Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 produktai, kurie labiausiai sendina odą

Norėdamos sustabdyti laiką moterys išbando daugybę būdų – renkasi plastinės chirurgijos specialistų pagalbą, įvairias injekcijas, kosmines kainas siekiančius kremus ar serumus.
Obuoliai
Obuoliai / Fotolia nuotr.

Tik ar visad tai pasiteisina? Kai kurie specialistai yra linkę teigti, jog visa tai nepadės pasiekti norimų rezultatų, jeigu nepažvelgsime į savo lėkštės turinį. Sužinokite, dėl kokių maisto produktų oda sensta greičiausiai.

Angliavandeniai

Jie nėra pavojingi, o netgi būtini, tačiau tik iki tol, kol pradeda sudaryti mitybos pagrindą. Tai reiškia, kad jeigu pusryčiams kertate baltą duoną su dešra, pietums makaronus su sūriu, o vakare užkandžiaujate skrudintomis bulvytėmis, nemanykite, kad visa tai baigsis tik kilogramų priaugimu. Mes gauname ne tik daugiau cukraus, kuris sendina odą, taip pat lėtinama kolageno gamyba.

Ką galite padaryti? Rinkitės sudėtinius, o ne paprastuosius angliavandenius. Sudėtiniai skatina gerųjų bakterijų augimą, veikia kaip organizmo šluota, šalinanti visus kenksmingus toksinus, todėl jų bijoti nereikia. Visgi su paprastaisiais angliavandeniais būkite atsargūs, kadangi jie neigiamai veikia žarnyno mikroflorą, o visa tai sukelia odos problemų.

Cukrus

Dažnai galime išgirsti, kad cukrus – vienas didžiausių odos priešų. Visi puikiai žinome, kad valgydami daug saldaus maisto sulauksime padidėjusio gliukozės kiekio kraujyje. Visa tai veikia elastino ir kolageno sintezę, kuri labai sulėtėja. Taigi rezultatas nedžiugins – sausa, sukritusi, raukšlėta oda, tad besaikis cukraus vartojimas situacijos tikrai nepagerins.

Nors nuomonių dėl cukraus vartojimo yra visokių, tačiau jo atsisakę daugelis pastebi, kad oda tampa skaistesnė, sumažėja spuogelių, raudonų dėmelių ir kitų odos bėdų.

Cukraus pakaitalai

Dirbtiniai saldikliai – ne pats geriausias pasirinkimas. Jeigu juos dažnai vartosite, odai pradės trūkti reikalingų medžiagų, taip pat vyrauja nuomonė, kad tokie saldikiai sukelia galvos skausmą bei neigiamai veikia organizmą.

Šioje vietoje reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad cukraus pakaitalai gali būti suskirstyti į dvi grupes: natūralūs (medus, agavų sirupas, medaus žolė ir pan.) ir sintetiniai (sacharinas, aspartamas ir pan.). Pastarieji sulaukia nemažai kritikos, todėl atkreipkite dėmesį, ar jie jums tikri būtini. Ir ne tik dėl odos išvaizdos, bet ir dėl sveikatos. Kaip pabrėžia mitybos specialistai, net ir natūraliomis cukraus alternatyvomis reikia žavėtis atsargiai.

Alkoholis

Sausa oda, pajuodę paakiai, spuogeliai, raudonos dėmės, įvairūs patinimai – visa tai ne tik nemigo naktų po vakarėlių, bet ir alkoholio poveikis bei rezultatas. Esmė tame, kad dėl alkoholio vartojimo mūsų organizme įvyksta dehidratacija, oda sausėja, tampa raudona, nes neigiamai paveikiamos kraujagyslės. Taigi, su toksišku alkoholio poveikiu tikrai nepasiginčysi, be to, jis daro didelę žalą ir smegenims, centrinei nervų sistemai, kepenims, išlaisvina laisvuosius radikalus, kurie yra pagrindinė odos senėjimo priežastis. Apskritai alkoholio vartojimas neleidžia odai įsisavinti naudingųjų medžiagų, ką jau bekalbėti ir apie kalorijas, kurių alkoholyje išties gausu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įkvepiančios lieknėjimo istorijos: kai žmonės nori nustebinti save, sutuoktinį ar vienas kitą

Kai kurie prieskoniai

Esame ne kartą girdėję, jog aitrus maistas greitina medžiagų apykaitą, tačiau tuo pačiu skatina ir prakaito išsiskyrimą, veikia kraujagysles, kurios išsiplečia. Dažnai vartojantys pikantišką ir aštrų valgį gali pastebėti kraujagyslių „tinklelius“, veido raudonį, kuris tikrai nepuošia. Taigi, su aitriais prieskoniais verta būti atsargiems, ypač tiems, kurie turi virškinamojo trakto sutrikimų ir uždegimų. Visgi tuo pačiu nepamirškite, kai kuriuose prieskoniuose kaip tik gausu antioksidantų, kurie gelbsti odą ir lėtina senėjimo procesus, pavyzdžiui, aitrioji paprika, gvazdikėliai, ciberžolė, bazilikai, kmynai ir pan. Šiuo atveju geriausia prisiminti viena – viską vartokite su saiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius