Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 13
Jau įvertinote šį receptą

Karamelinis sūrio pyragas

Karamelinis sūrio pyragas
„DANSUKKER“ nuotr. / Karamelinis sūrio pyragas
Skaitysiu vėliau

Ingredientai

  • Sausainiai 12 vnt.
  • Sviestas 125 g 75 - lydyto pyragui ir 50 - karameliniui padažui
  • Cinamonas 3 arbat. š.
  • Maskarponės sūris 600 g tinka ir Filadelfijos sūris
  • Sirupas 320 ml „Dansukker” šviesiojo - 270 pyragui ir 50 - karameliniui padažui
  • Vanilinis cukrus 4 arbat. š. „Dansukker“ su natūralia vanile
  • Citrinos 1 vnt. 0,5 - tarkuotos žievelės
  • Kiaušiniai 4 vnt. dideli
  • Grietinėlė 250 ml 150 ml - plaktos - pyragui ir 100ml - 35 proc. riebumo - karameliniui padažui
  • Cukrus 450 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - karameliniui padažui
  • Vanduo 100 ml karameliniui padažui

Kaip gaminti

  1. Reikės 24 cm apvali kepimo forma su išimamu pagrindu
  2. Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės.
  3. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą.
  4. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius jūros druskos.
  5. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu.
  6. Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu.
  7. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą kol ruošite įdarą. Paruoškite įdarą.
  8. Sumaišykite sūrį, sirupą, cukrų ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę.
  9. Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml).
  10. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės.
  11. Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: Ji24.lt
Komentarai: 3

Daugiau receptų

Šventinis pyragas „Kalėdų boba“

Šventinis pyragas „Kalėdų boba“ 6 asm.

Rasa Martens: „Visai kaip be žąsies, taip ir be pyragų per Kalėdas nė žingsnio. Vokiečiai švenčių metu kepa gausybę pyragų, sausainių, keksų. Mūsų šeima po vakarienės jaukiai įsitaiso priešais židinį, išpakuoja dovanas, geria arbatą ir valgo šį pyragą. Galbūt todėl, „Kalėdų boba“ man taip ir patinka“.

„Rote Grutze“  vyšnių ir aviečių desertas su vaniliniais ledais

„Rote Grutze“ vyšnių ir aviečių desertas su vaniliniais ledais 6 asm.

Rasa Martens: „Tai lengvai gaminamas tačiau be galo gardus desertas! Mano pats mėgstamiausias  tradicinis vokiškas desertas. Su vyru Johannu kartais serviruojame jį šiltą. Man jis primena lietuvišką tirštą  kisielių, tik pagardintą šaltais ledais. Kuo daugiau uogų, tuo desertas skanesnis!“

Kepta kalėdinė žąsis su raudonaisiais troškintais kopūstais bei bulvių kukuliukais

Kepta kalėdinė žąsis su raudonaisiais troškintais kopūstais bei bulvių kukuliukais 8 asm.

Kaip gaminti:  Išvalykite ir nuplaukite žąsį. Išspauskite 2-3 skilteles česnako, sudėkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite atskirame dubenėlyje. Išspauskite ant žąsies pusės citrinos sultis, suberkite prieskonių mišinį ir ištrinkite žąsį iš...
Trinta špinatų sriuba su „Schwarzwald“ kumpio skrebučiu

Trinta špinatų sriuba su „Schwarzwald“ kumpio skrebučiu 6 asm.

Rasa Martens: „Trintos sriubos Vokietijoje yra tipiškas žiemos patiekalas. Jeigu vokiečiai valgo sriubą, tai dažniausiai bus trinta sriuba. Špinatai Vokietijos virtuvėje karaliauja jau ilgą laiką, todėl ir šventiniai stalai nukraunami patiekalais su špinatais. „Schwarzwald“ kumpis nuo seno labai populiarus visoje šalyje. Todėl daugybė patiekalų yra gardinami bent šio kumpio skrebučiu.“

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu 4 asm.

Rasa Martens: „Vokiečiai be galo mėgsta sultenių salotas. Lietuvoje jos atsirado palyginti ne taip ir seniai, todėl mums yra kiek mažiau žinomos. Tačiau šių salotų lengvumas ir švelnumas tiesiog būtinas šventiniam Kalėdų stalui. Man ypač patinka, kaip nesunkiai ir greitai jos pagaminamos.“

Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša

Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša 6 asm.

Rasa Martens: „Vokietijoje kiekviena šeima turi savo bulvių salotų receptą, todėl šalyje yra begalė šio patiekalo variacijų.  Kai kurios šeimos, netgi ruošia šiltas salotas. Rastume ir receptų su grietine, majonezu ir pan. Tačiau mano vyrui Johannui labiausiai patinka šis variantas. O ir gaminti šias salotas jam puikiai sekasi. Mūsų šeimoje Kalėdos be šio patiekalo visiškai neįsivaizduojamos.“

Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“ 6 asm.

Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę....
Ajapsandali – vegetariškas troškinys

Ajapsandali – vegetariškas troškinys 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Ajapsandali – tai vegetariškas troškinys. Šis spalvingas patiekalas man asocijuojasi su vaikyste. Jame yra daug spalvingų daržovių, kurie man, kaip vaikui, atrodė labai įdomiai. Būdavo labai įdomu tyrinėti troškinį ir žiūrėti į visus produktus, iš kurių susideda patiekalas. Dabar šį patiekalą valgau tik grįžusi į Gruziją, tačiau nei vienas apsilankymas namuose neapsieina be jo. Per Kalėdas Gruzijoje šis patiekalas gaminamas ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų, ir kaip atskiras troškinys.“

Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Galiu drąsiai teigti, kad baklažanų suktinukai yra pats mėgstamiausias mano patiekalas! Kai tik grįžtu į Tbilisį, skubu skanauti šių suktinukų. Juos galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Nei vienų Kalėdų neįsivaizduoju be jų. Gruzijos virtuvėje labai svarbią vietą užima būtent baklažanai ir graikiški riešutai. Yra daugybė patiekalų su baklažanais, tačiau šis – mano mėgstamiausias. Močiutė man netgi išdavė savo kulinarinę paslaptį, kaip gaminti suktinukus, kokį sūrį geriausia naudoti, kad jie būtų neapsakomo skonio!”

Pchali – užkandėlė su špinatais ir riešutais

Pchali – užkandėlė su špinatais ir riešutais 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Pchali užkandėlės taip pat puikuojasi mano mėgstamų patiekalų sąraše. Gruzijoje šis patiekalas paprastai ruošiamas šventiniu laikotarpiu, tačiau gyvendama Lietuvoje aš jį gaminu ir tiesiog savaitgaliais. Tiesą sakant, tai vienintelis gruziniškas patiekalas, kurį gaminu ir Lietuvoje. Gal dėl to, kad šią  užkandėlę su špinatais ir riešutais nesunku pasigaminti, ir tai neatima daug laiko. Man itin patinka pabaigoje barstyti granatų sėklas ir stebėti, kaip gimsta tas gražus spalvų derinys!“

KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24