Trečiadienis 2015.07.29
Pranešk naujieną
Daugiau orai.lt
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai
Fotolia nuotr. / Sviestiniai sausainiai

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje.

2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė.

3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite miltus ir visus prieskonius: nutarkuotas citrinų žieveles, vanilinį cukrų.

4. Iš tešlos suformuokite apvalų rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 4 mm storio lakštą.

5. Specialia formele išspauskite širdeles, jų viduje pirštu padarykite duobutę, į ją įkrėskite džemo.

6. Sausainius kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Prieš tiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kategorijos

 
Komentarai

Daugiau receptų

Brokolių salotos su sezamais

Brokolių salotos su sezamais (2 asm.)

Brokolius apvirkite 2-6 minutes ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Susmulkinkite. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite padažu.    
Pomidorų ir avokadų salotos

Pomidorų ir avokadų salotos (2 asm.)

Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.
Gaivinančios arbūzų salotos

Gaivinančios arbūzų salotos (2 asm.)

Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Susuktos lašišų salotos

Susuktos lašišų salotos (2 asm.)

Susmulkinkite lašišą, agurkus,  salierus ir sumaišykite visus ingredientus tarpusavyje. Dabar gautą masę įvyniokite į salotų lapus ir patiekite.
Spalvingos bolivinių balandų salotos

Spalvingos bolivinių balandų salotos (2 asm.)

Bolivines balandas ir pupeles išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite visus salotoms skirtus ingredientus ir pagardinkite druska bei pipirais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Lapinių kopūstų ir morkų salotos

Lapinių kopūstų ir morkų salotos (2 asm.)

Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Vanilinė „Panna cotta“ su braškių putėsiais ir braškių žele

Vanilinė „Panna cotta“ su braškių putėsiais ir braškių žele (3 asm.)

Vanilinė panna cotta: želatiną užpilkite šiltu vandeniu, išbrinkinkite, o vėliau pašildykite, kad ištirptų (tai galima daryti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje). Pieną, grietinėlę ir cukrų sumaišykite nedideliame puode. Vanilės ankštis...
Bananų duona su šokolado gabaliukais

Bananų duona su šokolado gabaliukais (4 asm.)

Bananus sutrinkite šakute kartu su cukrumi, aliejumi ir kiaušiniu. Įplakite druską, vanilę ir kefyrą. Suberkite miltus, šokolado lašelius ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Gautą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Pašaukite į...
Greipfrutų keksas

Greipfrutų keksas (4 asm.)

Jogurtą išplakite su cukrumi, aliejumi, sultimis ir greipfruto žievele. Sudėkite miltus, kepimo miltelius ir užmaišykite tešlą. Supilkite į paruoštą kepimo formą ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepkite apie 40 minučių. Pravėsusį...
Tortas „Ferrero Rocher“

Tortas „Ferrero Rocher“ (5 asm.)

Pasiruošikite biskvitus. Kiaušinius elektriniu plakikliu sumaišykite su cukrumi. Suberkite maltus riešutus, miltus, kakavą ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišykite. Tešlą padalinkite į tris lygias dalis ir po vieną kepkite biskvitus. (aš kepiau...
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt