Pikantiška faršo sriuba

Pikantiška faršo sriuba
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Pikantiška faršo sriuba

Ingredientai

Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite.

2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų sultis.

3.Pagardinkite cukrumi, aitriąja paprika, bazilikais, čiobreliais, pipirais, pageidaujant – tabasko padažu. Virkite 20 minučių.

4.Galima prieš tiekiant apibarstyti smulkintais šviežiais bazilikais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Kategorijos

Skaityti visus komentarus 11
Komentuoti receptą
4 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Skaityti visus komentarus 11
Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Tuno ir raugintų agurkų mišrainė (2 asm.)

Agurkus, avokadą, papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite porą. Visas daržoves suberkite į dubenį, sukrėskite tuną (tik prieš tai nusunkite sultis). Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite maltais pipirais, dūminių paprikų...

Gaivios salotos su lašiša (2 asm.)

Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje. Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę. Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais ž...

Orkaitėje kepti vištienos maltiniai su feta (4 asm.)

Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsius, smulkintą svogūną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, kariu ir gerai išmaišykite. Fetos sūrį sutarkuokite burokine tarka, sukrėskite majonezą ar jogurtą, trintą česnaką, žolelių prieskonius...

Topinambai, kepti su rūkyta šonine (2 asm.)

Topinambus švariai nuplaukite, nulupkite nuo jų odelę, supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite topinambus ir kepkite, kol pradės minkštėti. Tada suberkite smulkiais gabalėliais supjaustytą šoninę ir susmulkintą svogūną. Vis...

Bulvių ir varškės spurgos (4 asm.)

Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės. Į bulvių masę sukrėskite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite muskatu. Gruzdintuvėje ar nedideliame...

Saldi daigintų grikių košė (1 asm.)

Žali, neskrudinti grikiai yra itin vertingas maistas, kuriame gausu įvairių mikroelementų. Be to, jie puikiai valo organizmą, stiprina kraujagysles, normalizuoja kraujospūdį, mažina cholesterolio kiekį  ir pan. Taigi tokia daigintų grikių košė – ne tik maistas, bet ir vaistas.

Bananinė vitaminų „bomba“ (2 asm.)

Iš ryto išgėrę šio koktelio,  organizmą  visai dienai aprūpinsite gausybe vitaminų ir mineralų.

Dietiniai vegetariški sumuštiniai (1 asm.)

Burokėlį sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite  pipirais. Duonos riekes perpjaukite perpus, kad taptų trikampio formos. Ant duonos trikampėlio tepkite šauktą varškės sūrelio, uždėkite tarkuotų burokėlių,...

Indiška manų kruopų chalva (4 asm.)

Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami. Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies. Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu,...

Didžkukuliai su raugintais kopūstais (4 asm.)

500 g bulvių išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite. Likusias bulves nuskuskite ir sutarkuokite bulvine tarka. Tarkuotose bulvėse susidariusias sultis nusunkite. Palikite kelias minutes pastovėti, kol ant dugno nusės krakmolas....