Pikantiška faršo sriuba

Įvertinkite:
4.4/15
Palaukite 3 minutes
nuo paskutinio vertinimo
4 asmenims
Pagaminsite per
Pikantiška faršo sriuba
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Pikantiška faršo sriuba
Spausdinti
Ingredientai
Aliejus: 2 valg. š.
Svogūnai: 1 vnt.
Česnakai: 2 skiltelės
Faršas: 300 g
Pomidorai: 2 vnt. (2 indeliai, konservuoti be odelių)
Bazilikai: 1 arbat. š. (džiovinti)
Pomidorų padažas: 2 valg. š.
Sultys: 400 ml (apelsinų)
Vištienos sultinys: 2 vnt. (kubeliai)
Bulvės: 4 vnt.
Cukrus: 2 arbat. š.
Aitrioji paprika: 3 g (malta)
Čiobreliai: 3 g (džiovinti)
Tabasko padažas: 1 arbat. š. (nebūtina)
Juodieji pipirai: 1 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite.

2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų sultis.

3.Pagardinkite cukrumi, aitriąja paprika, bazilikais, čiobreliais, pipirais, pageidaujant – tabasko padažu. Virkite 20 minučių.

4.Galima prieš tiekiant apibarstyti smulkintais šviežiais bazilikais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Kategorijos
Ieškau idėjų iš: JI24.lt
Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
Noriu patiekalo: Sriubos
Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita
 
Skaityti visus komentarus (7)
Naujausi komentarai
Netinkamas komentaras
IP: 87.247.123.46
jis
2014.03.20 00:43
Viskas čia tinka, na, žinoma, kiekvienas turi savo skonį. Aš dėjau saldžiąsias bulves vietoj įprastų, taip pat soją vietoje mėsos. Nedėjau sultinio, baziliko, tabasko padažo. Pomidorai taip pat buvo šviežūs - nuplikyti ir nulupta odelė. Apelsinų sulčių neturėjau, taigi teko išspausti apelsiną ir pridėti šiek tiek vandens. Taip pat prieš kiekvieną kartą valgant pagardinau tarkuotu sūriu bei paskrudinau batono su grūdais. Patiekalas toks - kaip iš paveiksliuko ir labai gardus ;)
Netinkamas komentaras
IP: 88.119.87.100
AUDRIUS
2014.03.18 15:01
apelsinu sultys cia prie ko?tada galima ir pvz. bananu ar persiku sulciu supilti. o kur morkos ir H2O?
Netinkamas komentaras
IP: 5.20.178.44
OP
2014.03.18 07:46
Jovalų aš nevalgau. Čia visko per daug. Peilis skrandžiui ir kepenims. Užtenka pusės ingredientų.
Netinkamas komentaras
IP: 84.240.41.114
Maske
2014.03.17 17:12
Cia "super"cilli sriuba man atrodo :DDD
Netinkamas komentaras
IP: 78.57.247.151
2014.02.07 06:54
nedekite bulviu,jos cia tikrai netinka ir jokiu vistienos kubeliu,nepagailekite baziliko ir valgysit nuostabia sriuba
Tavo komentaras
Ji24.lt pasilieka teisę pašalinti necenzūrinius, įžeidžiančius ar kitus įstatymams prieštaraujančius komentarus.

Daugiau receptų

Spagečiai su „Carbonara“ padažu (3 asm.)

Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite. Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petražoles Į didelę keptuvę sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę, suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai ir č...

Morengai su šokoladu (6 asm.)

Įkaitinkite orkaitę iki 130 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.     Į nedidelį prikaistuvį įpilkite vandens – tiek, kad pora centrimetrų apsemtų dugną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol vanduo užvirs.     Ant prikaistuvio dėkite dubenėlį (jo dugnas neturi liesti vandens paviršiaus) ir į šį dubenėlį suberkite gabalėliais laužytą šokoladą.    Maišydami kaitinkite šokoladą, kol ištirps ir virs vientisa...
5.0/1

Pieninio šokolado sūrio tortas (16 asm.)

 Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo folija išklokite 22 cm skersmens kepimo indą atsegamais kraštais.Šokoladinius sausainius susmulkinkite iki trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Paruošta mase išklokite kepimo indo dugną ir sieneles. Kepkite torto pagrindą įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 ºC. Paruoškite torto įdarą Nedideliame...

Baltojo šokolado putėsiai su braškėmis (6 asm.)

Baltąjį šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir sviestą sudėkite į nedidelį dubenėlį. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, patikrindami kas pusę minutės ir pamaišydami, kol gausite vientisą masę. Neperkaitinkite. Atidėkite į šalį. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, suberkite miltelinį cukrų ir supilkite kreminį kavos likerį (jei norite, galite jį pakeisti kitu mėgstamu likeriu ar vietoje alkoholio naudoti...
5.0/1

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis (8 asm.)

Kaip kepti keksiukus Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų formelių. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Dubenėlį statykite ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu (taip, kad dubenėlio dugnas neliestų vendens), t. y. padarykite „garų vonelę“. Kaitinkite šokoladą ir sviestą maišydami, kol gausite vientisą masę. Atidėkite į šalį....

Velykų duona „Paska“ (6 asm.)

Pieną pašildykite iki maždaug 100°C temperatūros – jis turi būti šiltas, bet ne karštas. Suberkite į pieną cukrų ir sausas mieles. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir sausos mielės ištirps. Uždenkite dubenėlį švariu rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje apie 10–15 min., kol suputos paviršius. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Supilkite į dubenį mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Sumaišykite, sudėkite kubeliais...
4.0/4

Sušiai su lašiša (2 asm.)

Ant bambukinio kilimėlio dedame jūrų dumblių lakštą, ant jo – plonu sluoksniu (0,5–1 cm) ryžius, kad iki lapo galų liktų po 1,5 centimetro. Per vidurį dedame juostelėmis supjaustytą lašišą, agurką. Viską apibarstome prieskoniais (tinka karis) . Laisvus lapo kraštus suvilgome vandeniu. Kilimėliu susukame lapą taip, kad laisvi kraštai suliptų. Susuktą ritinėlį pjaustome 1 cm storio ritinėliais. Valgome su žaliųjų krienų padažu (vasabi) ar...
4.2/11

Višta ant butelio (4 asm.)

Viščiuką nuplaukite, ištrinkite česnaku ir prieskoniais, apipilkite  kefyru. Laikykite vieną parą. Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Kepimo skardą ištepkite riebalais, per vidurį dėkite butelį. Jo apačią apvyniokite folija ir pripilkite šalto vandens. Ant butelio užmaukite viščiuką ir aplink išdėliokite ketvirčiais pjaustytas bulves. Kepkite apie 1,5 val. 180 °C orkaitėje. Receptą atsiuntė Lina M.

Varškės plokštainis su pomidorais (2 asm.)

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Nedideliame puode užkaiskite šiek tiek vandens. Česnako nelupkite, tik nupjaukite galvos viršūnėlę (turi atsiverti visų skiltelių „akutės“). Taip paruoštą česnaką dėkite ant nedidelės folijos skiautės (blizgia puse į išorę), pašlakstykite aliejaus ir sandariai susukite į foliją. Dėkite į verdantį vandenį ir troškinkite 20 minučių. Tuo metu per sietelį pertrinkite varškę. Suberkite į ją tarkuotą sūrį. Įdėkite...

Keptos cukinijos (2 asm.)

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Neluptą cukiniją kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais arba kvadratėliais. Kiaušinį išplakite su pienu, česnakų granulėmis, druska, maltais juodaisiais pipirais. Sūrį sumaišykite su džiūvėsėliais. Pjaustytas cukinijas suvilgykite plaktame kiaušinyje ir iš abiejų pusių apvoliokite sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite apie 10 minučių. Receptą...