Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksperimentas: mergina 21 dieną nesiprausė. Kas nutiko jos odai?

Tinklapio „Beauty High“ grožio skilties redaktorė Augusta Falletta, turėdama galimybę ne tik išmėginti odos priežiūros produktus, bet ir bendrauti su kosmetologais bei dermatologais, nusprendė jų skleidžiamas tiesas patirti savo kailiu, t. y. oda.
Moters veidas.
Moters veidas. / Shutterstock nuotr.

Beveik prieš mėnesį Ji24.lt pateikė vienos merginos eksperimentą – dveji metai be šampūno. O šį kartą siūlome susipažinti su kita grožio eksperimento iniciatore – Augusta Falletta. Štai kokias mintis ji surašė minėtame tinklapyje.


Esu grožio skilties redaktorė. Vizažo bei odos priežiūros specialistai man vis kartodavo vieną taisyklę: prauskite veidą du kartus per dieną. Antroji taisyklė: niekada neikite miegoti nenusivaliusios makiažo. Išbandžiau daug veido priežiūros priemonių, pradedant valomaisiais aliejais ir baigiant šveitikliais su glikolio rūgštimi, tačiau buvo labai smalsu pažiūrėti, kas nutiks, jei nesiprausiu visas tris savaites.

Savo odą priskirčiau prie normalios odos tipo (nesausa ir neriebi). Per tris eksperimento savaites, kai neprausiau veido, nenaudojau ir makiažo. Kai prausdavausi, tiesiog apsišlakstydavau veidą vandeniu ir vieną kartą per dieną drėkindavau odą kremu, kad ši neišsausėtų. Per visą tą laiką nebuvo jokios prasmės prausti veido kokiu nors prausikliu.

Štai, kas atsitiko per tą 21 dieną su mano veidu.

Odos neišbėrė. Kadangi turiu normalią odą, kartais užpuola aknė, tačiau per tas tris savaites turėjau tik vieną nedidelę dėmę, kuri išnyko po dviejų dienų. Buvau tikrai susirūpinusi dėl savo odos visas tris savaites, stengiausi rankomis neliesti veido tam, kad išvengčiau kontakto su bakterijomis ir riebalais, kurie gali sukelti aknę.

Mano oda išsausėjo. Iš dalies dėl to, kad nebuvo jokio odos valymo ir dėl to, kad buvo vasara. Odos nešvarumams nuplauti naudojau tik šiltą vandenį.

Didžiausias pasikeitimas – odos struktūra. Kai neprausiame ir nevalome veido, negyvų ląstelių sluoksnis kaupiasi ant odos paviršiaus, ir po tų trijų savaičių oda tikrai pasikeičia. Po 15 dienų mano oda buvo sausa ir šiurkšti, o prieš tai buvo lygi. Net ir dabar, grįžus prie įprastinės odos priežiūros, jau savaitę oda vis dar neatgauna savo buvusios išvaizdos.

Paspaudę čia pamatysite, kaip atrodo ši mergina, nesipraususi 15 dienų.

Oda nebesugėrė drėkinamojo kremo. Kadangi pasikeitė odos struktūra, ji nebesugėrė jokios drėkinamosios priemonės, kokias tik benaudojau. Nesvarbu, ar tai buvo kremas, ar serumas, ar losjonas – išbandžiau viską. Mano oda pasidarė tokia grubi ir šiurkšti, kad net nebegalėjo absorbuoti jokių medžiagų.

Didžiausias proveržis: išbandžiau visus odos priežiūros produktus, siūlomus prekyboje, tačiau po 21 dienos, praleistos be jokio odos valymo, supratau, kad svarbiausias dalykas, kurį galiu naudoti, yra odos šveitiklis. Negyvų ląstelių pašalinimas yra tikrai labai svarbus.

Mano odos būklė nepablogėjo, bet išvaizda pasikeitė, todėl turėčiau susikoncentruoti ties savo odos priežiūra, turėdama omenyje tai, kas gali nutikti, jei to nedarysiu. Ekspertai buvo teisūs. Prauskitės du kartus per dieną ir niekuomet neikite miegoti nenusivaliusios makiažo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius