Pikantiška faršo sriuba

Pikantiška faršo sriuba
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Pikantiška faršo sriuba

Ingredientai

Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite.

2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų sultis.

3.Pagardinkite cukrumi, aitriąja paprika, bazilikais, čiobreliais, pipirais, pageidaujant – tabasko padažu. Virkite 20 minučių.

4.Galima prieš tiekiant apibarstyti smulkintais šviežiais bazilikais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Kategorijos

Skaityti visus komentarus 9
Komentuoti receptą
4 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Kepti varškėtukai (4 asm.)

Varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi. Įminkykite miltus. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir pavoliokite maltuose džiūvesėliuose. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir ranka šiek tiek...

Kisieliaus pyragas (6 asm.)

Reikės:  26 cm skersmens tortinės ir 236 ml puodelio. Kiaušinius išplakite su vanile, cukrumi ir druska, įmaišykite jogurtą ir kisieliaus miltelius. Po truputį įplakite miltus ir kepimo miltelius. Gautą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą....

Tortas „Snickers“ (6 asm.)

Pirmiausia reikės 24 cm. skersmens tortinės ir saldintos kavos torto sulaistymui. Pasiruoškite biskvitus. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vanile. Ant viršaus dėkite rududu kremą ir grietinę. Plakite, kol gausite vientisą masę, be jokių...

Sausainių mišinys stiklainyje (1 asm.)

Į stiklainį sluoksniais sudėkite visus produktus. Pirmiausia berkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Tada cukraus ir avižinių dribsnių sluoksnį, o galiausiai – pagardus. Nurodymai gavėjui ant atvirutės: Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Iš...

Nuga (6 asm.)

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Prikaistuvyje užvirkite cukrų ir vandenį. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, sudėkite sviestą ir suberkite sezamus. Maišykite mišinį, kol skiestas visiškai ištirps. Dėkite po pusę šaukštelio mišinio ant kiekvieno...

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės (6 asm.)

Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite kilti 45 minutes....

Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai (4 asm.)

Sudėkite kiaušinius, trynius ir cukrų į karščiui atsparų dubenį. Pastatykite dubenį virš vos verdančio vandens prikaistuvio ir plakite elektriniu plaktuvu 6–8 minutes arba kol mišinys taps šviesus ir sutirštės. Tada nuimkite prikaistuvį nuo ugnies...

Šokoladiniai fondantai (6 asm.)

Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir nuimkite nuo ugnies. Susmulkinkite šokoladą ir leiskite ištirpti svieste. Dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius, trynius ir cukrų. Įmaišykite sausus produktus ir supilkite šokolado ir sviesto mišinį. Maiš...

Imbieriniai blyneliai (6 asm.)

Suberkite miltus, cukrų „Demerara“, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius į dubenį. Suplakite vandenį, cukrų „Farinas“, kavą, kiaušinius, sviestą ir citrinų sultis. Supilkite sausus produktus ir gerai išplakite. Palikite 15 minučių (mišinys...

Imbieriniai biscotti (6 asm.)

Sumaišykite aliejų, cukraus miltelius, cukrų ir kiaušinius dubenyje. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierus, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatus. Visus sausus produktus įmaišykite į kiaušinių mišinį. Padalykite tešlą perpus ir...