Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar jums tiks trumpi plaukai? Tai padės sužinoti liniuotė

Kartais pasižiūrime į veidrodį, pamatome savo ilgas kasas ir susimąstome: o jeigu plaukus nusikirpčiau trumpai – ar man tiktų?
Mergina trumpais plaukais
Mergina trumpais plaukais / „Fotolia“ nuotr.

Į šį klausimą atsakymą sužinotumėte tik nuėjusios pas gerą plaukų stilistą ir išgirdusios jo nuomonę arba tiesiog pasitrumpinusios plaukus. Tiesa, tai jau būtų rizika, mat kelio atgal čia jau nebebūtų. Tik laukimas, kad plaukai ataugtų kuo greičiau.

Nors garsus posakis „kas nerizikuoja, tas negeria šampano“ išties yra ne iš piršto laužtas, kartais dėl savo apsisprendimo norisi būti tikroms. Būtent dėl to vertėtų pasikliauti garsaus britų plaukų stilisto ir savo vardinę priemonių plaukams seriją sukūrusio Johno Friedos (63 m.) sukurta taisykle, praneša portalas elle.com.

Anot J. Friedos, tai, ar jums tiks trumpi plaukai, padės sužinoti paprasčiausia liniuotė. Svarstote, kaipgi ji čia gali padėti?

Johnas Frieda tikina, kad svarbiausia čia yra veido kampai. Ištyrinėjęs daugelio žmonių veido formas, garsus stilistas pastebėjo, kad tai, kokio ilgio plaukai žmogui tiks labiausiai, lemia jo žandikaulio kampas. Garsus stilistas tikina, kad šie išmatavimai yra itin tikslūs ir skatina pasikliauti 5,08 cm taisykle.

Taip pat skaitykite: Panaudokime arbatą kitaip – veido, kūno ir plaukų grožiui

Norite tai išbandyti? Viskas labai paprasta. Pasiimkite ilgą pieštuką ar šratinuką ir atremkite jį horizontaliai po smakro apačia, tuomet su liniuote išsimatuokite, koks yra jūsų žandikaulio kampas. Tai padarysite liniuotę vertikaliai atrėmusi į pieštuką (šratinuką) ir žiūrėdama, kiek centimetrų liniuotė rodys nuo jūsų ausies spenelio krašto iki ištiesto pieštuko.

Matuoti reikėtų šį vertikalų atstumą:

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aktorė Michelle Williams
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aktorė Michelle Williams

Jei jūsų žandikaulio kampas bus mažesnis nei 5,08 cm, trumpi plaukai jums atrodys puikiai, jei didesnis – verčiau nerizikuoti ir toliau džiaugtis ilgesnėmis kasomis.

Taip pat skaitykite: Kaip teisingai trinkti plaukus, kad jie būtų purūs ir spindėtų

Išbandyti tai tikrai verta, na, o jei rezultatas jūsų netenkina ir trumpų plaukų vis tiek norite, nekreipkite dėmesio į visas taisykles ir bėkite į grožio saloną!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius