Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosmetologė Rasa: JAV išmokau, kad gerai atlikta procedūra – tik pusė darbo

Prieš 10 metų į Jungtines Amerikos Valstijas emigravusios Rasos Trumpickienės gyvenimas apsivertė aukštyn kojom. Lituanistikos studijas Vytauto Didžiojo universitete ji iškeitė į kosmetologės mokslus ir karjerą anapus Atlanto, lietuvių emigrantų pamėgtoje Čikagoje. Apie tai, kokių grožio paslapčių svečioje šalyje išmoko ir kaip jomis jau 3 metus sekasi dalintis Lietuvoje, 15min kalbėjosi su grožio galerijos „Dailios“ kosmetologe Rasa.
Grožio galerijos „Dailios“ kosmetologė Rasa Trumpickienė
Grožio galerijos „Dailios“ kosmetologė Rasa Trumpickienė / Projekto partnerio nuotr.

– Kodėl nusprendėte emigruoti ir pasirinkote būtent JAV?

Į Jungtines Amerikos Valstijas su vyru vykome ne laimės ieškoti, o keliavome aplankyti tėvų, tačiau pasilikome kur kas ilgiau. Ten gyventi ir dirbti neketinome, todėl viskas pasikeitė kardinaliai. Buvau įstojusi į universitetą Kaune, ketinau stidujuoti lituanistiką, tačiau mokslus teko mesti. Amerikoje baigiau kosmetologės studijas Tarptautinėje grožio akademijoje ir pasirinkau karjerą grožio srityje: šioje akademijoje likau dėstyti ir kartu salone dirbau kosmetologe.

– Kaip sekėsi studijuoti? Ar pajutote skirtumą tarp studijų Lietuvoje ir Amerikoje?

Studijuoti anglų kalba buvo nelengva, tačiau po pusės metų įvyko kalbos lūžis, todėl paskaitos vis labiau patiko. Pamačiau didžiulį skirtumą tarp kosmetologų rengimo JAV ir gimtojoje šalyje. Lietuvoje kosmetologės ruošiamos kaip universalus karys, jos mokomos daryti viską: manikiūrą, pedikiūrą, įvairias veido procedūras ir makiažą.

Projekto partnerio nuotr./Grožio galerija „Dailios“
Projekto partnerio nuotr./Grožio galerija „Dailios“

O studijos JAV labiau specializuotos. Kosmetologus ten moko veido priežiūros ir odos gydymo įgūdžių, todėl ruošiamas konkrečios srities specialistas, kuris labai gerai išmano savo profesiją, o ne šiek tiek sužino apie daugelį grožio sričių. Baigusi studijas mokėjau atlikti visas gydomąsias veido ir SPA procedūras bei veido masažus.

– Kodėl būtent kosmetologija?

Nenorėjau dirbti nei aukle, nei padavėja, todėl ieškojau alternatyvų. Viską nulėmė atsitiktinė pažintis su Tarptautinės grožio akademijos vadove. Ji pamažu mane atviliojo į kosmetologės profesiją. Po studijų mokyklos savininkė pasiūlė pasilikti dėstyti. Taip save atradau kometologijos mokyme.

Dirbant grožio akademijoje mane labiausiai nustebino amerikiečių moterų drąsa. Net ir būdamos 65 jos nebijo mokytis grožio paslapčių ir visiškai pakeisti savo gyvenimą – iš inžinierės tapti kosmetologe. Tam tikra prasme jose mačiau save. Jaučiau euforiją įteikdama kosmetologių diplomus savo mokinėms, kurias išugdžiau. Tada ir atėjo tvirtas suvokimas, kad tai – mano gyvenimo kelias.

– Jau trejus metus dirbate kosmetologe Lietuvoje. Ar matote skirtumą tarp mūsų tautiečių ir Amerikos moterų požiūrio į odos priežiūrą?

Moterys visur – moterys. Kiekviena norime atrodyti gražiai. Tačiau gyvendama JAV pastebėjau, kad amerikietės grožio salonuose lankosi dažniau. Be to, klienčių amžius ten įvairesnis. Sulaukdavau klienčių nuo 16 iki 80 metų. Amerikoje nieko nestebina 80 metų moteris grožio salone užsisakiusi pilnos depiliacijos procedūras, nes ji savaitei iškeliauja į kruizą.

Projekto partnerio nuotr./Beauty hills
Projekto partnerio nuotr./Beauty hills

Lietuvės dažnai teisinasi, kad grožio procedūroms neturi laiko ar jų negali sau leisti. Jos turi suprasti, kad nepriekaištinga odos priežiūra nebūtinai kainuoja daug, o rūpintis savo oda niekada nėra per vėlu. Moterys susidariusios nuomonę, kad jei jau nueis pas kosmetologę, tai ji lieps viską pirkti. Tačiau tai tik stereotipas, nes profesionalūs grožio specialistai stengiasi padėti savo klientėms ir suteikti tą paslaugą, kurios konkrečiu atveju reikia.

– Kokius svečioje šalyje įgytus profesinius įgūdžius pritaikote dirbdama Lietuvoje?

Kai mokiausi JAV, daug dėmesio skyrėme klientų aptarnavimo įgūdžiams išsiugdyti. Mus išmokė, kad techniškai labai gerai atlikta procedūra yra tik pusė darbo, – svarbiausia, kaip žmogus jaučiasi apsilankęs grožio salone. Klientas turi pasijusti pats svarbiausias ir laukiamas. Amerikoje moterys įpratusios gauti pilną aptarnavimą: ir konsultacijas, ir procedūras, ir malonią atmosferą. To siekiame ir grožio galerijoje „Dailios“.

Norime, kad kiekviena klientė jaustųsi jaukiai ir pasitikėtų mūsų specialistais, todėl prieš ir po procedūros moteris konsultuojame. Konsultuodama klientes neskaičiuoju laiko, kiekvienu atveju stengiuosi išanalizuoti individualią situaciją ir tinkamai patarti. Moterys dažnai į mane žiūri nustebusios, kad tiek laiko joms skiriama nemokamai, o konsultacijos metu gauna daug anksčiau negirdėtos informacijos apie savo odą.

Be to, organizuojame neformalius mokymus toms moterims, kurios nori pakeisti savo sritį, sužinoti kažką naujo ir įsilieti į grožio pasaulį. Kosmetologus, kuriems trūksta patirties, ketiname mokyti individualiai.

Projekto partnerio nuotr./Beauty Hills
Projekto partnerio nuotr./Beauty Hills

Lietuvoje kosmetologės kartais pamiršta, kad šviesti klientes – labai svarbu. Grožio galerijoje „Dailios“ specialistai ne tik atlieka reikiamą procedūrą, bet ir padeda ieškoti sprendimų. Be to, čia yra ir parduotuvė, todėl pasirinkti tinkamas odos priežiūros priemones klientėms dar lengviau, nes čia pat gali gauti profesionalų patarimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius