Prisijungti
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais

Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais
Mariaus Žičiaus nuotr. / Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Žuvį pabarstykite prieskoniais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir 15–20 minučių palikite pastovėti. Kiaušinį išplakite. Žuvies gabaliukus panardinkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žuvį po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Jei gabaliukai storesni, dėkite juos į skardą ir dar 10 minučių kepkite 160 laipsnių orkaitėje.

2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su sviestu, sudėkite pievagrybius ir kepkite dar 10 minučių. Įdėkite grietinės, paskaninkite druska, pipirais ir troškinkite 2–3 minutes. Tuomet suberkite fermentinį sūrį ir gerai išmaišykite.

3. Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išskobkite vidų. Pomidorus prikimškite pievagrybių įdaro, ant viršaus uždėkite nupjautas viršūnėles ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių (stebėkite, kad pomidorai neištižtų).

4. Į lėkštes dėkite po vieną ar du žuvies gabalėlius, ant viršaus uždėkite įdarytą pomidorą.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Kategorijos

 
Komentarai

Daugiau receptų

Žaliosios bolivinių balandų salotos

Žaliosios bolivinių balandų salotos (2 asm.)

Bolivines balandas išvirkite pagal skonį pasūdytame vandenyje. Brokolį trumpai apvirkite arba ištroškinkite garuose. Leiskite atvėsti. Susmulkinkite. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis. Fetą supjaustykite kubeliais. Į lėkš...
Braškių šaltsriubė

Braškių šaltsriubė (1 asm.)

Braškes gerai nuplaukite, nusausinkite. 3-4 braškes atidėkite į šalį, visas kitas berkite į elektrinį plakiklį. Į jį taip pat suberkite cukrų, supilkite pieną. Suplakite iki vientisos masės. Likusias nesutrintas braškes perpjaukite į kelias dalis ir...
Uzbekiškos salotos su pomidorais

Uzbekiškos salotos su pomidorais (2 asm.)

Reikės aštraus peilio, nes visi komponentai turi būti supjaustyti itin smulkiai. Labai plonais žiedais ar pusžiedžais supjaustykite svogūnus. Susmulkinkite aitriąją papriką, pomidorus, kalendrą ir baziliką. Pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Š...
Cukinijų salotos su ožkų sūriu

Cukinijų salotos su ožkų sūriu (2 asm.)

Supjaustykite cukinijas plonomis juostelėmis. Dėkite į dubenį ir sumaišykite su kapotais svogūnais, alyvuogių aliejumi ir actu. Leiskite pastovėti 10–15 min. Vėliau dėkite kedro riešutus, druską, pipirus ir baziliką bei viską išmaišykite.
Bulvių salotos

Bulvių salotos (2 asm.)

Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite per pusę arba į keturias dalis. Dėkite į dubenį, pridėkite sukapotų krapų, kalendros bei per pusę perpjautų vyšninių pomidorų. Gerai viską išmaišykite. Užpilui: kruopščiai išmaiš...
Briuselinių kopūstų salotos su kumpiu

Briuselinių kopūstų salotos su kumpiu (2 asm.)

Smulkiai supjaustykite briuselinius kopūstus ir šoninę bei dėkite į dubenį.  3–5 min. ant mažos ugnies pakepinkite graikinius riešutus. Į dubenį su kopūstais ir šonine dėkite apkepintus riešutus bei razinas. Gerai išmaišykite. Užpilui: kruopščiai (...
Morkų salotos su obuoliais ir imbieru

Morkų salotos su obuoliais ir imbieru (2 asm.)

Plonais šiaudeliais susmulkinkite (arba sutrinkite stambia trintuve) morkas ir obuolį. Nuvalykite imbiero šaknį ir sutrinkite stambia trintuve. Supjaustykite svogūnus. Dėkite viską į dubenį ir pridėkite riešutų. Užpilui sumaišykie actą, klevų sirupą,...
Citrininis pudingas

Citrininis pudingas (2 asm.)

Nulupkite 4 citrinas ir supjaustykite žievelę plonomis juostelėmis. Užpilkite žieveles vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Vėliau per sietelį nupilkite vandenį, į indą su žievelėmis įberkite stiklinę cukraus ir įpilkite stiklinę...
Šokoladiniai raguoliai

Šokoladiniai raguoliai (4 asm.)

Iki 180 lapsnių įkaitinkite orkaitę, skardą išklokite kepimo popieriumi. Išplakite 1 kiaušinį kartu su 1–2 šaukštais vandens. Atidėkite į šalį. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir supjaustykite trikampiais (panašiais į picos skilteles). Susmulkintą...
Trapūs sausainiai

Trapūs sausainiai (4 asm.)

Įkaitinkite orkaitę iki 180 lapsnių. Sumaišykite 350 g sviesto, pusę stiklinės cukraus (arba miltelinio cukraus) bei žiupsnelį druskos. Dėkite miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta. Iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio ir formuokite...
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt