Pica su krevetėmis

Pica su krevetėmis
Fotolia nuotr. / Pica su krevetėmis

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir palikite šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad tešla pakiltų.

2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuviniu kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite aliejumi ir dar dviem valandoms palikite pakilti.

3. Tada iškočiokite norimo dydžio papločius, kiekvieną jų aptepkite aliejumi.

4. Ant paruoštų picos papločių dėkite per pusę perpjautų vyšninių pomidoriukų, alyvuogių puselių, žiedynėliais išskirstytų brokolinių kopūstų, berkite smulkintų česnakų, krevečių, pagal skonį druskos, pipirų, raudonėlių, smulkintų bazilikų.

5. Picą kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildinimo laiko).

Kategorijos

Komentuoti receptą
3 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Kreminė pievagrybių sriuba (5 asm.)

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su aliejumi, apkepkite svogūną ir česnaką, kai svogūnas švelniai paruduos sudėkite pievagrybius ir juos truputį apkepkite. Apkeptas daržoves sudėkite į sultinį, viską pasūdykite, pagardinkite mė...

Persikų, aviečių ir juodųjų serbentų kokteilis (1 asm.)

Persikus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite kauliukus. Avietes ir serbentus nuplaukite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Skanaukite su lazdyno riešutais ar kokoso drožlėmis. 

Mėlynių, aviečių ir bananų kokteilis (1 asm.)

Mėlynes ir avietes nuplaukite, bananus nulupkite ir supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite graikiniais riešutais arba moliūgų sėklomis. 

Vyšnių, obuolių ir špinatų kokteilis (1 asm.)

Obuolius nulupkite, špinatus ir vyšnias nuplaukite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite ispaninių šalavijų sėklomis.

Arbūzų, bananų ir mėlynių kokteilis (1 asm.)

Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite...

Pikantiški rauginti agurkėliai (5 asm.)

Agurkus nuplaukite ir palikite kelioms valandoms šaltame vandenyje. Česnakų skilteles, krieno šaknį, aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, krapus susmulkinkite. Dugną indo, kuriame raugsite agurkus, padenkite vienu sluoksniu prieskonių, o...

Greitai užraugti agurkėliai maišelyje (5 asm.)

Agurkėlius nuplaukite ir nupjaukite galiukus. Sudėkite į didelį polietileninį, tvirtą maišelį. Agurkus apibarstykite druska, sudėkite trintas česnakų skilteles ir smulkintus krapus. Maišelį užriškite ir gerai pakratykite, kad prieskoniai...

Greitai užraugti agurkėliai su obuoliais (5 asm.)

Agurkus, obuolius ir žalumynus gerai nuplaukite, česnakų skilteles nulupkite. Obuolius supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite kartu su visais prieskoniais ir agurkais į didelį indą. Vandens reikės tiek, kad apsemtų agurkėlius. Pasūdykite...

Šviežiai raugti agurkai (10 asm.)

Agurkus pamerkite keturioms valandoms į šaltą vandenį. Nupjaukite jų galiukus ir sudėkite į rauginimui skirtą indą, prieš tai dugną padengusios puse visų prieskonių (krapų, serbentų lapų, česnakų ir pan.). Likusius prieskonius sudėkite ant agurkų...

Greitai užraugti agurkėliai iškylai (4 asm.)

Grubiai sutrinkite pipirus, sumaišykite juos su cukrumi ir druska. Žaliąsias citrinas nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite odelę. Ją sumaišykite su druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Iš žaliųjų citrinų išspauskite sultis, o krapus ir mėtas...