Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.8 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai
Fotolia nuotr. / Sviestiniai sausainiai
Skaitysiu vėliau

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje.

2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė.

3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite miltus ir visus prieskonius: nutarkuotas citrinų žieveles, vanilinį cukrų.

4. Iš tešlos suformuokite apvalų rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 4 mm storio lakštą.

5. Specialia formele išspauskite širdeles, jų viduje pirštu padarykite duobutę, į ją įkrėskite džemo.

6. Sausainius kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Prieš tiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kategorijos

 
Komentarai

Daugiau receptų

Tinginys (be kondensuoto pieno)

Tinginys (be kondensuoto pieno) 15 asm.

Visus sausainius smulkiai sulaužykite arba supjaustykite. Man greičiausia tai atlikti aštriu peiliu. Gautus gabalėlius sudėkite į didelį dubenį. Nedideliame puode išlydykite sviestą, tuomet supilkite pieną, cukrų, kakavą ir vanilės esenciją. Viską...
Gaivi arbūzų salsa su mėtomis

Gaivi arbūzų salsa su mėtomis 4 asm.

Nulupkite arbūzo žievę, likusią dalį supjaustykite vidutiniais kubeliais ir pašalinkite sėklas. Svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su arbūzu. Į vaisių ir daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, mėtas,...
Žymės: mėtos, arbūzas
Vasariška pomidorų salsa

Vasariška pomidorų salsa 4 asm.

Pomidorus perpjaukite pusiau, išskobkite visas sėklytes – jų neprireiks. Likusią pomidoro dalį supjaustykite smulkiai kubeliais. Raudoną ir žalią paprikas, svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite smulkiai kvadratėliais ir sumaišykite su pomidorais....
Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina

Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina 4 asm.

Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė. Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę...
Barbekiu padažas

Barbekiu padažas 6 asm.

Į atskirą dubenį supilkite pomidorų padažą ir soją. Gerai išmaišykite. Berkite visus sausuosius prieskonius ir padažą gerai išmaišykite, jei turite, pagardinkite dūmo skonio aromatu. Padažas puikiai tiks burgeriams, kiaulienai, jautienai, vištienai....
Brandintos jautienos burgeriai su barbekiu padažu

Brandintos jautienos burgeriai su barbekiu padažu 6 asm.

Sumalkite jautieną ir susiformuokite nedidelius blyno formos maltinukus. Maltinukus kepkite ant grotelių ar grilyje iš abiejų pusių po keletą minučių. Kepimo laikas priklauso nuo to, kaip iškepusios mėsos norite.  Porą minučių paskrudinkite ir...
Bandelės burgeriams

Bandelės burgeriams 10 asm.

Mieles sumaišome su šiltu vandeniu ir cukrumi, paliekame kelioms minutėms cukrui ištirpti ir masei suputoti. Atskirame inde suplakame kiaušinį, sumaišome jį su druska, pienu, aliejumi. Visą šią masę supilame į mielių mišinį, gerai sumaišome....
Barbekiu glazūra šonkauliukams

Barbekiu glazūra šonkauliukams 4 asm.

Į atskirą virimui skirtą puodą sudėkite visus glazūros ingredientus. Virkite ant nedidelės ugnies iki tiršto padažo konsistencijos maždaug 30 minučių. Paruoštu padažu aptepkite jau pamarinuotus ir kiek pakeptus kiaulienos šonkauliukus, tuomet juos į...
Grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai 4 asm.

Į atskirą indą suberkite visus mėsai marinuoti naudojamus sausuosius prieskonius ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Išmaišykite. Prieskonius su aliejumi įtrinkite į šonkauliukus. Uždengtą mėsą palikite marinuotis mažiausiai pusę valandos, tač...
Obuolių ir agurkų kokteilis

Obuolių ir agurkų kokteilis 2 asm.

Į kokteilinę sudėkite supjaustytus obuolius ir agurkus. Išspaustas apelsinų sultis, sutarkuotą imbiero šaknį, sirupą ir sėklas. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei matote, kad kokteilis per tirštas – įpilkite šiek tiek šalto vandens ir dar...
Parašykite atsiliepimą apie Ji24