2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais

Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais
Mariaus Žičiaus nuotr. / Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais
Skaitysiu vėliau

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Žuvį pabarstykite prieskoniais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir 15–20 minučių palikite pastovėti. Kiaušinį išplakite. Žuvies gabaliukus panardinkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žuvį po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Jei gabaliukai storesni, dėkite juos į skardą ir dar 10 minučių kepkite 160 laipsnių orkaitėje.

2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su sviestu, sudėkite pievagrybius ir kepkite dar 10 minučių. Įdėkite grietinės, paskaninkite druska, pipirais ir troškinkite 2–3 minutes. Tuomet suberkite fermentinį sūrį ir gerai išmaišykite.

3. Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išskobkite vidų. Pomidorus prikimškite pievagrybių įdaro, ant viršaus uždėkite nupjautas viršūnėles ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių (stebėkite, kad pomidorai neištižtų).

4. Į lėkštes dėkite po vieną ar du žuvies gabalėlius, ant viršaus uždėkite įdarytą pomidorą.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Kategorijos

Šaltinis: Ji24.lt
Komentarai

Daugiau receptų

Paprastas varškės pyragas

Paprastas varškės pyragas (6 asm.)

Šaltą sviestą sutarkuojame ir pirštais triname su cukrumi, vanile ir miltais tol, kol gausime daug, vienodo dydžio, šlapių trupinukų. Varškę gerai suplakame su kiaušiniais, cukrumi, krakmolu ir vanile. Į nemažą kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens)...
Braškių ir bananų ledai

Braškių ir bananų ledai (8 asm.)

Ledų formelės yra viena geriausių investicijų, kurią galite skirti sau ir savo šeimai. Ši investicija sieks iki 5 €, o atsipirks keleriopai. Žinoma, ne grynaisiais, tačiau galėsite savo namuose visus vaišinti skaniais ir sveikais ledais. Šiems ledams naudojau šaldytas braškes, kurios šaldiklyje guli nuo praeito sezono. 
Orkaitėje keptas omletas su špinatais

Orkaitėje keptas omletas su špinatais (6 asm.)

Į dubenį sudėkite kiaušinius, druską ir pipirus. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir dar kartą išplakite. Špinatus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Galite tiesiog stipriai rankomis suspausti, tarsi išgręžti....
Agurkų užkandis su lašiša

Agurkų užkandis su lašiša (2 asm.)

Agurkus nulupkite ir šaukšteliu išimkite sėklas, susmulkinkite, kaip ir ridikėlius su avokadu. Sumaišytas daržoves apšlakstykite šaukšteliu citrinos sulčių. Jogurtą pagardinkite druska, pipirais ir įmaišykite smulkintus krapus. Paruoškite keturias...
Moliūginiai blynai

Moliūginiai blynai (4 asm.)

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Grietinėlę, moliūgų tyrę ir kiaušinį suplakame iki vientisos masės ir įmaišome miltus. Keptuvę gerai įkaitiname, iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių, po kelias...
Šokoladiniai blynai

Šokoladiniai blynai (4 asm.)

Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, kakava ir cukrumi. Per vidurį padarome duobutę, įmušame kiaušinį, supilame pieną ir aliejų. Viską išsukame iki vientisos masės ir įmaišome šokoladą. Keptuvę gerai įkaitiname, temperatūrą sumažiname iki...
Keksas su džiovintomis spanguolėmis

Keksas su džiovintomis spanguolėmis (6 asm.)

Spanguoles sudedame į nedidelį puodą, užpilame 100 ml limonado ir 2 minutes verdame. Nukošiame skystį ir atidedame. Margariną išsukame su cukrumi, vanile, smulkiai nutarkuotomis citrinų žievelėmis. Po vieną įplakame kiaušinius ir kelis šaukštus...
Kepti brokoliai su citrina

Kepti brokoliai su citrina (2 asm.)

Brokolio žiedelius sudėliojame kepimo skardoje. Alyvuogių aliejų sumaišome su druska, pipirais bei tarkuota citrinos žievele. Gautu padažu tolygiai apšlakstome brokolius ir kepame juos orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį....
„Croissant“ pusryčių sumuštinis

„Croissant“ pusryčių sumuštinis (2 asm.)

Nuplaukite ir nusausinkite špinatus. Į keptuvę įdėkite šaukštelį sviesto, jam išsilydžius sudėkite špinatus, įberkite druskos ir pipirų. Pakepinkite porą minučių, kol špinatai sukris ir suminkštės. Atidėkite juos į šalį. Kiaušinius sudėkite į dubenė...
Mango, apelsinų ir kivių kokteilis

Mango, apelsinų ir kivių kokteilis (2 asm.)

Gaivus kokteilis su maloniu mėtos prieskoniu.
Parašykite atsiliepimą apie Ji24