4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Vištienos kotletukai

Vištienos kotletukai
Fotolia nuotr. / Vištienos kotletukai

Ingredientai

  • Vištiena 500 g didesnė krūtinėlė
  • Duona 1 vnt. pusė baltos prancūziškos bandelės
  • Pienas 125 ml
  • Sviestas 1 valg. š.
  • Kiaušiniai 2 vnt. 2 tryniai, kiaušinio baltymas
  • Džiūvėsiai 60 g 2 saujelės
  • Apelsinai 1 vnt. ir trečdalis šaukštelio nutarkuotos žievelės
  • Salotos 30 g saujelė įvairių mažų salotų lapelių (burokėlių, gražgarsčių)
  • Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
  • Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį maltų, baltųjų

Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją žievelės dalį ir supjaustykite apelsiną griežinėliais.

3. Bandelę sutrupinkite, užpilkite pienu, kai suminkštės, nuspauskite ir sumeskite į indą su vištiena. Ten pat sudėkite sviestą, įmuškite trynius, gerai išminkykite, įberkite šaukštą džiūvėsėlių, nutarkuotą apelsinų žievelę. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, tada šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą baltymą.

4. Rankomis suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min. 

5. Tiekite su apelsinų griežinėliais ir salotų lapeliais.

Kategorijos

 
Komentarai: 3

Daugiau receptų

Pikantiškos keptos stintos

Pikantiškos keptos stintos (2 asm.)

Stintas išdarinėkite, švariai nuplaukite, nudžiovinkite, pagardinkite prieskoniais, pagal skonį pasūdykite ir apšlakstykite sausu baltuoju vynu. Palikite valandai pastovėti.  Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, stintas apvoliokite džiūvėsiuose ir iš...
Bulvių ir moliūgų košė su bolivinėmis balandomis

Bulvių ir moliūgų košė su bolivinėmis balandomis (2 asm.)

Bulves nuskuskite, moliūgus supjaustykite nemažais gabalėliais. Bolivines balandas nuplaukite (dar geriau būtų iš vakaro pamerkti). Visą sumeskite į verdantį vandenį. Virkite, kol suminkštės. Į išvirusias daržoves įpilkite grietinėlės, pagardinkite...
Alaus bandelės

Alaus bandelės (4 asm.)

Neatkimštą alaus butelį pastatykite kambario temperatūroje ir palaukite, kol sušils. Mieles sumaišykite su medumi ir 1/3 puodelio alaus, palaukite, kol suputos. Miltus sumaišykite su druska ir maišydami berkite į mieles, pakaitomis su likusiu alumi....
Saldžiarūgštės vištos kulšelės

Saldžiarūgštės vištos kulšelės (4 asm.)

Vištos kulšeles ištrinkite visų marinatui skirtų produktų mišiniu ir nakčiai pastatykite į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, į skardą sudėliokite marinuotą vištieną ir kepkite maždaug 30 minučių, arba kol ims skrusti jos odelės. Padaž...
Štolenas su varške

Štolenas su varške (4 asm.)

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska, cukatais, razinomis ir riešutais. Per vidurį padarykite duobutę ir sudėkite sviestą, varškę, įmuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės ekstraktą. Rankomis suminkykite vientisą tešlą....
Grybų paštetas

Grybų paštetas (4 asm.)

Džiovintus baravykus mirkykite per naktį. Pievagrybius nuplaukite, pasmulkinkite, apšlakstykite aliejumi ir pakepinkite orkaitėje. Svogūnus susmulkinkite ir kepinkite svieste, kol pasidarys skaidrūs. Suberkite nusunktus baravykus ir troškinkite apie...
Dviejų ingredientų pyragas su „Nutella“

Dviejų ingredientų pyragas su „Nutella“ (5 asm.)

Receptas ypatingas tuo, kad jam reikia vos dviejų ingredientų. Šokoladinio kremo Nutella ir kiaušinių. Pagaminti nesudėtinga, o rezultatas žavi. Tai buvo vienas geriausių braunių, kokius esu ragavusi.
Trupininis pyragas su uogiene

Trupininis pyragas su uogiene (10 asm.)

Šaltą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su miltais, cukrumi, kepimo milteliais ir viską trinkite tarp delnų, kol susidarys trupiniai. Į trupinius įmuškite kiaušinį ir viską minkykite, kol susidarys vientisa tešla. Trečdalį tešlos suvyniokite į...
Apelsininis keksas

Apelsininis keksas (10 asm.)

Kiaušinius plakite su cukrumi, kol taps vientisa gelsva mase. Į cukraus ir kiaušinių plakinį po truputį supilkite aliejų, sudėkite grietinę, suberkite apelsino žievelę ir supilkite apelsinų sultis. Viską gerai išmaišykite, suberkite miltus, sumaiš...
Raugintų agurkų sriuba

Raugintų agurkų sriuba (2 asm.)

Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į nurodytą kiekį verdančio vandens. Įmeskite lauro lapelį ir pipirų žirnelius. Kai mėsa bus apvirusi, suberkite gabalėliais supjaustytą saliero gumbą ir papriką, įmeskite surištą ryšulėlį...
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt