Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai
Fotolia nuotr. / Sviestiniai sausainiai

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje.

2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė.

3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite miltus ir visus prieskonius: nutarkuotas citrinų žieveles, vanilinį cukrų.

4. Iš tešlos suformuokite apvalų rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 4 mm storio lakštą.

5. Specialia formele išspauskite širdeles, jų viduje pirštu padarykite duobutę, į ją įkrėskite džemo.

6. Sausainius kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Prieš tiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kategorijos

Komentuoti receptą
4 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Mišrainė „Grybukas“ (4 asm.)

Grybus nuplaukite, susmulkinkite, palikite keletą grybukų nepjaustytų papuošimui, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Svogūną susmulkinkite, suberkite konservuotus žirnelius viską sumašykite su majonezu. Papuoškite smulkintais svogūnų...

Kiniška vištiena „Guo Bao“ (6 asm.)

Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Krakmolą sumaišykite su druska. Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų...

„Juodojo miško“ keksiukai (12 asm.)

Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą. Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę,...

Grybų pyragas (4 asm.)

Skardos dugną išklokite kambario temperatūros tešlos lakštais. Kiaušinius šakute išplakite su grietinėle, druska ir prieskoniais. Ant tešlos lakštų juostelėmis išklokite faršą ir grybus. Užpilkite paruoštą grietinėlę, jei dar liko tešlos lakštų...

Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais (4 asm.)

Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvę...

Vištienos suktinukai su feta, riešutais, saulėje džiovintais pomidorais ir parmezano padažu (4 asm.)

Vištieną įpjaukite ir išmuškite, kad išeitų kuo plonesni gabalėliai, iš abiejų pusių pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais.  Ruoškite įdarą: pomidorus ir česnakus susmulkinkite, sumaišykite su feta ir susmulkintais riešutais (recepto...

Kiniškos salotos (4 asm.)

Agurką supjaustykite šiaudeliais, makaronus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės. Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Padažą užpilkite ant daržovių, makaronų ir mėsos, gerai sumaišykite. Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ant grilio kepta vištiena su pikantišku persikų padažu (4 asm.)

Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį. Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps. Padažas: Persikus supjaustykite,...

Įdarytos slyvos (15 asm.)

Tarkuotus sūrius sumaišykite su susmulkintais česnakais ir riešutais, įmaišykite majonezą ir gauta mase užpildykite slyvas. Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI  

Saldžiaaštrės krevečių salotos (6 asm.)

Krevetės išvirkite, nuvalykite. Salotas supjaustykite, sumaišykite su pesto padažu ir šlakeliu aliejaus. Avokadą supjaustykite riekelėmis ir kartu su pomidorais dėkite ant salotų lapų. Krevetes trumpai pakepinkite su medumi, paprika, čili, sudė...