Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba
Fotolia nuotr. / Svogūnų sriuba

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir nuolat maišydama kepkite svieste apie 40 min. ant labai mažos ugnies, kol jie gražiai apskrus, bet jokiu būdu nesudegs. Gerai paruošti svogūnai turi būti rusvos spalvos, šiek tiek apskrudę ir labai malonaus aromato.

2. Svogūnams baigiant kepti, įspauskite česnakus, viską gerai išmaišykite ir įberkite nepilną šaukštą miltų.

3. Svogūnus sukrėskite į didelį puodą su verdančiu sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį.

4. Nepamirškite sriubos pasūdyti ir pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius gilius dubenėlius, į kiekvieną dėkite po nedidelę riekelę prancūziškojo batono.

6. Sriubos indelius kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę, ištraukusios kiek atvėsinkite ir užberkite tarkuoto sūrio.

7. Kad sriuba būtų pikantiškesnė, šliūkštelėkite į ją truputį brendžio arba vyšnių trauktinės.

 

Kategorijos

Skaityti visus komentarus 2
Komentuoti receptą
4 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Kreminė pievagrybių sriuba (5 asm.)

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su aliejumi, apkepkite svogūną ir česnaką, kai svogūnas švelniai paruduos sudėkite pievagrybius ir juos truputį apkepkite. Apkeptas daržoves sudėkite į sultinį, viską pasūdykite, pagardinkite mė...

Persikų, aviečių ir juodųjų serbentų kokteilis (1 asm.)

Persikus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite kauliukus. Avietes ir serbentus nuplaukite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Skanaukite su lazdyno riešutais ar kokoso drožlėmis. 

Mėlynių, aviečių ir bananų kokteilis (1 asm.)

Mėlynes ir avietes nuplaukite, bananus nulupkite ir supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite graikiniais riešutais arba moliūgų sėklomis. 

Vyšnių, obuolių ir špinatų kokteilis (1 asm.)

Obuolius nulupkite, špinatus ir vyšnias nuplaukite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite ispaninių šalavijų sėklomis.

Arbūzų, bananų ir mėlynių kokteilis (1 asm.)

Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite...

Pikantiški rauginti agurkėliai (5 asm.)

Agurkus nuplaukite ir palikite kelioms valandoms šaltame vandenyje. Česnakų skilteles, krieno šaknį, aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, krapus susmulkinkite. Dugną indo, kuriame raugsite agurkus, padenkite vienu sluoksniu prieskonių, o...

Greitai užraugti agurkėliai maišelyje (5 asm.)

Agurkėlius nuplaukite ir nupjaukite galiukus. Sudėkite į didelį polietileninį, tvirtą maišelį. Agurkus apibarstykite druska, sudėkite trintas česnakų skilteles ir smulkintus krapus. Maišelį užriškite ir gerai pakratykite, kad prieskoniai...