Vištienos kotletukai

Vištienos kotletukai
Fotolia nuotr. / Vištienos kotletukai

Ingredientai

  • 500 g
    didesnė krūtinėlė
  • 1 vnt.
    pusė baltos prancūziškos bandelės
  • 125 ml
  • 1 valg. š.
  • 2 vnt.
    2 tryniai, kiaušinio baltymas
  • 60 g
    2 saujelės
  • 1 vnt.
    ir trečdalis šaukštelio nutarkuotos žievelės
  • 30 g
    saujelė įvairių mažų salotų lapelių (burokėlių, gražgarsčių)
  • 1 žiupsnelis
    pagal skonį
  • 1 arbat. š.
    pagal skonį maltų, baltųjų

Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją žievelės dalį ir supjaustykite apelsiną griežinėliais.

3. Bandelę sutrupinkite, užpilkite pienu, kai suminkštės, nuspauskite ir sumeskite į indą su vištiena. Ten pat sudėkite sviestą, įmuškite trynius, gerai išminkykite, įberkite šaukštą džiūvėsėlių, nutarkuotą apelsinų žievelę. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, tada šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą baltymą.

4. Rankomis suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min. 

5. Tiekite su apelsinų griežinėliais ir salotų lapeliais.

Kategorijos

Skaityti visus komentarus 3
Komentuoti receptą
4 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Kreminė pievagrybių sriuba (5 asm.)

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su aliejumi, apkepkite svogūną ir česnaką, kai svogūnas švelniai paruduos sudėkite pievagrybius ir juos truputį apkepkite. Apkeptas daržoves sudėkite į sultinį, viską pasūdykite, pagardinkite mė...

Persikų, aviečių ir juodųjų serbentų kokteilis (1 asm.)

Persikus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite kauliukus. Avietes ir serbentus nuplaukite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Skanaukite su lazdyno riešutais ar kokoso drožlėmis. 

Mėlynių, aviečių ir bananų kokteilis (1 asm.)

Mėlynes ir avietes nuplaukite, bananus nulupkite ir supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite graikiniais riešutais arba moliūgų sėklomis. 

Vyšnių, obuolių ir špinatų kokteilis (1 asm.)

Obuolius nulupkite, špinatus ir vyšnias nuplaukite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite ispaninių šalavijų sėklomis.

Arbūzų, bananų ir mėlynių kokteilis (1 asm.)

Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite...

Pikantiški rauginti agurkėliai (5 asm.)

Agurkus nuplaukite ir palikite kelioms valandoms šaltame vandenyje. Česnakų skilteles, krieno šaknį, aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, krapus susmulkinkite. Dugną indo, kuriame raugsite agurkus, padenkite vienu sluoksniu prieskonių, o...

Greitai užraugti agurkėliai maišelyje (5 asm.)

Agurkėlius nuplaukite ir nupjaukite galiukus. Sudėkite į didelį polietileninį, tvirtą maišelį. Agurkus apibarstykite druska, sudėkite trintas česnakų skilteles ir smulkintus krapus. Maišelį užriškite ir gerai pakratykite, kad prieskoniai...