4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Vištienos kotletukai

Vištienos kotletukai
Fotolia nuotr. / Vištienos kotletukai

Ingredientai

  • Vištiena 500 g didesnė krūtinėlė
  • Duona 1 vnt. pusė baltos prancūziškos bandelės
  • Pienas 125 ml
  • Sviestas 1 valg. š.
  • Kiaušiniai 2 vnt. 2 tryniai, kiaušinio baltymas
  • Džiūvėsiai 60 g 2 saujelės
  • Apelsinai 1 vnt. ir trečdalis šaukštelio nutarkuotos žievelės
  • Salotos 30 g saujelė įvairių mažų salotų lapelių (burokėlių, gražgarsčių)
  • Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
  • Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį maltų, baltųjų

Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją žievelės dalį ir supjaustykite apelsiną griežinėliais.

3. Bandelę sutrupinkite, užpilkite pienu, kai suminkštės, nuspauskite ir sumeskite į indą su vištiena. Ten pat sudėkite sviestą, įmuškite trynius, gerai išminkykite, įberkite šaukštą džiūvėsėlių, nutarkuotą apelsinų žievelę. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, tada šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą baltymą.

4. Rankomis suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min. 

5. Tiekite su apelsinų griežinėliais ir salotų lapeliais.

Kategorijos

 
Komentarai: 3

Daugiau receptų

Citrininis maskarponės pyragas

Citrininis maskarponės pyragas (4 asm.)

Avižinius sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sviestu ir berkite į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Suslėkite pyragui pagrindą. Želatiną užpilkite vandeniu ir palaukite kol išbrinks. Maskarponę išplakite su tryniais, cukrumi,...
Pyragas su sidru ir obuolių rožytėmis

Pyragas su sidru ir obuolių rožytėmis (4 asm.)

Reikės 22–24 cm skersmens negilios kepimo formos. Pyrago pagrindui miltus sumaišykite su maltais migdolais. Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, vanile ir apelsino žievele. Įplakite kiaušinį, suberkite miltų mišinį. Išminkykite minkštutę...
Sūrio pyragas su citrinomis

Sūrio pyragas su citrinomis (4 asm.)

Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu. Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite...
„Raffaello“ sūrio pyragas

„Raffaello“ sūrio pyragas (4 asm.)

Naudosime 24 cm skersmens tortinę.   Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sutrupinkite ir maišykite su kokoso drožlėmis bei sviestu, kol gausite daug drėgnų trupinukų. Trupinius berkite į paruoštą tortinę, paskirstykite po visą paviršių...
Sūrio pyragas su sausainiais

Sūrio pyragas su sausainiais (4 asm.)

Naudokite 24–26 cm skersmens tortinę. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite ir iki vientisos masės išmaišykite su „Philadelphia“ sūriu. Viską sukrėskite į tortinę ir pirštais suslėkite pyragui pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą. Ž...
Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis

Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis (4 asm.)

Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas. Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos...
Pyragas „Angelo ašaros“

Pyragas „Angelo ašaros“ (4 asm.)

Reikės 26 cm skersmens tortinės. Pasiruoškite pyrago pagrindą. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestą išsukite su cukrumi ir druska, įplakite kiaušinį. Suberkite pusę miltų ir kepimo miltelius, išmaišykite....
Pyragas „Spragtukas“

Pyragas „Spragtukas“ (4 asm.)

Kepimo popieriumi išklokite 26 cm skersmens tortinę. Kiaušinius suplakite su tryniais, cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Įmaišykite miltus ir maltus riešutus. Tešlą pilkite į paruoštą tortinę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie pusvalandį...
Kūmos pyragas su varške

Kūmos pyragas su varške (4 asm.)

Miltus sumaišykite su cukrumi ir kakava. Įtarkuokite sviestą ir rankomis viską sutrinkite iki vienodo dydžio trupinių. Įmaišykite grietinę. Pusę tešlos sudėkite į 26 cm skersmens tortinę, paviršių išlyginkite. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190...
Virtas pyragas

Virtas pyragas (4 asm.)

Kiaušinius, pieną ir cukrų sudėkite į puodą, išplakite. Į tą patį puodą įdėkite pakelį sviesto ir sutrupintus sausainius. Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps. Kaitrą šiek tiek padidinkite ir viską užvirkite. Maišykite, kol...
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt