3 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Pica su krevetėmis

Pica su krevetėmis
Fotolia nuotr. / Pica su krevetėmis

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir palikite šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad tešla pakiltų.

2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuviniu kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite aliejumi ir dar dviem valandoms palikite pakilti.

3. Tada iškočiokite norimo dydžio papločius, kiekvieną jų aptepkite aliejumi.

4. Ant paruoštų picos papločių dėkite per pusę perpjautų vyšninių pomidoriukų, alyvuogių puselių, žiedynėliais išskirstytų brokolinių kopūstų, berkite smulkintų česnakų, krevečių, pagal skonį druskos, pipirų, raudonėlių, smulkintų bazilikų.

5. Picą kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildinimo laiko).

Kategorijos

 
Komentarai: 1

Daugiau receptų

Virtas pyragas

Virtas pyragas (4 asm.)

Kiaušinius, pieną ir cukrų sudėkite į puodą, išplakite. Į tą patį puodą įdėkite pakelį sviesto ir sutrupintus sausainius. Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps. Kaitrą šiek tiek padidinkite ir viską užvirkite. Maišykite, kol...
Plikytų sausainių tortas

Plikytų sausainių tortas (4 asm.)

Visus sausainėlius įpjaukite aštriu peiliu ir šaukšteliu prikimškite „Rududu“ masės. Sudėkite į tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Želatiną užpilkite karštu (jokiu būdu ne verdančiu) vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Palikite pravėsti. Tuo metu,...
Marokietiškas kuskusas

Marokietiškas kuskusas (2 asm.)

Migdolus pasmulkinkite peiliu, sumaišykite su razinomis, užpilkite šlakeliu karšto vandens ir po 10–15 minučių mišinį nusunkite. Svogūnus supjaustykite plonomis riekelėmis ir berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus. Įdėkite šaukštą medaus...
Vištiena su rozmarinu

Vištiena su rozmarinu (2 asm.)

Vištieną šiek tiek pamuškite, kad gabalėliai būtų plonesni, įtrinkite spaustu česnaku, druska bei pipirais. Dėkite į dubenį su rozmarinu, apšlakstykite aliejumi, viską išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą bent 8 valandoms....
Kokosinis ryžių troškinys su lašiša

Kokosinis ryžių troškinys su lašiša (2 asm.)

Šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu ir atidėkite. Likusį kokoso pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlį, maltą aitriąją papriką ir imbierą. Ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, tada supilkite į kokosų masę ir leiskite...
Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais (12 asm.)

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite....
Keksiukai su obuoliais

Keksiukai su obuoliais (4 asm.)

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu. Sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušiniais. Į gautą masę, pakaitomis įmaišykite miltus ir pieną. Obuolius išdarinėkite, jei stora odelė - nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įmaišyite į tešlą....
Manų kruopų apkepas su rikota

Manų kruopų apkepas su rikota (4 asm.)

Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite. Išimkite citrinos žievelę. Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas. Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo...
Obuolių pyragas su „Rududu“

Obuolių pyragas su „Rududu“ (4 asm.)

Margariną iki purumo plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, sumaiš...
Daržovių bokšteliai su mocarela

Daržovių bokšteliai su mocarela (4 asm.)

Cukiniją ir baklažaną nuplaukite, supjaustykite riekelėmis ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje. Į dubenėlį sukrėskite majonezą, pagardinkite jį žolelių prieskoniais, česnakiniais pipirais, jei reikia, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Skardą iš...
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt