Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba
Fotolia nuotr. / Svogūnų sriuba

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir nuolat maišydama kepkite svieste apie 40 min. ant labai mažos ugnies, kol jie gražiai apskrus, bet jokiu būdu nesudegs. Gerai paruošti svogūnai turi būti rusvos spalvos, šiek tiek apskrudę ir labai malonaus aromato.

2. Svogūnams baigiant kepti, įspauskite česnakus, viską gerai išmaišykite ir įberkite nepilną šaukštą miltų.

3. Svogūnus sukrėskite į didelį puodą su verdančiu sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį.

4. Nepamirškite sriubos pasūdyti ir pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius gilius dubenėlius, į kiekvieną dėkite po nedidelę riekelę prancūziškojo batono.

6. Sriubos indelius kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę, ištraukusios kiek atvėsinkite ir užberkite tarkuoto sūrio.

7. Kad sriuba būtų pikantiškesnė, šliūkštelėkite į ją truputį brendžio arba vyšnių trauktinės.

 

Kategorijos

Skaityti visus komentarus 2
Komentuoti receptą
4 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Nekaloringa kopūstų sriuba (4 asm.)

Susmulkinkite visas daržoves; Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi; Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite; Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir...

Pyragas su braškėmis (12 asm.)

Kiaušinius išplakite su cukrumi, tada nuolat maišydami supilkite aliejų, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Viską labai gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus gražiai išdėliokite braškes (...

Lietiniai su vištiena ir sūriu (16 asm.)

Kiaušinius išplakite su pienu ir grietinėle, po truputį, nuolat maišydami berkite miltus (berkite tol, kol tešla bus tinkamos konsistencijos, todėl jų gali prireikti mažiau ar šiek tiek daugiau). Į tešlą įpilkite aliejaus ir įberkite druskos. Teš...

Pyragas „Grybautojo svajonė“ (6 asm.)

Įdarui - faršą pakepinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Viską pakepinkite, ataušinkite. Tešlai - majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišykite. Sudėkite kepimo...

Šventinė silkė su grybais (4 asm.)

Keletą grybų galvučių palikite papuošimui, kitus grybus sumalkite, puse svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite aliejuje, sudėkite maltus grybus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, viską pakepinkite keletą minučių, atvėsinkite....

„Knygutės“ su grybais (4 asm.)

Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite. Keletą grybų galvučių palikite papuošimui. Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir iš...

Bananų duona (12 asm.)

Kiaušinius plakite su cukrumi, supilkite aliejų. Pilkite pieną, nuolat maišydami suberkite miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite, sudėkite sutrintus bananus ir sukapotą (arba sutarkuotą) šokoladą. Tešlą tolygiai paskirstykite...

Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu (4 asm.)

Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir...

Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais (4 asm.)

Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstykite druska ir palikite ~15 min. pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas). Vėliau baklažanus nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje rantytu dugnu („grill“), kol šiek tiek...

Mišrainė „Grybukas“ (4 asm.)

Grybus nuplaukite, susmulkinkite, palikite keletą grybukų nepjaustytų papuošimui, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Svogūną susmulkinkite, suberkite konservuotus žirnelius viską sumašykite su majonezu. Papuoškite smulkintais svogūnų...