asm.)

Pirmiausiai paruoškite lašišą: ją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, sudėkit į plokščią indą, pagal skonį pabarstykite druska, cukrumi  ir apliekite marinatu, paruoštu iš tarkuotų imbierų, pusės citrinos sulčių, nutarkuotos citrinos žievelės, viskio, 2 šaukštų aliejaus ir krienų. Indą su lašiša uždenkite maistine plėvele ir bent per naktį pamarinuokite. Kininį kopūstą išskirstykite lapais ir pakepinkite šaukšte aliejaus....
5.0/2

Pikantiškas užkandis (2 asm.)

Avokadus perpjaukite per pusę. Išimkite kauliukus, minkštimą atsargiai išskobkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Pusę avokadų kubelių palikite, kitus sumeskite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite grietinę, suberkite smulkintą svogūną ir krapus. Iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Paruoštą padažą sukrėskite į avokadų valteles....
3.2/13

Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos (1 asm.)

Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą. Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite. Gerai sumaišykite ir patiekite nedidelėse salotinėse arba išskobto avokado žievės puselėse su ledkalnio ar kitų mėgstamų salotų lapeliais. Skanu šias salotas ir užtepti ant trapučio, skrebučio ar aptepti tortiliją ir...
3.0/6

Silkių užkandėlė (4 asm.)

Silkės užkandėlė Burokėlius plonai supjaustykite griežinėliais. Avokadą nulupkite ir suplakite trintuvu, įdėkite majonezo,druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite. Ant burokėlio griežinėlio išspauskite avokado masės per konditerinį maišelį, uždėkite silkės gabaliuką ir papuoškite pomidoro pusele. Skanaus! Mūsų šeimai ši užkandėlė labai patiko, galima dėti ant baltos skrudintos duonos.     Receptą atsiuntė Jolanta M.

Kukurūzų ir avokadų salotos (2 asm.)

Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, o žievę dėkite į lėkštę, kurioje bus patiekiamos salotos. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges mažais griežinėliais, paprikas – nedideliais kubeliais. Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite, įdėkite nusausintus kukurūzus ir avokadus. Nedideliame indelyje sumaišykite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir Provanso žoleles, viską išmaišykite,...
4.1/14

Avokadų ir agurkų salotos su linais (3 asm.)

Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir iš...
3.0/6

Sveikuoliška gvakamolė (5 asm.)

Baltąsias pupeles nuskalaukite ir nusausinkite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę ir išimkite sėklytes. Svogūną padalykite į keturias dalis ir šiek tiek pasmulkinkite. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir grubiai pasmulkinkite. Į maisto smulkintuvą suberkite baltąsias pupeles ir supilkite žaliosios citrinos (laimo) sultis. Susmulkinkite iki vientisos masės. Astos Černės nuotr. / Sveikuoliška gvakamolė Į tą patį...

Braškių salotos su vytintu kumpiu (4 asm.)

Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis. Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir supjaustykite kubeliais. Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Avokado...
5.0/1

Avokadų ir rikotos užtepėlė (4 asm.)

 Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, suberkite druską. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir maišydama kaitinkite, kol skysčio paviršiuje pamatysite smulkius burbuliukus (neužvirinkite!). Stipriai maišydama supilkite citrinų sultis ir kaitinkite apie porą minučių. Nukelkite nuo ugnies. Maždaug po penkių minučių sukrekėjusią masę sukrėskite į marle ištiestą kiaurasamtį. Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Minkš...
5.0/2

Žaliosios salotos su permezano sūriu (4 asm.)

1. Rankomis suplėšykite icebergo salotas. Supjaustykite agurkus. Sudėkite į gilų indą.     2. Pasiruoškite padažą. Aliejų, balzamiką išmaišykite kartu su druska ir pipirais. Išspauskite citrinos sultis ir pilkite į padažą. Galiausiai dėkite kelis šaukštus medaus (priklauso kokio saldumo norisi) ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Pilkite padažą ant salotų ir agurkų.     3. Salotas dėkite į lėkštes. Ant viršaus ar lėkštės kraštuose dė...
3.7/3

Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis (4 asm.)

1. Paruoškite salotas: į dubenį sutrupinkite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, actą ir gerai išplakite. Sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, petražoles, kaparėlius, nuvarvintus avinžirnius ir avokadą (jį reikia nulupti, o minkštimą supjaustyti kubeliais). Pasūdykite, pagardinkite pipirais. 2. Aliejumi pateptą keptuvę įkaitinkite, sudėkite smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir supjaustytus svogūnėlius. Trumpai pakepinkite,...
5.0/1

Viduržemio jūros salotos (6 asm.)

1. Kruopas suberkite į dubenį, kuriame bus gaminamos salotos, užplikykite verdančiu sultiniu, gerai išmaišykite, uždenkitei ir palikite 5 min. brinkti. 2. Paruoškite užpilą: į citrinų sultis, visą laiką maišant, plona srovele supilkite aliejų, pagardinkite mėgstamais prieskoniais. 3. Į išbrinkusias kruopas įmaišykite du šaukštus užpilo. Sudėkite nuluptus ir stambiais gabalais supjaustytus avokadus, nuvarvintus pomidorus, supjaustytas...

Burokėlių salotos su žuvimi (3 asm.)

1. Burokėlius išimkite iš marinato, labai gerai nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į tris taures. 2. Avokadus nulupkite, supjaustykite kubeliais, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis (kad nepatamsėtų) ir suberkite ant burokėlių. Skumbrę labai gerai išdarinėkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant avokadų. 3. Majonezą sumaišykite su grietine ir krienais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais...

Lašiša su avokadu (2 asm.)

1. Lėkštėje išdėliokite salotų lapus. Ant jų dėkite greipfrutų skilteles (be baltos luobelės), avokado griežinėlius ir juostelėmis supjaustytą lašišą. 2. Pasigaminkite padažą: sumaišykite po šaukštelį medaus, garstyčių, sojų padažo, vyno acto. Padažą paskaninkite trupučiu šviežio imbiero. 3. Salotas gardinkite padažu (galite ir citrinų sultimis).
4.3/4

Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos (4 asm.)

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplautus avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išilgai supjaustykite plonomis riekelėmis. 2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukštenkite. Į serviravimo dubenį suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų riekeles. Viršų apibarstykite granatų sėklomis. 3. Paruoškite užpilą: dviejų granatų sėklas...

Avokadų ir svogūnų kremas (2 asm.)

1. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką. Supjausčiusi skiltelėmis, kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinų sultimis ir sukrėskite į plakimo indą. Ten pas sukrėskite varškę. 2. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, susmulkinkite, irgi sumeskite į indą su avokadu ir varške. 3. Tada sumeskite nuluptus, susmulkintus ir karštu vandeniu nuplikytus svogūnus, žalumynus ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu...
123