Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis

Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Aitrųjį pipirą ir papriką smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą, įberkite prieskonių, smulkintų petražolių, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite.
  2. Drėgnomis rankomis iš faršo formuokite nedidelius kamuoliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tiekite su šviežiomis salotomis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Kategorijos

Komentuoti receptą
4 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Pyragas „Grybautojo svajonė“ (6 asm.)

Įdarui - faršą pakepinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Viską pakepinkite, ataušinkite. Tešlai - majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišykite. Sudėkite kepimo...

Šventinė silkė su grybais (4 asm.)

Keletą grybų galvučių palikite papuošimui, kitus grybus sumalkite, puse svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite aliejuje, sudėkite maltus grybus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, viską pakepinkite keletą minučių, atvėsinkite....

„Knygutės“ su grybais (4 asm.)

Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite. Keletą grybų galvučių palikite papuošimui. Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir iš...

Mišrainė „Grybukas“ (4 asm.)

Grybus nuplaukite, susmulkinkite, palikite keletą grybukų nepjaustytų papuošimui, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Svogūną susmulkinkite, suberkite konservuotus žirnelius viską sumašykite su majonezu. Papuoškite smulkintais svogūnų...

Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu (6 asm.)

Sezamų druska „Gomasio“ – tai japoniški prieskoniai, susidedantys vos iš 2 ingredientų – sezamų ir druskos. Maišoma santykiu 20:3 (recepto autorė maišė 100 g sezamų su 15 g druskos). Sezamai pakepinami ir sugrūdžiami su druska (geriausiai jūros)....

Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu (12 asm.)

Kokoso drožles, sezamų sėklas ir žemės riešutus apkepinkite. Žemės ir graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska. Kitame inde morkas sumaišykite su riešutais, kokosais, sėklomis ir...

Kiniška vištiena „Guo Bao“ (6 asm.)

Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Krakmolą sumaišykite su druska. Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų...

„Juodojo miško“ keksiukai (12 asm.)

Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą. Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę,...

Grybų pyragas (4 asm.)

Skardos dugną išklokite kambario temperatūros tešlos lakštais. Kiaušinius šakute išplakite su grietinėle, druska ir prieskoniais. Ant tešlos lakštų juostelėmis išklokite faršą ir grybus. Užpilkite paruoštą grietinėlę, jei dar liko tešlos lakštų...

Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais (4 asm.)

Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvę...