Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio patarimai: kaip išsaugoti dailią krūtinę

Reta moteris nenorėtų dailesnės ir iškilesnės krūtinės. Kita vertus, norėdama sulaukti komplimentų dėl dailios krūtinės, turėtumėte jai skirti bent šiek tiek dėmesio. Yra įvairių priemonių, padedančių išlaikyti gražią krūtinę, ir tai įmanoma ne vien tik pasitelkus plastinę chirurgiją ar itin brangias krūtinės priežiūros priemones.
Krūtinė
Norėdamos sulaukti komplimentų dėl dailios krūtinės, turėtumėte jai skirti bent šiek tiek dėmesio. / Fotolia nuotr.

Kodėl krūtinė ilgainiui praranda gražią formą? Ji gali deformuotis dėl įvairiausių priežasčių: per didelių riebalų sankaupų, suvytusios odos, nusilpusių raumenų, kurie neužtektinai tvirtai laiko krūtis. Dėl netaisyklingos laikysenos, kai nuolat yra sulenkta nugara ir nuleisti pečiai, krūtinės raumenys tampa pasyvūs, nusilpsta ir silpnai laiko krūtis. Pačiose krūtyse nėra raumenų. Jos sudarytos iš pieno liaukų, riebalinio ir jungiamojo audinio, todėl su metais dažniausiai suglemba. Galima sakyti, kad krūtų stangrumą palaiko beveik tik oda, todėl ją būtina nuolat tinkamai prižiūrėti.   

 

Vanduo

Norėdama stangresnės krūtinės, reguliariai ją „grūdinkite“ šaltu vandeniu – tokiu, kokį tik galite iškęsti. Ši procedūra turėtų tęstis apie 1 minutę. Tiesa, prie šalto vandens procedūrų turėtumėte priprasti iš lėto, kad organizmui nesukeltumėte streso.

Galite krūtinės odą trinti ir smulkiais ledo kubeliais. Šaltas vanduo sutraukia raumenis, suaktyvina kraujotaką ir gerina krūtų stangrumą bei elastingumą. Iš pradžių krūtinę galite perlieti šalta dušo srove tiesiog po įprasto rytinio dušo arba apipurkšti terminiu šaltinių vandeniu. Suglebusią krūtinę naudinga aptrinti šaltu pasūdytu vandeniu. Tik turėkite galvoje: šiek tiek pasūdytas vanduo stiprina jungiamąjį audinį, o sūrus gali pakenkti.

 

Mankšta

Kuo tvirtesni krūtinės ląstos raumenys, tuo stangresnė ir tvirtesnė oda. Suprantama, mankšta ir atitinkami pratimai neturi tiesioginės įtakos krūtų formai, tačiau jie tiesina stuburą, pečius ir stiprina krūtinės ląstos raumenis.
Krūtims naudingi pratimai, kuriais mankštinamos rankos, pečiai, korpusas, tinka ir visokiausi kvėpavimo pratimai. Ypač naudingi pratimai su svarmenimis, kamuoliu, plaukimas, tenisas, irklavimas. Verta atkreipti dėmesį, kad viršutinės kūno dalies ir rankų pratimus rekomenduojama daryti iš ryto. Taip išjudinamas kūnas, greitėja kraujotaka ir gerėja kvėpavimas. Kasdien naudinga daryti tokį pratimą: virš galvos suglauskite iškeltų rankų delnus. Sunertas rankas pakelkite priešais krūtinę, įkvėpkite oro ir tvirtai spauskite delnus, tarsi norėdama kuo stipriau suspausti tarp delnų esantį kamuoliuką. Suskaičiuokite iki dešimties ir atpalaiduokite rankas. Pratimą kartokite 7–10 kartų.

 

Kosmetika

Kosmetikoje, skirtoje krūtinės priežiūrai, dažniausiai būna veikliųjų medžiagų, stiprinančių krūtinės odos stangrumą ir elastingumą. Tiesa, ji veikia tik odos paviršių, tačiau padeda, kai krūtinės odai stinga drėgmės. Nuo krūtinės priežiūrai skirtų kremų krūtų oda ilgiau išlieka lygi ir švelni. Labai svarbu taisyklingai tepti šiuos kremus. Patariama daryti taip: pradėkite tepti pažastų aukštyje, paskui apvaliais judesiais tepkite aplink krūtis ir galiausiai – ties juosmeniu. Tai darykite tol, kol kremas visiškai įsigers į odą. Prieš tepdama krūtinės stangrinamąjį kremą, krūtis perliekite šalto vandens srove – sustiprinsite kremo poveikį.

Dėmesio! Jei krūtinės odoje yra daug smulkių raukšlelių, greičiausiai jai stinga drėgmės.

 

Masažas

Egzistuoja įvairių masažo technikų (pvz., ajurvedinis masažas moterims), kurios padeda sustangrinti krūtis, pagerinti jų formą ar net šiek tiek padidinti jas. Masažuojant suaktyvinama kraujotaka, į krūtinės audinius patenka naujų joms reikalingų medžiagų, jos atgaivinamos. Žinoma, šis procesas gana netrumpas – kol rezultatas bus akivaizdžiai matomas, prireiks ne vieno masažo seanso. Bet tai natūralu ir saugu. 

 

Makiažo subtilumai

Jei jūsų krūtims stinga apvalumo, optiškai joms galite suteikti gundančio apvalumo tokiu būdu: tarp krūtų plačiu teptuku užtepkite šiek tiek vienu tonu tamsesnės nei iškirptės odos spalva matinės pudros arba skaistalų. Dėl tokios makiažo gudrybės tarpelis tarp krūtų atrodys gilesnis, o krūtys – iškilesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius