Pikantiška faršo sriuba

Pikantiška faršo sriuba
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Pikantiška faršo sriuba

Ingredientai

Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite.

2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų sultis.

3.Pagardinkite cukrumi, aitriąja paprika, bazilikais, čiobreliais, pipirais, pageidaujant – tabasko padažu. Virkite 20 minučių.

4.Galima prieš tiekiant apibarstyti smulkintais šviežiais bazilikais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Kategorijos

Skaityti visus komentarus 9
Komentuoti receptą
4 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu (2 asm.)

Vištienos krūtinėlę apšlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite kajeno paprikos, 2 česnako skiltelių bei druskos mišiniu ir 10–15 min. palikite pastovėti. Apibarstykite vištieną sezamų sėklomis, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatū...

Rūkytos žuvies užtepėlė (6 asm.)

Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu. Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų. Žuvį, kepintus grybus ir...

Kalėdiniai elniukai (4 asm.)

Šie nuotaikingi ir gardūs keksiukai gali papuošti jūsų kalėdinių vaišių stalą arba tapti miela dovanėle.

Naminės „Olivjė“ salotos (2 asm.)

Šios mišrainės variantų pasaulyje daugybė. Kitose šalyse jos dar vadinamos rusiškomis salotomis. Na, o mes, lietuviai, jas vadiname tiesiog balta mišraine. Štai dar viena „Olivje“ mišrainės variacija.

Saldus duonos tortas (5 asm.)

Pagrindui. Duoną smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su medumi, citrinų sultimis, spanguolių uogiene (prieš tai į uogienę įmaišykite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną). Pertepimui. Grietinę išplakite su cukrumi, kakava ir vaniliniu cukrumi. Sumaiš...

Burokėlių ir duonos gira (5 asm.)

Burokėlius išvirkite, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Vandenį su gvazdikėliais užvirinkite, į jį sudėkite sutarkuotus burokėlius ir palaikykite 10–20 min. Skystį perkoškite, ataušinkite, įdėkite iškildytas mieles, įmaišykite medų ir pastatykite š...

Šokoladinės „Grissini“ duonos lazdelės (4 asm.)

Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, į jį panardinkite duonos lazdeles ir apiberkite pabarstukais. Palaukite, kol šokoladas sustings.

Saldus pudingas šv. Kalėdoms (3 asm.)

Sulaužykite duonos gabalėlius į kepimo skardą, apšlakstykite duoną tirpintu sviestu. Jei mėgstate, įberkite razinų. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, cukrų, cinamoną ir vanilę. Plakite, kol viskas gerai susimaišys. Duoną apipilkite...

Greitas bulvių ir moliūgų apkepas (2 asm.)

Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine)  tarka. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais,...

Cinamoniniai karamelizuoti migdolai (4 asm.)

Cukrų, druską ir prieskonius sumaišykite. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir gerai išplakite su vandeniu. Į kiaušinio plakinį suberkite migdolus ir išmaišykite. Suberkite į migdolus prieskonių mišinį ir vėl išmaišykite, kad visi migdolai...