Šeštadienis 2015.09.05
Pranešk naujieną
Daugiau orai.lt
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Vištienos kotletukai

Vištienos kotletukai
Fotolia nuotr. / Vištienos kotletukai

Ingredientai

  • Vištiena 500 g didesnė krūtinėlė
  • Duona 1 vnt. pusė baltos prancūziškos bandelės
  • Pienas 125 ml
  • Sviestas 1 valg. š.
  • Kiaušiniai 2 vnt. 2 tryniai, kiaušinio baltymas
  • Džiūvėsiai 60 g 2 saujelės
  • Apelsinai 1 vnt. ir trečdalis šaukštelio nutarkuotos žievelės
  • Salotos 30 g saujelė įvairių mažų salotų lapelių (burokėlių, gražgarsčių)
  • Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
  • Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį maltų, baltųjų

Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją žievelės dalį ir supjaustykite apelsiną griežinėliais.

3. Bandelę sutrupinkite, užpilkite pienu, kai suminkštės, nuspauskite ir sumeskite į indą su vištiena. Ten pat sudėkite sviestą, įmuškite trynius, gerai išminkykite, įberkite šaukštą džiūvėsėlių, nutarkuotą apelsinų žievelę. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, tada šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą baltymą.

4. Rankomis suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min. 

5. Tiekite su apelsinų griežinėliais ir salotų lapeliais.

Kategorijos

 
Komentarai: 3

Daugiau receptų

Konservuotos baravykų salotos

Konservuotos baravykų salotos (4 asm.)

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus – žiedais, morkas sutarkuokite. Daržoves sumaišykite su druska, užpilkite kelis šaukštus aliejus ir troškinkite ant nedidelės ugnies. Po...
Marinuoti baravykai

Marinuoti baravykai (4 asm.)

Grybus nuplaukite, nuvalykite ir virkite 15-20 minučių pasūdytame vandenyje. Po virimo palikite grybus nuvarvėti ir apdžiūti, kol gaminsite marinatą. Suberkite į vandenį druską, cukrų, pipirus, krapus ir užvirinkite. Tada supilkite actą ir gautame...
Sūdyti baravykai

Sūdyti baravykai (4 asm.)

Grybus nuvalykite ir virkite 30-40 minučių, nukoškite. Po to virkite antrą kartą pasūdytame vandenyje su prieskoniais 30 minučių ir vėliau dėkite į stiklainius bei užpilkite sūrymu, kuriame virė. Stiklainius užsukite ir apverskite.
Vaniliniai ledai su braškėmis

Vaniliniai ledai su braškėmis (4 asm.)

Grietinėlę, kondensuotą pieną ir vanilės esenciją supilkite į vieną dubenį. Elektriniu plaktuvu plakite, kol masė taps puresnė, kaip beveik iki standumo plakta grietinėlė (akimirkai turi išlikti plakimo žymės). Tam gali prireikti šiek tiek kantrybės,...
Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis

Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis (4 asm.)

Vištiena: Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių. Į...
Nekeptas braškių tortas

Nekeptas braškių tortas (4 asm.)

Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir...
Citrininis trupiniuotis

Citrininis trupiniuotis (4 asm.)

Minkštą sviestą, cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius sudėkite į vieną dubenį ir rankomis maišykite, trinkite tarp pirštų, kol gausite daug drėgnų trupinių. Tešlą atidėkite. Kondensuotą pieną gerai suplakite su citrinos...
Kokosinės rikotos spurgytės

Kokosinės rikotos spurgytės (4 asm.)

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, kokoso drožles, druską, degtinę ir rikotą. Suplakite iki vientisos masės. Iš lėto berkite miltus ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą. Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, ant viryklės...
Nekeptas gaivus tortas su avietėmis

Nekeptas gaivus tortas su avietėmis (4 asm.)

Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį. Sudėkite į maisto trintuvą datules...
Žemės riešutų sviesto tortas

Žemės riešutų sviesto tortas (4 asm.)

Pyrago pagrindo ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės – tik nepersistenkite ir nepagaminkite riešutų sviesto. Vis įpilkite augalinio pieno, kad konsistencija nebūtų pernelyg tiršta. Gauta mase išklokite apvalią...
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt  

Mieli skaitytojai,
portalas 15min.lt augs ir vystysis, jeigu ir toliau gaus pajamas iš reklamos, kitų pajamų mes neturime. Kadangi jūs naudojatės reklamos blokavimo programa, reklamų nematote, išskyrus šią vieną. Prašome jūsų supratimo. Gero naršymo! 15min komanda.

Uždaryti