Dabar populiaru

Avokadas - visi receptai

Datulių pyragas su namine karamele

Datulių pyragas su namine karamele 4 asm.

Datules susmulkinkite peiliu, užpilkite verdančiu vandeniu, palikite apie pusvalandį pastovėti, tada nukoškite ir atidėkite. Sviestą išsukite su cukrumi, druska ir cinamonu. Įplakite kiaušinius. Įmaišykite miltus ir datules. Tešlą sukrėskite į...
Nekeptas gaivus tortas su avietėmis

Nekeptas gaivus tortas su avietėmis 4 asm.

Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį. Sudėkite į maisto trintuvą datules...
Desertinė pica

Desertinė pica 4 asm.

Sutrinkite picos pado ingredientus iki vientisos masės ir suformuokite iš jos apvalią formą. Galite pasinaudoti kočėlu, kad padas būtų lygesnis. Prieš gamindami toliau, palaikykite picos padą šaldytuve 10-15 minučių. Po to užtepkite ant picos pado...
Energiniai batonėliai

Energiniai batonėliai 2 asm.

Iki 180 lapsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių apkepinkite migdolų riešutus. Elektriniu smulkintuvu susmulkinkite apkepintus riešutus, džiovintus vaisius bei datules. Gautą masę dėkite ant maistinės plėvelės, formuokite kvadratėlius ir bent...
Cukinijų bokšteliai su žaliavalgišku barbekiu padažu

Cukinijų bokšteliai su žaliavalgišku barbekiu padažu 2 asm.

Visus išvardytus produktus sutrinkite elektriniu plakikliu. Cukiniją supjaustykite išilgai plonomis, ilgomis juostelėmis. Susukite jas į ritinėlius ir uždėkite padažo. Patiekite su saulėgrąžų daigais, šviežiais griežinėliais pjaustytais...
Kokteilis „Pavasario energijos gurkšnis“

Kokteilis „Pavasario energijos gurkšnis“ 1 asm.

Visus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, įpilkite šviežios (arba raugintos) sulos ir gerai išplakite. Nepagailėkite sulos – tai ypač vertingas pavasario gėrimas – jis stiprina organizmą, padeda iš jo pašalinti susidariusius akmenis,...
Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas

Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas 6 asm.

Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį. Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną. Aguonų...
Avinžirnių salotos su morkomis, datulėmis ir riešutais

Avinžirnių salotos su morkomis, datulėmis ir riešutais 4 asm.

Avinžirnius galima naudoti ir nevirtus, o gerai pamirkytus. Daiginti avinžirniai yra minkšti lyg virti, o jų skonis daug turtingesnis. Supjaustykite arba sutarkuokite morkas, susmulkinkite datules, petražoles. Pakepinkite ir susmulkinkite riešutus....
Šokoladinis mėtinis nekeptas „brownie“

Šokoladinis mėtinis nekeptas „brownie“ 4 asm.

Grikius iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite mirkti. Ryte perplaukite kelis kartus, kol neliks tąsaus vandens, bėgančio nuo grikių. Grikius reikia apdžiovinti. Gal turite dehidratatorių, tada jame apdžiovinkite; arba naudokite orkaitę-...
Razinų ir riešutų pyragas

Razinų ir riešutų pyragas 6 asm.

Razinas ir datules nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu. Datules pasmulkinkite, kartu su razinomis suberkite į dubenį, užpilkite brendžiu ir palikite, kad išbrinktų. Obuolius nulupkite, perpjovusi per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir...
Imbierinis pudingas su padažu

Imbierinis pudingas su padažu 4 asm.

1. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą susmulkinkite. Imbierus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską sudėkite į indą, įberkite sodos, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, sutrinkite trintuvu. 2. Kitame inde, po vieną muškite kiaušinius,...
Kukurūzų miltų košė su figomis

Kukurūzų miltų košė su figomis 5 asm.

1. Kukurūzų kruopas užpilkite grietinėle ir palikite apie valandą, kad išbrinktų. 2. Figas ir datules gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada perliekite verdančiu ir pusvalandžiui pamerkite į su apelsinų sultimis sumaišytą brendį. 3....
Rikotos varškėčiai kriaušėse

Rikotos varškėčiai kriaušėse 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite rikotą, citrinos žievelę bei vanilę ir išmaišykite. 2. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą iki pusiau standžių putų, atsargiai sukrėskite į...
Spalvotos kopūstų salotos

Spalvotos kopūstų salotos 2 asm.

1. Baltagūžį kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siauromis, trumpomis juostelėmis. Įberkite pusę šaukštelio druskos ir palikite inde 2 valandoms. 2. Į kitą indą sudėkite panašiai sukapotą raudongūžį kopūstą, taip pat pasūdykite ir...
Apelsinų tortas

Apelsinų tortas 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi, paberkite ant didelės lentos, įmuškite kiaušinį, stambiai sutarkuokite atšaldytą sviestą ir kapokite, kol neliks sausų miltų. Tešlą suspauskite į vieną gabalą ir 20 min. palaikykite šaldytuve. Paskui iškoč...
Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais

Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite, įtrinkite prieskoniais. 2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite gabalėliu mėlynojo pelėsinio sūrio ir žiupsneliu smulkintų datulių bei persiko. Perlenkite pusiau, apvoliokite džiūvėsiuose ir kepkite...
Datulės su sūriu

Datulės su sūriu 4 asm.

1. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš vaisiaus išspauskite sultis. 2. Apelsinų sultis ir žievelę sumaišykite su romu. 3. Datules labai gerai nuplaukite po karštu vandeniu ir maždaug...
Gyvasis tortas

Gyvasis tortas 6 asm.

1. Datules ir razinas sutrinkite elektrine trintuve. 2. Iš gautos lipnios masės torto formoje (su nuimamais šonais) formuokite nestorus „tešlos“ blynus. 3. Dėkite vieną blyną, tada jį pertepkite bananų ir obuolių kremu (vaisius taip pat...
Datulių pyragas

Datulių pyragas 8 asm.

1. Datules susmulkinkite, užpilkite apelsinų sultimis ir pakaitinkite su cinamonų lazdele, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Kambario temperatūros sviestą iki baltos purios masės išplakite su cukrumi, tada vis plakdama po vieną įmuškite kiaušinius ir...
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24