Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atrodyti 5 metais jaunesnei? Pataria dietologai

Įvairios odos priežiūros priemonės gali padėti jūsų odai atrodyti gaiviau, tačiau jos bus bejėgės jeigu nežiūrėsite, ką valgote. Netolygi veido odos spalva, pigmentinės dėmės, apdribę ir sausi odos plotai – visą tai galima priimti stoiškai, o galima kažko imtis ir tai pakeisti.
Moters veidas.
Moters veidas. / Fotolia nuotr.

Portalas goodhouse.ru rašo, jog visai nedideli jūsų mitybos pokyčiai gali atsukti laikrodžių rodyklę keletą metų atgal.

Pamirštam cukrų

Be to, kad cukrus prisideda prie nereikalingų kilogramų atsiradimo, jis dar ir ardo jūsų odą. Cukrus ir rafinuoti angliavandeniai sukelia organizme insulino šuolius. O tai prisideda prie testosterono lygio pakilimo. Ir štai jau galima sakyti „laba diena“ šiurkštiems plaukams ant veido, grubiai odai bei inkštirams. O atsisveikinti teks su veido odos kolagenu. Tad geriau atsisakykite paprastųjų ir greitai įsisavinamų angliavandenių bei pasirūpinkite medžiagomis, kurios gali grąžinti odai stangrumą – tai omega-3 ir omega-6 riebiosios rūgštys.

Sveika, žuvies diena!

Tikrai vertėtų kartą per savaitę skelbti žuvies dieną. Gera riebi žuvis aprūpins jūsų veido odą reikiamais elementais, užtikrinančiais jos stangrumą, apsaugą nuo saulės ir nuo perdžiūvimo.

Skumbrės, sardinės savyje turi ne mažiau omega-3 ir omega-6 riebųjų rūgščių nei populiarioji lašiša, kuri vis labiau kritikuojama dėl šių žuvų auginimo sąlygų.

Nuo vilkžuvies ir riebžuvies geriau susilaikyti, neretai nuo jų pasireiškia virškinimo sutrikimai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žuvies dieta: per savaitę galima netekti iki 2 kg

Antioksidantai

Antioksidantai apsaugo nuo laisvųjų radikalų atsiradimo mūsų organizme. Vienas stipriausių ir labiausiai žinomų antioksidantų yra senas, visiems gerai žinomas vitaminas C. Šio vitamino norma suaugusiam žmogui – 100 mg per dieną. Jo nesunku gauti su šviežiais, džiovintais vaisiais ar vartoti kaip maisto papildą.

Cinkas

Nežiūrint į tai, kad mes kiekvieną dieną senstame, mūsų ląstelės kasdien atsinaujina. Vadinasi, mums reikia kažko, kad stimuliuotų normalų jų augimą. Čia tikras pagalbininkas yra cinkas.

Jo galima rasti tokiuose maisto produktuose kaip avižos, moliūgų sėklos, kiaušiniai, ankštinės daržovės. Galima vartoti maisto papildus su cinku, blogiau tikrai nebus.

Maistinės medžiagos ląstelėms

Baltymai reikalingi organizmo audinių regeneracijai ir statybai. Kiekvienai organizmo ląstelei reikia baltymų, kad ji išgyventų. Baltymas padeda, kai negyvos ląstelės keičiamos naujomis.

Kaip išsiaiškinti, ar jūs gaunate pakankamą kiekį baltymų su maistu? Vienam kilogramui kūno masės reikia vieno gramo baltymo – formulė itin paprasta. Jei moteris sveria 60 kg, vadinasi, su maistu ji turi gauti 60 g baltymų.

Jeigu jūs valgote mėsą, žuvį ir kitus gyvūninės kilmės produktus kiekvieną dieną, tikėtina, kad gaunate su maistu reikiamą baltymų kiekį. Tačiau jeigu esate vegetaras ar dažnai dėl kokių nors priežasčių ribojate savo mitybą (pasninkas, dietos), greičiausiai turite baltymų nepakankamumą.

TAIP PAT SKAITYKITE: 9 alternatyvos, kurios padės baltymais praturtinti kiekvieną savo valgį

Tuomet reikėtų savo mitybą praturtinti ankštinėmis daržovėmis, pieno produktais (jeigu jums tai priimtina) ar specializuotais baltyminiais maisto papildais.

Jeigu laikysitės šių penkių principų, jūsų sveikata ir išvaizda turės patikimą apsaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius