Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai
Fotolia nuotr. / Sviestiniai sausainiai

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje.

2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė.

3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite miltus ir visus prieskonius: nutarkuotas citrinų žieveles, vanilinį cukrų.

4. Iš tešlos suformuokite apvalų rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 4 mm storio lakštą.

5. Specialia formele išspauskite širdeles, jų viduje pirštu padarykite duobutę, į ją įkrėskite džemo.

6. Sausainius kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Prieš tiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kategorijos

Komentuoti receptą
4 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Vištienos suktinukai su feta, riešutais, saulėje džiovintais pomidorais ir parmezano padažu (4 asm.)

Vištieną įpjaukite ir išmuškite, kad išeitų kuo plonesni gabalėliai, iš abiejų pusių pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais.  Ruoškite įdarą: pomidorus ir česnakus susmulkinkite, sumaišykite su feta ir susmulkintais riešutais (recepto...

Kiniškos salotos (4 asm.)

Agurką supjaustykite šiaudeliais, makaronus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės. Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Padažą užpilkite ant daržovių, makaronų ir mėsos, gerai sumaišykite. Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ant grilio kepta vištiena su pikantišku persikų padažu (4 asm.)

Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį. Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps. Padažas: Persikus supjaustykite,...

Įdarytos slyvos (15 asm.)

Tarkuotus sūrius sumaišykite su susmulkintais česnakais ir riešutais, įmaišykite majonezą ir gauta mase užpildykite slyvas. Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI  

Saldžiaaštrės krevečių salotos (6 asm.)

Krevetės išvirkite, nuvalykite. Salotas supjaustykite, sumaišykite su pesto padažu ir šlakeliu aliejaus. Avokadą supjaustykite riekelėmis ir kartu su pomidorais dėkite ant salotų lapų. Krevetes trumpai pakepinkite su medumi, paprika, čili, sudė...

Aluje kepta kiaulienos sprandinė (12 asm.)

Visus marinato ingredientus sumaišykite. Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis. Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves. Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40...

Morkų salotos su feta, cukruotais riešutais ir balzaminio acto padažu (5 asm.)

Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Sezamus ir migdolus suberkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, į ją suberkite cukrų ir įpilkite pora šaukštų vandens. Viską pakepinkite kol išgaruos skystis ir riešutai pasidengs...