Pikantiška faršo sriuba

Pikantiška faršo sriuba
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Pikantiška faršo sriuba

Ingredientai

Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite.

2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų sultis.

3.Pagardinkite cukrumi, aitriąja paprika, bazilikais, čiobreliais, pipirais, pageidaujant – tabasko padažu. Virkite 20 minučių.

4.Galima prieš tiekiant apibarstyti smulkintais šviežiais bazilikais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Kategorijos

Skaityti visus komentarus 9
Komentuoti receptą
4 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Pyragas „Grybautojo svajonė“ (6 asm.)

Įdarui - faršą pakepinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Viską pakepinkite, ataušinkite. Tešlai - majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišykite. Sudėkite kepimo...

Šventinė silkė su grybais (4 asm.)

Keletą grybų galvučių palikite papuošimui, kitus grybus sumalkite, puse svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite aliejuje, sudėkite maltus grybus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, viską pakepinkite keletą minučių, atvėsinkite....

„Knygutės“ su grybais (4 asm.)

Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite. Keletą grybų galvučių palikite papuošimui. Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir iš...

Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu (4 asm.)

Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir...

Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais (4 asm.)

Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstykite druska ir palikite ~15 min. pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas). Vėliau baklažanus nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje rantytu dugnu („grill“), kol šiek tiek...

Mišrainė „Grybukas“ (4 asm.)

Grybus nuplaukite, susmulkinkite, palikite keletą grybukų nepjaustytų papuošimui, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Svogūną susmulkinkite, suberkite konservuotus žirnelius viską sumašykite su majonezu. Papuoškite smulkintais svogūnų...

Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu (6 asm.)

Sezamų druska „Gomasio“ – tai japoniški prieskoniai, susidedantys vos iš 2 ingredientų – sezamų ir druskos. Maišoma santykiu 20:3 (recepto autorė maišė 100 g sezamų su 15 g druskos). Sezamai pakepinami ir sugrūdžiami su druska (geriausiai jūros)....

Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu (12 asm.)

Kokoso drožles, sezamų sėklas ir žemės riešutus apkepinkite. Žemės ir graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska. Kitame inde morkas sumaišykite su riešutais, kokosais, sėklomis ir...

Kiniška vištiena „Guo Bao“ (6 asm.)

Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Krakmolą sumaišykite su druska. Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų...

„Juodojo miško“ keksiukai (12 asm.)

Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą. Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę,...