Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba
Fotolia nuotr. / Svogūnų sriuba

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir nuolat maišydama kepkite svieste apie 40 min. ant labai mažos ugnies, kol jie gražiai apskrus, bet jokiu būdu nesudegs. Gerai paruošti svogūnai turi būti rusvos spalvos, šiek tiek apskrudę ir labai malonaus aromato.

2. Svogūnams baigiant kepti, įspauskite česnakus, viską gerai išmaišykite ir įberkite nepilną šaukštą miltų.

3. Svogūnus sukrėskite į didelį puodą su verdančiu sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį.

4. Nepamirškite sriubos pasūdyti ir pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius gilius dubenėlius, į kiekvieną dėkite po nedidelę riekelę prancūziškojo batono.

6. Sriubos indelius kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę, ištraukusios kiek atvėsinkite ir užberkite tarkuoto sūrio.

7. Kad sriuba būtų pikantiškesnė, šliūkštelėkite į ją truputį brendžio arba vyšnių trauktinės.

 

Kategorijos

Skaityti visus komentarus 2
Komentuoti receptą
4 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Pyragas „Grybautojo svajonė“ (6 asm.)

Įdarui - faršą pakepinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Viską pakepinkite, ataušinkite. Tešlai - majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišykite. Sudėkite kepimo...

Šventinė silkė su grybais (4 asm.)

Keletą grybų galvučių palikite papuošimui, kitus grybus sumalkite, puse svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite aliejuje, sudėkite maltus grybus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, viską pakepinkite keletą minučių, atvėsinkite....

„Knygutės“ su grybais (4 asm.)

Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite. Keletą grybų galvučių palikite papuošimui. Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir iš...

Mišrainė „Grybukas“ (4 asm.)

Grybus nuplaukite, susmulkinkite, palikite keletą grybukų nepjaustytų papuošimui, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Svogūną susmulkinkite, suberkite konservuotus žirnelius viską sumašykite su majonezu. Papuoškite smulkintais svogūnų...

Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu (6 asm.)

Sezamų druska „Gomasio“ – tai japoniški prieskoniai, susidedantys vos iš 2 ingredientų – sezamų ir druskos. Maišoma santykiu 20:3 (recepto autorė maišė 100 g sezamų su 15 g druskos). Sezamai pakepinami ir sugrūdžiami su druska (geriausiai jūros)....

Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu (12 asm.)

Kokoso drožles, sezamų sėklas ir žemės riešutus apkepinkite. Žemės ir graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska. Kitame inde morkas sumaišykite su riešutais, kokosais, sėklomis ir...

Kiniška vištiena „Guo Bao“ (6 asm.)

Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Krakmolą sumaišykite su druska. Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų...

„Juodojo miško“ keksiukai (12 asm.)

Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą. Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę,...

Grybų pyragas (4 asm.)

Skardos dugną išklokite kambario temperatūros tešlos lakštais. Kiaušinius šakute išplakite su grietinėle, druska ir prieskoniais. Ant tešlos lakštų juostelėmis išklokite faršą ir grybus. Užpilkite paruoštą grietinėlę, jei dar liko tešlos lakštų...

Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais (4 asm.)

Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvę...